Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

2024 je leto Zmaja; kaj to pomeni?

29. jan 2024 10:26
0

Kitajsko novo leto bo v soboto, 10. februarja. Kitajsko novo leto, znano tudi kot lunarno novo leto ali festival pomladi, praznujemo ob drugem mlaju po zimskem solsticiju. Ta praznik zaznamuje konec zime in začetek dolgo pričakovane pomladi.

Po kitajskem zodiaku je leto 2024 leto Zmaja. Kaj nas torej čaka v letu Zmaja? Kako bo v primerjavi z letom Zajca 2023?

Kaj simbolizira zmaj?

Kitajski zodiak izhaja iz dinastije Qin pred več kot 2000 leti in ima korenine v sistemu zoolatrije (ali čaščenja živali). Legenda pravi, da je Nefritni cesar izzval vse živali v kraljestvu na "veliko dirko". Kdor bo prvi prispel v njegovo palačo, si bo pridobil njegovo naklonjenost.

Ker je bila v kitajski kulturi in mitologiji sveta žival, so vsi stavili na zmaja, da bo odnesel glavno nagrado. Vendar je zmaj na poti naletel na vas, ki jo je pestila suša. Smilil se jim je in jim s svojimi močmi poslal dež, preden je končal dirko. Končal je na petem mestu za podgano, volom, tigrom in zajcem.

Ali sem se rodil v letu Zmaja?

Kitajski zodiak ima dvanajstletni cikel, med zadnjimi zmajevimi leti pa so leta 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 in 2012. Med znanimi osebami, rojenimi v letu Zmaja, so John Lennon, Al Pacino, Bruce Lee, Liam Neeson, Kamala Harris, Reese Witherspoon, Cillian Murphy, Rihanna, Hayley Williams in Emma Stone.

Opomba: Če ste se rodili med 1. januarjem in 4. februarjem katerega koli od zgoraj navedenih let, je bilo to zaradi luninega koledarja še vedno leto zajca. Če ste se rodili med 1. januarjem in 4. februarjem naslednjih let (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001 in 2013), ste bili tudi vi rojeni v letu Zmaja.

Kakšna je osebnost Zmaja?

Zaradi svojega statusa priljubljene živali veljajo zmaji za samozavestne, idealistične in ambiciozne. Znani so kot ciljno usmerjeni in vizionarski voditelji, vendar imajo tudi nežnejšo plat. Kljub svoji ognjeni zunanjosti si Zmaji želijo podpore, sprejetosti in ljubezni.

Kaj vas čaka v letu Zmaja?

Zmajeva leta veljajo za najbolj ugodna leta v kitajskem zodiaku. Zmaj je edino mitsko bitje v zodiaku, zato velja za mogočnega in dobrohotnega. Ker za zmaje ne veljajo pravila zemeljskega kraljestva (pomislite: zmaji lahko letijo), ima to leto neskončne možnosti. To je leto večje samozavesti in varnosti, uresničevanja sanj in deljenja tega bogastva z drugimi.

Poleg živali se kitajski zodiak giblje tudi v petih različnih elementih. Zato leto 2024 ni le leto zmaja, temveč tudi leto lesnega zmaja. Element Les predstavlja ustvarjalnost in rast. Leta lesa so prilagodljiva: pomislite, kako se lahko velik hrast upogiba in ziblje v vetru. Leto 2024 ima med silovito neodvisnostjo Zmaja in gibkostjo lesa svežo, vitalno energijo, ki bo ključna pri prebijanju novih poti.

Leti 2022 in 2023 sta bili introspektivni leti Vode, to leto pa je vsekakor obrat v drzno novo smer. Čeprav so stvari negotove, so vsekakor videti svetle.

Jaz sem Zmaj. Ali bo leto 2024 moje najboljše leto doslej?

Rojeni v tem znamenju morda mislite, da je Zmajevo leto vaš čas, da zasijete, vendar je v resnici ravno obratno. Tradicionalno je v kitajski astrologiji leto zodiakalnega znamenja najbolj nesrečno zanj. Glede na to, da so zmajeva leta najbolj ugodna (in zato tisti, ki so rojeni v letu zmaja, že na začetku veljajo za "srečneže"), imate v svojem letu več možnosti za uspeh kot običajno. Ste v inovativnem in transformativnem obdobju, vaš dejanski vrhunec pa bo morda v prihodnjih letih.

Čeprav to ni najboljše leto za Zmaje, bo to leto odlično za marljive Podgane, ustvarjalne Opice in delavne Prašiče.

Kaj prinaša zmajevo srečo v tem letu?

Obstajajo določeni simboli, smeri in barve, ki prinašajo srečo vsakemu zodiakalnemu znamenju. To lahko velja tako za rojene v tem znamenju kot tudi za vse nas v določenem zodiakalnem letu. V letu Zmaja so to:

  • Barve: Modra, modra, vijoličasta: modra, modra, vijoličasta, vijoličasta
  • Številke: 6, 8
  • Rože: bambus in ciklama
  • Smer: zahod, severovzhod
  • Srečno leto zmaja! Letošnja mantra je "Prihodnost je zdaj!"
0

Galerija

    Preberi še


    Razvrsti po:
    Kozmetometer
    Zadnje ocene
    Zadnji izdelki
    • Tanja 19. mar 2023 20:52
      RES slabo, meni izsušuje kožo
    • Tanja 21. feb 2023 18:20
      Izvrsten, najboljši
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
      Svaljka se
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
      Ne preprečuje vonjav
    • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
      Ne neguje
    Forum
    Zadnje objave
    Najbolj brano
    Trenutno dogaja
    Izpostavljamo
    Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.