Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

10 stvari, ki ubijejo otrokovo samozavest

6. feb 2023 10:19
0

Oglasno sporočilo

Obstaja veliko dejavnikov, ki lahko negativno vplivajo na otrokovo samozavest. Priporočamo vam, da si preberete spodnje vrstice in razmislite, ali kaj od tega počnete ter nemudoma prenehate, če želite samozavestnega in nekoč uspešnega otroka.

10 stvari, ki lahko ubijejo otrokovo samozavest

 1. Nenehno kritiziranje: Nenehno kritiziranje otroka, tudi če je dobronamerno, lahko spodkoplje njegovo samozavest in samospoštovanje.
 2. Primerjava z drugimi: Primerjanje otroka z drugimi, zlasti v negativni luči, lahko škoduje njegovemu zaupanju in lastni vrednosti.
 3. Pomanjkanje pohvale in priznanja: Otroci potrebujejo pozitivno povratno informacijo in priznanje, da si zgradijo in ohranijo samozavest. Zanemarjanje pohvale in priznanja lahko škoduje njihovi samozavesti.
 4. Sram in zadrega: Otroci so zelo občutljivi na sram in zadrego in te izkušnje lahko trajno vplivajo na njihovo samozavest.
 5. Telesna ali čustvena zloraba: fizična ali čustvena zloraba ima lahko uničujoč vpliv na otrokovo samozavest in samopodobo, kar povzroči dolgotrajne čustvene brazgotine.
 6. Če jim ne dovolite, da tvegajo: Če otrokom preprečite, da bi tvegali in poskušali nove stvari, jim to lahko prepreči, da bi razvili zaupanje v svoje sposobnosti.
 7. Če jim dosledno govorite, da ne zmorejo: Govoriti otroku, da nečesa ne zmore, lahko omeji njegovo samozavest in ovira njegov razvoj.
 8. Zavrnitev njihovih občutkov in misli: Če zavrnete otrokove občutke in misli, se lahko počuti nepomembno in to zniža njegovo samozavest.
 9. Nezadostna podpora in vodstvo: Otroci potrebujejo podporo in vodstvo odraslih, da si pridobijo samozavest in razvijejo spretnosti, ki jih potrebujejo za uspeh.
 10. Zanemarjanje negativnega samogovora: Negativno razmišljanje o sebi lahko postane navada, kar vodi v nizko samozavest in nizko samopodobo. Pomembno je, da otrokom pomagamo pri obravnavanju in premagovanju negativnega samogovora.

PREBERITE TUDI: 5 načinov, kako opomniti svoje otroke, ne da bi uničili njihovo samozavest

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?