Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Benny123

  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Dermatix gel 15g neuporabljen.

   10. apr 2017 13:00

   Pozdravljeni, prodajam še neuporabljen silikonski gel za brazgotine Dermatix 15g, cena 30€. Mail: luka.kolsek@gmail.com 

    

   Lp

   1
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Korekcija nosu (rinoplastika).

   22. dec 2016 22:56

   (sem malo skrajšal post). Odločil sem se za Hrvaško. Tukaj moram povedati, da sem bil v štartu izrecno proti operaciji v tujini, saj veste, komu se pa da voziti ure in ure, potem sam občutek, da bi bil operiran nekje na Hrvaškem ni ravno najboljši, verjetno imamo neke predsodke proti strokovnjakom južneje od nas :D. No naj tukaj že povem, da hrvaški kirurgi so strokovnjaki, povečini boljši od naših, tukaj predsodkov res ne bi smelo biti. Na teh forumih so omenjeni 3 Hrvati: Tončič, Ignatovski in seveda Glumičič. Za prva 2 se nisem odločil zaradi slabih ocen, za Glumičiča iz istega razloga kot sem napisal za Fabjana – da je mainstream kirurg.

   Ko sem prebiral hrvaške forume, pa sem naletel na izredno dobra mnenja za dr. Davorja Džepino iz Zagreba (pazite, v Zagrebu sta 2 plastika, ki se pišeta Džepina, en je Ivo Džepina, ki dela pri Glumičiču, drugi (in pravi) pa je Davor). In tukaj se moja zgodba začne. Dr. Džepino sem seveda po googlu sčekiral,  na estheticonu (vpišite njegovo ime v google pa boste videli, o čem govorim, vse strani, o katerih govorim, se najdejo na prvih 2 straneh zadetkov, linkov nevem, če lahko tukaj lepim, pa jih raje nebom) so bile dobre ocene, povsod so bila dobra mnenja v smislu Dr. Džepina je majstor, Srečnik tisti, ki ga je v roke dobil dr.Džepina itd.(tukaj moram omenit, da sem šele po operaciji (lol), ko sem ga spet malo čekiral (prosim ne me spraševat zakaj bi kdo kirurga čekiral po operaciji, ker nevem haha :D), opazil celo eno negativno oceno, na 2 strani googla bosta videli, da je en fant poslal slike, da ga je dr. zašuštral, niti ni tako slabo, vendar naj pa že na tem mestu povem, da noben kirurg nima 100% uspešnosti. To je dejstvo in tega se morate zavedati. Vsak bo imel tudi kakšen slab review, vi morate najti tistega za največjim razmerjem med dobrimi in slabimi reviewi.)

   No, da se vrnem. Te besede zadovoljnih pacientov so me seveda prepričali, zahaklan pa sem bil, ko sem prebral doktorjeve kompetence in sicer poleg še nekih drugih stvari, je dr. Džepina ORL specialist IN plastični kirurg glave in vratu. Če dobite to, že skoraj ne morete faliti, kar se nosu tiče.  Na googlu sem našel tudi to, da je dr. sicer redno zaposlen na ORL oddelku zagrebške bolnišnice Sestre milosrdnice, kar mi je povedalo, da ima dr. to privat prakso le za zraven in da vas sedaj ne bo operiral za vsako ceno, samo za to, da od vas dobi denar. Na researchgateu sem našel tudi to, da se ukvarja z raziskovalnim delom, neki melanomi v nosu, ščitnični tumorji itd. Po vsem tem sem si rekel, da sem pa končno mogoče našel pravega.

   No, pa sem se odpravil v Zagreb na pregled (stane 300 kun, kar je približno 40€). Kar se tiče prevoza, verjetno boste imeli nekateri pomislek glede tega. Na pregled sem se odpravil z vlakom iz Ljubljane. 10, 15€ ne spomnim se zdaj, obe smeri, od železniške je Poliklinika Dr.Džepina oddaljena le slabe 2 km, tja sem šel kar peš, 20min sem rabil, nazaj do železniške pa s taksijem (ga je poklicala prijazna gospa v Polikliniki, saj je tako cenejši, stal je le okoli 30 kun). Za naslednje obiske (operacije in kontrole) sem šel z avtom, nevem kje živite, vendar vam po moje Zagreb v najmanj 2 urah ne uide. Mine hitro, polikliniko se lahko najde, daste v gps pa je to to.

   Kar se tiče prvega pregleda, me je dr. s svojim nastopom in prezenco definitvno prepričal, bil je prijazen, odgovoril na vsa vprašanja (seveda razume tudi slovensko :D) , tudi pogleda ti v nos s tisto ORL lučko, res tisti pravi pregled, ki ga v Sloveniji naredi le Onišak, ostali plastiki te le malo pogledajo, malo potipajo nos in to je to. Potem mi  je človek vse shematsko narisal na list, na katerem so bili že narisani nosovi, tako da mi je u bistvu po tistih nosovih risal, kaj je potrebno napravit na mojem nosu, tudi poslikal me je. Bil sem res prepričan, tako da sva se kar dogovorila za operacijo, datum sem mu sporočil kasneje. Moj nos je bil posledica poškodbe, rabil sem rekonstrukcijo praktično celega, bil je kriv, bila je grba, konica razcepljena, septum deviiran. Cena, ki mi jo je ponudil za, pazite, rinoSEPTOplastiko je bila manj kot bi v Sloveniji plačal pri najcenejšem plastiku za rinoplastiko, če bi dodal še septum (za katerega pa mi je dr. na ORL kliniki v Ljubljani svetoval, naj ga ne dam operirat plastikom) bi bilo pri Slovencih še dražje.

   Pa je prišel čas operacije. Operacija poteka v isti zgradbi kot tam kot ste imeli pregled, pač v prostorih Poliklinike, tako da niste operirani v kakšnih drugih bolnicah, ko prideš na operacijo šele vidiš, kako velika je Poliklinika, ima svojo operacijsko dvorano, prostor za prebujanje itd.  Sledil je pogovor z anesteziologom, pogovor z dr., še en hiter ORL pregled in že sem bil na mizi. Po operaciji me je nekaj ur pazila zelo prijazna sestra, nato sem odšel domov.

   Prvi dnevi so malce zoprni, ko daš ven tampone (v primeru rinoseptoplastike je to 5.dan) si iz tahujšega ven. Po operaciji sem šel še 2x v Zagreb, tako da vse skupaj sem bil tam 4x, pregled, operacija, ven tampone, ven šive. Nos je sedaj odličen, raven, brez grbe, diham bolje kot kdajkoli prej, konica pa je neverjetna, kar ne morem se je nagledati, popoln krogec (iz razlogov zasebnosti slik before/after ne bom pošiljal naokoli, tukaj mi boste pač morali verjeti na besedo).

    

   Tako, da to bi bilo to. Zares vam priporočam dr. Džepino. Če ne drugega, reskirajte tistih 40€ + prevoz, par ur vašega dneva, pa se odpravite k njemu na pregled, da vidite, da je vse to, kar govorim res. Ko boste tam, vam garantiram, da se boste odločili za operacijo pri njem. (kot  sem videl, pa ne dela samo nosov, dela tudi druge stvari, ki jih delajo pač plastiki, sicer nevem kako uspešen je tam, vendar mogoče greste lahko do njega tudi zaradi kakšnih drugih stvari, kirurg je namreč 1a in verjetno zna dobro narediti tudi kaj drugega).

   Če imate še kakšno vprašanje, sem vam na voljo na luka.kolsek@gmail.com

   Ne bo vam žal. Meni definitivno ni in moram reči, da sem kar malce žalosten, ker doktorja nikoli v življenju več ne bom videl (se bom pa spomnil na njega do konca življenja, ko se bom pogledal v ogledalo Smile )

    

   Opomba uredništva: zaradi lažje berljivosti narejeni odstavki.

   196
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Zilice na nosu - kateri dermatolog(laser).

   12. jun 2016 20:53

   Zivjo, lepo prosim za pomoc. Sem po ze 3 terapijah zilic/rdecine na korenu nosu (ostro omejeno, konica je cito cista) in stanje je se slabse kot pred zacetkom terapij (ne pretiravam!). Obupan sem, saj sem porabil ze 500 zato da je stanje se slabse in zdaj se zelo zelo bojim, da bom imel rdec nos celo zivljenje. Imel sem 2 kuri z PDL laserjem in eno s ND-Yag pri dveh znanih slovenskih dermatologih. Zanima me, ce mogoce kdo ve, kje bi to znali odstraniti, mogoce v Avstriji, Italiji, Hrvaski, kjerkoli, lepo vas prosim, nevem vec kaj naj naredim. Sem pa fant v 20ih in lahko si predstavljate kako zelo tezka situacija je to zame...:/

   2
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Kreme proti rdečiči; LRP, Bioderma, Apaisac 10€.

   17. maj 2016 22:50

   Pozdravljeni!

    

   Prodajam 3 kreme proti rdečici, vsaka je, bi rekel, 90% polna. Meni te kreme enostavno ne odgovarjajo. Vsaka je stala tam okoli 20€, zato vsako posebej prodajam za 10€.

    

   1. La Roche Rosaliac AR Intense 

   2. Bioderma Sensibio AR

   3. Apaisac Biorga Soothing Anti-Redness Cream - naročeno iz Francije. Naj bi bila edina krema z neko novo revolucionarno formulo, hvalili so jo na Rosacea.org forumu pa sem jo kupil, vendar kot rečeno, te kreme meni ne ustrezajo.

    

   Mail: luka.kolsek@gmail.com

    

   Lp

   1
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Rozacea / Acne Rosacea.

   29. mar 2016 0:18

   Hvala, bom probal, edino nevem kakšen odtenek naj izberem, mislite da dajejo v lekarni kakšne vzorčke?

   40
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Tanka koža na obrazu - obstaja kaj za zadebelitev?.

   28. mar 2016 17:52

   Pozdravljeni, imam zelo tanko kožo na obrazo, tako da skozi njo proseva rdečica. Dermatolog je rekel, da je zelo redko, da pri tako mladih ljudeh vidiš tako tanko kožo. Sem ga vprašal, če obstaja karkoli na tem planetu, da bi kožo zadebelil, pa je rekel, da samo retin A topično 6 mesecev, vendar bi bil v tem času cel rožnat, česar pa si trenutno nimam časa privoščit...

    

   zanima me, če morda kdo tukaj gor pozna kakšen skrit način, čudežno kremo, ki mu je mogoče pomagala, karkoli? Karkoli bi probal, mogoče pa pomaga...

    

   Naj še povem, da sicer s kožo ni nič narobe, ni občutljiva, ni suha itd.

   2
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Rozacea / Acne Rosacea.

   27. mar 2016 19:55

   Pozdravljeni, zanima me, kaj mi priporočate za prekivanje rdečice: samo tekoči puder, tekoči puder in nato mineralni puder, korektor + tekoči puder, korektor + mineralni puder, korektor + cc krema itd...? Je toliko enih kombinacij, jaz pa ne vem nič o tem in bi bil res hvaležen, če bi mi kdo lahko samo povedal, kaj naj naredim, da bo čim bolj prekrita rdečica in da bo izgledalo čim bolj tako kot da ne nosim pudra(sem moški), samo toliko da sploh vem, kaj naj kupujem, ker trenutno res nevem...

   40
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo CC/BB krema za moške.

   26. mar 2016 18:36

   Pozdravljeni!

   imam rdečino obraza, s katero sem se sprijaznil, da nikoli ne bo odšla, rad pa bi jo zakril. Zelo mi je pomembno, da bi jo zakril tako, da ljudje na blizu ne bi opazili, da sem pobarvan. Zanima me, ali mi priporočate CC/BB kremo (in če ja, katero, sem malo gledal po internetu pa je tega malo morje, poleg tega je izbira teh krem v slovenskih trgovinah majhna (ali pa sem bil v napačnih trgovinah), poleg tega pa za te kreme odtenkov ni na voljo, preko interneta je pa sploh težko kupit...) ali celoten postopek pudranja s podlago, pudrom v prahu itd.? Za prvič bi tako ali tako najel kozmetičarko, ki bi mi vse pokazala, trenutno me samo zanima, kaj vi po vaših izkušnjah mislite, da bo zame, kot moškega bolj nevidno in čim hitreje za nanosit (nebi ravno rad vsako jutro 30min porabil samo za to)?

   Za vsak odgovor vam bom iz srca hvaležen.

   5
  • Benny123NAYA

   24. jan 2016 19:13

   Zivjo, zanimam se za rinoplastiko. Videl sem tvoj post v temi in me samo zanima, ce je operacija pri dr.Planinsku uspela in ce smem vprasati po ceni. Bil sem ze pri pregledu pri Onisaku, saj njemu v prid govorijo izkusnje in to da so nosovi njegova specialiteta, vendar sam nimam nekega dobrega obcutka o njem, se bolj pa ne, ko berem nekatere izkusnje ljudi, ki so bili pri njem...tako da sedaj se odlocam med Bozikovim, ki pa je se dokaj mlad in Planinskom. Ostali v Lj, Leskovsek, Janezic, Zorman verjetno ne pridejo v postev...hvala za odgovor in lp

   0
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Clarisonic Mia 2 .

   31. dec 2015 0:08

   Pozdravljeni!

   Prodajam napravo Clarisonic Mia 2 z acne brushom. Napravo sem uporabil 2x, vendar so mi potem izbruhnili mozolji. Sedaj imam kožo čisto in si naprave ne upam več uporabiti, da ne bi pokvaril tega, kar imam. Zanjo sem plačal 170€ preko Ebaya. Glede na to, da verjetno trenutne ščetke ne boste hoteli uporabiti (glede na to, da je že bila uporabljena)in da boste morali kupiti novo (na amazonu imate recimo 4 za 35$ - poštnina vključena : http://www.amazon.com/Maeline%C2%AE-Replacement-Brush-Cleansing-GENERIC/dp/B00JH3KAKQ/ref=sr_1_1?s=beauty&ie=UTF8&qid=1451516806&sr=1-1&keywords=clarisonic+mia+2+acne+brush&refinements=p_n_shipping_option-bin%3A3242350011)

   , napravo prodajam za 110€. Za to ceno dobite napravo s ščetko v etuiu in polnilec. Da ne bo kakšnih neprijetnih presenečenj oz. nesporazumov - originalne embalaže nimam več.

   Na napravi lahko uporabljate tudi druge vrste ščetk, ne samo acne brushov, temveč tudi sensitive brushe itd. Najdete jih na amazonu, ebayu itd...

   Kontakt na luka.kolsek@gmail.com.

   Hvala, lp

   1
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Dermatix obliž 4 x 13 cm + ~1/4 gela Dermatix.

   14. dec 2015 19:11

   Pozdravljeni, prodajam zadeve, ki so omenjene v naslovu. 

   Cena novega 4 x 13 cm obliža je približno 16 cm, gela pa 41€. Glede na to prodajam obe stvari skupaj za 15€. 

   Kontakt na luka.kolsek@gmail.com

   Lp

   1
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Kemični piling.

   25. nov 2015 22:30

   Živijo, upam da pisem v pravo temo. Zanima me par stvari glede teh pilintov, ki jih lahko kupis na internetu in jih uporabljas doma.

    

   In sicer. Upostevajte, da sem nekaj mesecev po Rokutanu, koza se je regenerirala, mozoljev ni vec. Zanima me:

   1.Ali je sploh varno na moj obcutljiv obraz to dajati, ker situacija je trenutno odlicna,zadnje kar bi rad naredil je da porusim vse kar sem si dobrega naredil?

   2. Mi lahko priporocite kaksen tocno dolocen izdelek? Sam sem malo raziskoval in ce bi ze kupoval, sem mislil od MUAC?

   3. Katero kislino mi priporocate, tukaj sploh nevem kaj...MUAC ima salicilno, mandelicno, glikolno, laktat, trikloroocetna, kaj sedaj od tega izbrati (moj namen ni zdravljenje sprememb ali preventiva, glede na to, da sem zdaj "normalen", bi rad to lepo kozo le vzdrzeval in izboljseval)

   EDIT: Nekaj madezev pa kljub vsemu se imam, bi mi priporocali tole -   http://www.makeupartistschoice.com/Fade-Peel_p_91.html  pa da se mazem s tem samo po madezih (bi ta izdelek deloval tudi na temne brazgotine po operacijah, katere sem omenjal v loceni temi ali deluje le na madeze po aknah?. Pri zgorajsnjem vprasanju o kateri kisliini pa me zanima kislina ki bi jo uporabljal generalno po celem obrazu in vratu. 

   4. Glede koncentracije mi je jasno, da moram zaceti z najnizjo.

    

   Najlepsa vam hvala, to je edina stvar, ki mi se manjka v moji rutini Smile

   134
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Pigmentni madeži.

   25. nov 2015 20:34

   Razumem, je pa na tejle slikici brazgotina, ki ste jo objavila gospa Tanja, lepo bele barve, če bi bilo pri meni tako bi bil zadovoljen, tako pa je(so) še kar temno rdeče barve in kar izstopajo. Torej, lahko upam da zbledenje te tmno rdeče barve (sčasoma?, je to zagotovljeno, gre po tem poteku vsaka brazgotina?

    

   Najlepša hvala za odgovor Smile

   187
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Pigmentni madeži.

   24. nov 2015 18:50

   Živjo, najprej da povem v svojo obrambo, da me ne boste nadirali (:, sem iskal malo če obstaja že kaj podobnega pa to konkretno nisem našel.

    

   Torej, po kirurški odstranitvi nevusov na obrazu (2 leti nazaj), so mi ostale brazgotine, pa ne bi temu ravno rekel brazgotine, zato sem tudi odprl novo temo, brazgotine kot same so se lepo zacelile (uporabljal sem Dermatix), problem je, da počasi bledijo, da je na koži takšen temnejši flek, verjetno si predstavljate. Naj pa še enkrat poudarim, da se je brazgotine lepo zacelila, ni nič hiper ali atrofična, vse je v ravni kože, le kožne barve ni. Upam, da sem dovolj jasen Smile 1

    

   Zanima me, kaj bi mi priporočali, da bi tole bledenje v kožno barvo pospešil (se pravi razne specialne kreme za brazgotine, Dermatixi in podobno ne pride več poštev, saj v tretjem letu po operaciji le ti ne delujejo več). Sem bil pri dermatologu, sem ga prašal, če bi on lahko to mogoče s kakim laserjem pospešil pa je rekel, da ne obstaja nobena metoda za moj problem, mazal sem se kratko z Depidermom, pa sem potem kmalu ugotovil, da je to malo neumno glede na to, da pri meni ni problem, da imam preveč pigmenta, ampak to da ga sploh nimam Big smile

   Torej, še enkrat, kakšen nasvet? Malo sem googlal, omenjajo se neke žveplene kreme (vendar nikjer nisem našel dejanskega produkta samega) pa neka olja (mislim da Arganovo olje ali nekaj takega), pa Cosmerba rjava krema itd...

   Mogoče kaj veste o vsem tem? Lepo bi prosil za kakšen nasvet Smile 1 Naj pa še enkrat poudarim, kar je kjučno tule - sem že v tretjem letu po operaciji in mi razni Dermatixi ter podobne kreme, ki vplivajo le na približevanje robov rane, čisto nič prav ne pridejo, iščem stvar, ki bi mi madež čimprej spravil nazaj v kožno barvo.

   Lepa hvala za kakršenkoli prispevek, bo prišel prav, nedvomno Smile 1 Lp

   187
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Zalna gel proti aknam.

   3. jul 2015 20:21

   Po 3-5 mesecih uporabljanja Zalne je isto oz. boljše če bi uporabljal Belakne. Namreč, kot vsi vemo, se po 3-5 mesecih razvije odpornost na klindamicin in tako je po tem času aktivna učinkovina le še retinoid, ki pa je v koncentraciji 0,025%, medtem ko je pri Belakne 0,1%. Tako da, čeprav mi je Zalna všeč, sem sedaj prešaltal na Belakne, ker sem svojo rezervo klindamicina izkoristil Smile

   5
  • Benny123Dashaa

   3. jul 2015 13:49

   Oprosti za teženje, ampak vse sestavine že vem kje kupiti, le Cerave Renewing SA Cleanser ne vem, prosim te res, iz srca bi ti bil hvaležen, kje ga kupuješ? Smile

   0
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Akne, mozolji, mastna koža - 2. del.

   3. jul 2015 13:48

   Vsem sotrpinom. Kot smo verjetno vsi izkusili, se nam koža poleti izboljša - to pa ne samo zaradi sonca, ampak tudi zaradi morja - zato predlagam še en dodatek k regimenu...sam si že nekaj časa vsak večer po čiščenju na obraz nanašam fiziološko raztopino (ne sperem seveda, počakam da se posuši in nadaljujem z regimenom). Imam občutek, da mi pomaga, škodi mi zagotovo ne Smile

   Lp

   434
  • Benny123 je napisal/a na forum v temo Akne, mozolji, mastna koža - 2. del.

   3. jul 2015 13:45

   Se opravičujem, če je bilo to kje že omenjeno, nočem pametovat, toda vseeno...te pikice so ogrci oz. pač zamašene pore...če pride do vnetje nastane mozolj, če ne pač ne. Odstrani se jih lahko le ročno(načeloma lahko sicer probaš kakšne pilinge, ampak kolikor sem prebral, je to bolj tko tko, da jih boš odstranila - sam si to bolj predstavljam tako, da moraš to res odpreti in vzeti ven; obstajajo tudi neki Baleini obliži proti ogrcem, sem jih za probo kupil v DMu, ker so bili ravno poceni pa niso učinkoviti - medtem ko Baleini obliži proti mozoljem so pa nekaj drugega, za tiste imam občutek, da celo kaj počnejo Smile 1 ), sam sem odšel k kozmetičarki, ki ti jih odstrani z iglico. So šli lepo ven, nekaj dni si sicer normalno rdeč, ampak potem teh ''pikic'' ni več. 

   Upam, da sem kaj pomagal Smile

   434
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 19. mar 2023 20:52
  RES slabo, meni izsušuje kožo
 • Tanja 21. feb 2023 18:20
  Izvrsten, najboljši
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
  Svaljka se
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
  Ne preprečuje vonjav
 • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
  Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Uporabniki Tiktoka, stari okoli 40 let ali več, so z novim filtrom, ki jih vizualno vrne nazaj v najstniška leta, deležni nostalgije.