Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Lefkas ali Kefalonija

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
MidnightB
Starost: n/aPridružen: 14. nov 2005Prispevkov: 11Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2006 17:22
Povezava do prispevka
Pozdravljeni!
 
Letos sem bila na dopustu na Rodosu, bilo je fajn, zdaj pa že načrtujem za drugo leto.
 
Nekako se mi najbolj svetita Lefkas in Kefalonija. Ravnokar sem brala tudi temo o Zakinthosu in se mi prav tako zdi super.
 
Rada bi kakšna mnenja, predloge - kaj mislite kateri od teh je boljši, no ja, saj sigurno je vsak po svoje v redu. No, mnenja pač, če je katera že obiskala katerega od teh. Ali pa mogoče celo kakšen tretji otok..
0
Nazaj na vrh
Suzek
Starost: 43Pridružen: 10. apr 2005Prispevkov: 1960Kraj: Breg pri PolzeliStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2006 18:00
Povezava do prispevka
 
 
0
Nazaj na vrh
makik
Starost: 41Pridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 382Kraj: celjeStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2006 18:15
Povezava do prispevka
Hoyla! Od otokov, ki si jih naštela sem bila na Kefaloniji.. Meni osebno je Kefolonija po pokrajni lepša in ima nekaj zeeelooo lepih plaš, tudi eno najlepših v  sredozemlju (Myrtos) - res špica. Je pa fajn, če si blizu glavnega mesta Kefalonije, ker je tam zvečer kar pestro. Drugače je otok kar velik, samo če si rentaš motor ni panike!
Od teh dveh navijam za Kefalonijo, drugče pa ti priporočam Santorini. Še posebaj, če greš s fantom. Jaz ga imam v zelo lepem spominu in se mi zdi tak zlo romaničen. Midva sva imela rentan motor cel dopust in sva ga prečesala vse povprek. Otok je majhen in mislim, da je tudi v tem njegov čar. Glavno mesto zvečer in ob sončen zahodu  je špica in res res je zlo lepo.
Naj še dodam, da je bil fant na Kosu in Kreti, samo tudi pri njemu zmaga Sanrotini
 
Nazadnje urejeno 26. avg 2006 15:39; skupaj popravljeno 1 krat
največja tragedija v življenju ni smrt, temveč to kar umre v nas, ko smo še živi
(franklin)
0
Nazaj na vrh
MidnightB
Starost: n/aPridružen: 14. nov 2005Prispevkov: 11Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. avg 2006 11:06
Povezava do prispevka
Hvala za informacije, pogledala sem si link in te plaže so res prečudovite.
 
Zdaj pa me še zanima katero agencijo mi priporočate. Letos sem potovala z Gulletom - preko Sončeka in sem bila zelo zadovoljna, vendar teh otokov nimajo v katalogu. Z Intelekto ravno ne bi, ker sem slišala že dosti slabega o njih.
0
Nazaj na vrh
soraia
Starost: 42Pridružen: 27. okt 2005Prispevkov: 2871Kraj: KrasStatus:Offline
Objavljeno: 26. avg 2006 10:59
Povezava do prispevka
Jaz bi ti pa ravno Intelekto priporočala, ker so cene najugodnejše, in sem že večkrat potovala z njimi pa nisem imela nobene slabe izkušnje.
0
Nazaj na vrh
janusha
Starost: 43Pridružen: 19. jan 2006Prispevkov: 38Kraj: kranjStatus:Offline
Objavljeno: 26. avg 2006 12:12
Povezava do prispevka
čao, ja tudi midva sva že bila na Santoriniju in se nama je zdel prečudovit, dejanko je to Grčija v pravem pomenu besede, ker tam je vse belo- modro, vsi so zelo prijazni in gostoljubni, je pa to eden najdražjih otokov, kar je razumljivo.
 
Kar pa se agencij tiče, se mi zdi, da so vse OK, problem pritoževanja je le v tem, da se folk pač ne zaveda da hotel 4* v Grčiji pomeni čisto nekaj drugega kot v Turčiji, Tuniziji, Egiptu......, Grčija je kar se standarda hotelov tiče zelo slaba, ker jim ni treba, saj so plaže, restavracije (oziroma hrana) in pa celotna okolica prečudoviti, tako da naj ljudje oziroma gostje ne bi preživljali dopusta pred hotelom, kot je to naprimer v Turčiji...... kjer so hotelski kompleksi in ti morajo ponuditi vse da ti je udobno in všeč. Pač potrebno je poznati standard države in kam greš in če veš kaj pričakovati je vse OK. Seveda je odvisno kako zahteven gost si.
vedno bodi to kar si
0
Nazaj na vrh
Nikke
Starost: n/aPridružen: 30. jan 2006Prispevkov: 942Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2006 19:02
Povezava do prispevka
Res se je težko odločiti med tema dvema otokoma, ker sta oba prečudovita!
 
Jaz hodim sedaj že 5 let izmenično na oba otoka, pravkar sem prišla z dopusta na Lefkadi, letos sem bila tam že tretjič. Lani sem bila drugo leto na Kefaloniji.
 
Pravzaprav se lahko odločiš glede na to kaj te zanima, kaj bi rada videla, ali bi se rada samo spočila, nasončila in nakopala ali bi rada tudi kaj videla.
 
Če te zanima predvsem plaža, sončenje in kopanje potem je odločitev definitivno Lefkada, ker so tukaj plaže na ZAHODNEM delu otoka čudovite, na Kefaloniji (razen Myrtos-a) takih plaž ni.
Kefalonija je veliko večji otok kot Lefkada in so tako tudi plaže na večjih razdaljah. Na Lefkadi lahko celo v enem dnevu obiščeš vse prelepe plaže na vzhodnem delu otoka, vse so svetle, peščene, kristalno čiste, dolge, ni nobene gužve, na tistih malo težje dostopnih celo v avgustu ni velike gužve, so bolj naravne, ne tako "turistične"... Na Kefaloniji so plaže zelo raznolike in veliko bolj "turistične", pa tudi natrpane s turisti, mogoče v juliju malo manj, pa vseeno veliko bolj kot na Lefkadi.
V Skali je takoj pod mestecem dolga zlato-rjava peščena plaža, blizu glavnega mesta je plaža Makris Gialos, sicer lepa, a zelo, zelo natrpana s turisti in domačini iz Argostolija in okolice, v bližini je kar nekaj hotelov in poleti je res huda gužva. Potem imaš plažo Myrtos (ta, ki je na vseh prospektih za Kefalonijo), je res čudovita, svetli okrogli kamenčki, v avgustu kar precej natrpana, a se vseeno najde kaj prostora, ker je kar dolga, ima tudi eno minus točko in sicer kar velikokrat so tu veliki valovi in močan podvoden tok, tako, da je zelo težko plavati. Potem je nekaj luštnih, svetlih, peščenih plažic na severu pri mestecu Fiscardo, vse zelo natrpane s turisti in domačini, potem so še male plažice pri kraju Agia Eufemija iz belih kamenčkov, pa na jugu dolga plaža Lourdas, mivkasta, meni ni bila všeč. Rdečkaste peščene plaže so še na polotoku Xi, meni nič posebnega. Na vzhodu, pri pristaniškem mestecu Sami je še plaža Antisamos....malo še poglej na teh dveh spletnih straneh:
 
 
Zame so plaže na vzhodni strani Lefkade nepozabne: naravne, večinoma nenatrpane s turisti, vsaj ne v juliju (v avgustu malo bolj, ker imajo grki dopuste, pa še italijani pridejo), kristalno čiste, vse iz svetlega peska ali kamenčkov, obdane s čudovito naravo, brez hotelov in naselij v neposredni bližini.....
Kefalonija je veliko bolj turističen otok, plaže so bolj dostopne in tako bolj natrpane s turisti, v neposredni bližini nekaterih plaž je tudi več hotelov ali naselij, zato ni tistega občutka, da si sam z morjem, soncem in peskom. Večinoma so krajše kot na Lefkadi in niso vse tako svetle in kristalno čiste. Za tiste, ki pa želijo, da so v bližini turističnega dogajanja pa so verjetno bolj zanimive.
Toliko o plažah.
 
Je pa Kefalonija zanimiva drugače, veliko je naravnih znamenitosti, nekaj lepih samostanov-Agios Gerassimos http://www.greeka.com/ionian/kefalonia/kefalonia-churches.htm, prelepe slikovite vasice-Fiscardo, Assos (prečudovit!), tudi narava je lepa-meni še posebej "gorska" cesta od Agie Eufimie proti Fiscardu, kjer imaš čudovit pogled na Itako in kjer se pod hribom, pod cesto nahaja tudi uvalica, kjer so snemali film Corellijeva Mandolina.
 
Lefkada je na zahodni strani malo poseljena, tu so male vasice, kjer še lahko srečaš osličke, prelepe plaže in čudovita narava, mir, morje, sonce in pesek. Na jugu je kraj Vassiliki, ki je nekoliko bolj turističen, vzhodni del otoka ima sicer veliko hotelov, a plaže tukaj niso bog ve kaj, tukaj je tudi nekaj nasadov oljk, pomarančevcev, vinogradov, nekaj je ribištva-na tem delu otoka niso ne vem kako lepe vasice, pri kraju Nidri so slapovi, zanimivo je obiskati tudi gorsko vasico Karia. Za še več informacij poglej moj post od Lefkade.
 
Nočno življenje pa se najde tako na Kefaloniji kot na Lefkadi. Odvisno je samo od tega v kateri kraj greš.
 
Če te še kaj zanima pa še vprašaj.
 
Nikke
 
 
 
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. sep 2006 12:43
Povezava do prispevka
Nikke, kje na Lefkadi si pa ti bila zdaj? Si šla z agencijo, če ja, s katero, ali v lastni režiji?
 
0
Nazaj na vrh
Nikke
Starost: n/aPridružen: 30. jan 2006Prispevkov: 942Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. sep 2006 13:16
Povezava do prispevka
Bila sem v privat namestitvi v eni mali vasici 6 km naprej od Agios Nikitas.
Pri Intelekti sem vzela samo letalsko karto in rezervirala avto.
 
Nikke
0
Nazaj na vrh
soraia
Starost: 42Pridružen: 27. okt 2005Prispevkov: 2871Kraj: KrasStatus:Offline
Objavljeno: 1. sep 2006 13:21
Povezava do prispevka
Radovednost, pa te je tako prišlo recimo bolj poceni kot če bi vzela celoten paket pri intelekti. SAma sem gledala za apartmaje Thalero.
 
Nikke, si pa me prepričala za Lefkas, prej sem vedno želela na Kefalonijo, vendar ker mi veliko več pomenijo lepe plaže in smeraldno morje, kot pa razne znamenitosti, je tehtnica prevehnila na Lefkas.
 
Jaz tudi vedno že eno leto prej razmišljam o dopustu.
0
Nazaj na vrh
Nikke
Starost: n/aPridružen: 30. jan 2006Prispevkov: 942Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. sep 2006 13:38
Povezava do prispevka
Ja, je bilo bolj poceni kot hotelski paket pri Intelekti.
Kar je pa meni še veliko bolj pomembno, jedla sem kar sem sama hotela in kadar sem hotela, bila sem veliko bolj komot kot, če bi šla v hotel, no, skoraj kakor, da bi bila v svojem stanovanju.
Meni je najbolj grozno v hotelu kadar se moram napedenat za zajtrk, pa za večerjo, pa moraš bit tam do določene ure, drugače ti obrok kar pospravijo, pa še z eno mnižico ljudi....tako, v privat namestitvi si pa sam gospodar svojega dragocenega počitniškega časa.
 
Me veseli, da sem te prepričala, boš videla, da ti ne bo žal.
Veš koliko sem jih že navdušila....sem postala že pravi promotor Lefkade....sam je res, kadar enkrat vidiš tiste plaže si ne želiš več nikamor drugam na morje.
Jaz sem pravzaprav lani šla nazaj na Kefalonijo predvsem zaradi tega, ker prvič nisem cele pregledala (no, sej tudi zdaj je še kaj ostalo za videt in bom sigurno še šla).
 
Nikke
 
 
0
Nazaj na vrh
Nikke
Starost: n/aPridružen: 30. jan 2006Prispevkov: 942Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. sep 2006 14:51
Povezava do prispevka
Danes je v Delu pod rubriko Trip-turistično rubriko članek o Lefkadi in Kefaloniji......če koga zanima.....
 
 
Nikke
0
Nazaj na vrh
blondy23
Starost: n/aPridružen: 15. apr 2007Prispevkov: 3Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2007 16:46
Povezava do prispevka
Pozdravljeni!Jaz grem letos s fantom v Kefalonijo pa me malo več zanima o njej.Kakšne temp.so približno septembra,je še dosti toplo?hvala
0
Nazaj na vrh
Nikke
Starost: n/aPridružen: 30. jan 2006Prispevkov: 942Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. apr 2007 19:46
Povezava do prispevka
Blondy, malo si zgoraj preberi in prečekiraj spletne strani, če te bo še kaj konkretno zanimalo pa vprašaj.
 
Ja, septembra je dovolj toplo, sploh pa voda, moraš res imeti smolo, da imaš slabo vreme. Septembra se šele da normalno dihati (ko bom spet šla tja dol, si želim iti septembra, ko ni več peklenske vročine in gužve na plažah).
 
 
 
0
Nazaj na vrh
blondy23
Starost: n/aPridružen: 15. apr 2007Prispevkov: 3Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. apr 2007 19:52
Povezava do prispevka
Zanima me, če je kdo bil v hotelu Galaxy(slovenska lastnica hotela).Kakšna hrana je kaj v Grčiji?Je drago?Kaj se kaj splača?Koliko stane približno najem skuterja?
Hvala in lep pozdrav
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Lefkas ali Kefalonija
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.