Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Besna Jennifer Aniston na medije naslovila odprto pismo

15. jul 2016 10:41
0

Oglasno sporočilo

... medije naslovila pismo, v katerem je opisala, kaj doživlja zaradi tega in kako so ženske portretirane in raztrgane v medijih. "Naj začnem s tem, da povem, da nikoli ne komentiram tračev. Škoda mi je porabljati energijo za posel laži, a želim sodelovati v večji debati, ki se je že začela in se mora tudi nadaljevati," je začela v kolumni za The Huffington Post.

"Da najprej razčistimo tole: nisem noseča. To, česar sem sita, je skorajda tekmovanje v opravljanju in sramotenju ženskih teles, ki se vsakodnevno pojavlja v medijih pod pretvezo novinarstva. Ne mine dan, da ne bi bila moj mož in jaz nadlegovana s strani desetin agresivnih fotografov, ki čakajo pred najinim domom in ki so pripravljeni narediti prav neverjetne stvari, da bi dobili eno samo fotografijo, čeprav to pomeni ogrožanje najine varnosti in varnosti nesrečnih mimoidočih," je nadaljevala. Nato se je lotila tega, kako mediji portretirajo in objektivizirajo ženske.

"Način, kako sem portretirana v medijih, je le odsev tega, kako vidimo in portretiramo ženske na splošno in jih ocenjujemo napram izkrivljenim standardom lepote. Sporočilo, da deklice niso lepe in si ne zaslužijo naše pozornosti, če niso videti kot manekenke in igralke na profesionalnih fotografijah, je nekaj, kar smo kar sprejeli."

Igralka, ki se je lani avgusta poročila s scenaristom in igralcem Justinom Therouxom, je nadaljevala o tem, kako so jo neprestano vlačili po medijih in ugibali glede njene nosečnosti.

"Ta zadnji mesec je še posebej poudaril, kako žensko vrednost definiramo po njenem poročnem in materinskem statusu. To, koliko energije in medijskega prostora je namenjenega ugibanju o tem, ali sem noseča ali ne (že milijardtič … a kdo sploh še šteje) kaže na to, da so ženske na nek način nepopolne, neuspešne ali nesrečne, če niso poročene in nimajo otrok. Jezi in žalosti me, da se me sili, da bi se počutila manjvredno, ker se moje telo spreminja in/ali sem imela burger za kosilo in/ali sem bila fotografirana s slabega kota in sem zato označena ali za nosečo ali pa debelo. Da ne omenjam boleče-čudnih situacij, ko ti prijatelji, sodelavci in celo tujci čestitajo ob namišljeni nosečnosti (pogosto celo večkrat v enem samem dnevu)."

"Ni treba, da smo poročene ali imamo otroke, da smo popolne. Same določamo naš 'srečno do konca svojih dni'," je nadaljevala. "Ja, morda bom nekega dne postala mama, in ko smo že pri tem, če bom, bom prva, ki vas bo obvestila o tem. A ne stremim k materinstvu, ker bi se počutila kakorkoli neizpolnjeno."

Kaj naj dodamo? Bravo, Jen!

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Rdeča je tudi uradna barva valentinovega, zato je idealna izbira za praznovanje praznika zaljubljencev z manikiro.