Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 koristi rdeče pese

18. apr 2014 11:12
0

Oglasno sporočilo

... hrana, ki ima neštete pozitivne vplive na naše zdravje. Rdečo peso človeštvo pozna in uživa že od antičnih časov – že stari Rimljani in Grki so vedeli, da je zdravju koristna, kar potrjujejo tudi sodobne raziskave; vsebuje veliko vitaminov, mineralov, antioksidantov in tako pomaga ohranjati zdravje. In na kaj vse vpliva?

1. Deluje kot afrodizijak in izboljša spolnost

Antični Rimljani so verjeli, da rdeča pesa deluje kot afrodizijak in so jo za to tudi vzgajali in uživali. Sodobna znanost je potrdila, kar so Rimljani ugotovili z uživanjem; rdeča pesa vsebuje veliko bora, ki je kemijski element, neposredno povezan s proizvodnjo spolnih hormonov pri ljudeh.

2. Dobrodejna za počutje in duševno zdravje

Betain je sestavina, ki se n ahaja v rdeči pesi, hkrati pa jo uporabljajo tudi zdravilci za lajšanje simptomov in zdravljenje depresije. Poleg tega rdeča pesa vsebuje tudi triptofan, ki pozitivno vpliva na počutje in deluje sproščujoče. S tem se zmanjšuje stres in posledično tudi krvni tlak.

3. Regenerira po naporni vadbi

Raziskave so pokazale, da uživanje rdeče pese izboljša vzdržljivost in daje boljše rezultate pri športu. Vsebuje veliko nitrata, ki v krvi sproži kemične reakcije, ki povišajo količino kisika telesu. Rdeča pesa deluje vazodilatorno (širi žile) tako tudi znižuje krvni tlak in pospešuje krvni pretok, hkrati pa med športno aktivnostjo tvori več dušikovega oksida.

4. Vsebuje veliko vitaminov in mineralov

Rdeča pesa vsebuje veliko vitaminov skupine B in železa, zato je zelo priporočljiva za nosečnice. B vitamini in železo so namreč izjemno pomembni za rast novih celic in obnavljanje zalog železa, ki v tem obdobju pogosto upadejo. Poleg tega vsebuje tudi veliko fosforja, kalija, folne kisline, beta karotena, vitaminov A in C, magnezija in betacianina.

5. Pomaga očistiti telo in ima proti rakavo delovanje

Rdeča pesa čisti jetra in kri in raziskave so pokazale, da preprečuje nastanek nekaterih vrst raka.

Ne marate okusa rdeče pese? Nič za to – na voljo je tudi v obliki prehranskega dopolnila v spletni trgovini Vitalia.si.

Foto: consumidoresandinos.com

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 pred 1 dnevom
   schauma šampon
  • Dow* pred 3 dnevi
   žal ukinjen
  • Dow* pred 3 dnevi
   dober
  • Dow* pred 3 dnevi
   žal ukinjena
  • Dow* pred 3 dnevi
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Predlagamo vam 7 stajliš kosov, v katerih boste tudi v legicah videti izjemno.