Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

teatime

  • teatime je napisal/a na forum v temo The Ordinary kozmetika.

   20. jul 2017 11:50

   Zdaj vidim precej mešane odzive na Niacinamid, pa tole svaljkanje me res odbija. Se bolj nagibam k Vitaminu C, ampak bom najbrž za začetek vzela 12%, ker sem nazadnje uporabljala serume z vitaminom C pred par leti, pa da se koža spet počasi in postopoma navadi. Za vlaženje pa mogoče pogledam še kje drugje, mislim, da bi se dalo pri CosRX kaj zanimivega najti. Malo sem se spet naveličala Paule pa iščem kakšno alternativo.

   Hm, Travica, mogoče poglej Matryxil 10% + HA, Buffet ali pa Argireline Solution 10%. Mogoče pokombiniraš tudi z Advanced Retinoid 2%, če je koža navajena kislin.

   Ampak jaz ne govorim iz izkušenj, ker še nisem preizkusila ničesar smiley. Sem samo malo naštudirala ponudbo, tako da bo mogoče katera druga znala bolje svetovati smiley.

   25
 • teatime je všečkal/a forumski zapis The Ordinary kozmetika.

  20. jul 2017 9:11
  0
  • teatime je napisal/a na forum v temo The Ordinary kozmetika.

   18. jul 2017 15:16

   Hvala MancaS smiley, ja sem že malo raziskala in vidim, da so izdelki v večini res zelo specializirani na posamezne funkcije. Kar se mi zdi po svoje tudi zelo zanimiv koncept.

   Razmišljam da bi preizkusila kaj... Moja koža se po nosu hitro zmasti, sicer je normalna, nagnjena k mašenju por, večino leta imam tudi probleme z izsušeno povrhnjico (sploh pozimi). Za enkrat so mi v oči padli serum "Buffet", ki bi ga najbrž v dnevni negi kombinirala z vlažilno kremo NMF - s tem bi pokrila vlaženje in dodala še nekaj koristnih sestavin (peptidi). Pri NMF me rahlo skrbi samo Capric Trigyceride na drugem mestu. Pa da ne bi bil preveč tacky občutek na koži zaradi HA, moram še malo prebrati izkušnje.

   Najbrž bom vzela še azelaično kislino, s katero imam super izkušnje in niacinamid. Slednjega še ne vem kako bi vkomponirala v nego, mogoče bom kolobarila en dan to, en dan buffet.

   Mika me tudi vitamin C, samo ne bi rada pretiravala s 100 različnimi zadevami. Moram še malo prebrati v kakšnih oblikah ga sploh imajo in mogoče se potem raje odločim za kakšen izdelek z vitaminom C, namesto katerega od trenutno nagledanih.

   25
 • teatime je všečkal/a forumski zapis The Ordinary kozmetika.

  18. jul 2017 14:58
  0
  • teatime je napisal/a na forum v temo The Ordinary kozmetika.

   17. jul 2017 23:16

   Tole se bere fino. Imajo večinoma tretmaje/kisiline/aktivne sestavine ali tudi kakšne dnevne kreme s finimi sestavinami (antioksidanti, brez silikonov ...)? Jutri malo raziščem zadeve smiley.

   25
  • teatime je napisal/a na forum v temo Reklamacije: menjava blaga, vračilo denarja.

   27. jun 2017 14:30

   Možu sem v H&M kupila nekaj cunj, jih je pomeril in so mu bile prav. Dve majici sta se po pranju uskočili in sta mu zdaj občutno premajhni. Z računom in etiketami je šel nazaj, da bi jih menjal za večjo št. (niti ni želel kupnine itd.). Trgovka mu je rekla, da ni panike. Pol ure je porabil revček, da je našel iste modele (smiley), potem mu pa na blagajni totalno zatežijo in ga z res neprofesionalnim odnosom odpravijo, češ da to ni možno, ker blago ne sme biti poškodovano ob vračilu (??).

   Jaz sem ga poslala, ker so mi prav v H&M že menjali oprana oblačila, pravzaprav so mi celo prodajalke same svetovale, da jih itak lahko prinesem nazaj, tudi če bodo oprane. Sicer je bilo to v drugi poslovalnici. Zdaj bom klicala customer service, ker to preprosto ne more biti odvisno od trenutnega razpoloženja posamezne prodajalke. 

   Je to skrita stvarna napaka? Problem je, ker sva sicer še v roku 30 dni, v katerih lahko v H&M menjaš oblačila, ampak mislim da za stvarne napake velja drugačen rok (8 dni?). 

   65
 • teatime je všečkal/a forumski zapis Vložki & tamponi.

  16. jun 2017 22:38
  0
  • teatime je napisal/a na forum v temo H&M.

   30. maj 2017 16:17

   No, pa še razplet -

   shipping confirmation sem prejela danes zgodaj zjutraj (oz. sredi noči) in ravno pred par minutami še sms dostavne službe, da bo zadeva že jutri tudi dostavljena.

   Vmes so me kontaktirali tudi iz customer sevice, po telefonu in mailu in mi prijazno pojasnili, da so imeli prejšnji teden ogromno naročil in so se zadeve nepredvidoma malo zavlekle.

   472
 • teatime je všečkal/a forumski zapis H&M.

  29. maj 2017 18:38
  0
  • teatime je napisal/a na forum v temo H&M.

   29. maj 2017 18:36

   Ninocka07 mislim, da za njih dostavlja DPD, ampak trenutno ne najdem tega podatka.

   Na strani sicer piše, da za Slovenijo velja rok 2-4 delovnih dni "after receiving the order confirmation email", zato sem že malo neučakana, ker potrdila še nisem prejela. Na strani tudi piše, da bi naj bila v tem sporočilu povezava za sledenje paketu. Morda so pač "pozabili" na ta mejl in je paket že na poti in po krivem zganjam paniko smiley - ker par dni gor ali dol mi res ni problem počakati. Če pa naročilo dejansko sploh še ni bilo odposlano, sem pa tokrat pač naročala prvič in zadnjič, ker se mi za malo zdi, da jim ne uspe že plačanega odposlati v nekem doglednem času (zdaj bi se itak vmes lahko že desetkrat do Čopove sprehodila smiley).

   Ja, jaz sem kar razvajena glede dostave. Če ne štejem Kitajcev/Korejcev, za katere itak vnaprej vem, da bo trajalo (pa ne zato, ker bi odlašali z odpremo!), je do zdaj po navadi še najdlje prihajalo kaj iz Slovenije smiley, drugje so bili vedno zelo ažurni.

   Držim pesti, da te paket že čaka smiley.

   472
  • teatime je napisal/a na forum v temo H&M.

   29. maj 2017 11:43

   Hvala za info lalalaand smiley. Očitno moj primer ni stalna praksa, tudi glede na ostale komentarje v tej temi. Sem jim spustila en mejl, pa bomo videli kaj pravijo.

   472
 • teatime je všečkal/a forumski zapis H&M.

  29. maj 2017 11:40
  0
  • teatime je napisal/a na forum v temo H&M.

   29. maj 2017 10:15

   Jaz sem naročala prejšnji torek in še vedno niso niti odposlali.

   Res ne vem, če je to normalno, veliko nakupujem preko spleta in še nikoli nisem čakala toliko časa na odpremo smiley.

   Če bi vedela, da bo tako nerazumno dolgo trajalo, sploh ne bi naročila, itak je bilo bolj iz muhe, kot iz nuje.

   472
 • teatime je všečkal/a forumski zapis Moika slovenska kozmetika.

  20. apr 2017 14:00
  0
  • teatime je napisal/a na forum v temo Kaj uporabljate za čiščenje obraza?.

   20. apr 2017 11:00

   Sem vzela čistilno emulzijo Greenline in je kar ok, ampak v kombinaciji z gelom, ne samostojno. Potem sem pa nabavila še CV peno v Mullerju, ta mi je super smiley.

   1007
  • teatime je napisal/a na forum v temo IPL laser za domačo uporabo.

   15. mar 2017 21:20

   Hm, moje mnenje je, da so modeli vsi bolj kot ne primerljivi med sabo, razni dodatki pa vprašanje, če upravičijo toliko višjo ceno. Jaz sem najprej tudi želela najdražjega, ker so me premamile extra funkcije in "priloge", na koncu se za model nisem odločila sama in sem dobila menda najbolj osnovnega. Zdaj. ko ga imam, ne pogrešam čisto ničesar smiley.

   Jaz bi na tvojem mestu dobro premislila, kaj mi je res nepogrešljivo (npr. nastavek za obraz ima najbrž smisel, če boš nad ustnico bliskala, ker je manjše okence in lažje prideš zraven). Potem bi se na podlagi tega odločila za najcenejši model, ki še ima te lastnosti/dodatke. Ker razlike v cenah so pa kar velike med modeli, če se ne motim in bi bilo škoda plačati toliko več, na koncu pa ugotoviš, da bi ti cenejši isto služil.

   42
  • teatime je napisal/a na forum v temo Kaj uporabljate za čiščenje obraza?.

   15. mar 2017 15:45

   Ja, saj konec koncev bom najbrž naredila tako. Ampak kot pravim - že itak nekaj časa razmišljam o menjavi in zdaj gre tale proti koncu, tako da bi poskusila kaj novega, če bi priletel kak fin predlog smiley.

   Nekaj sem že brskala po KMM pa nisem našla nič, kar bi mi prav posebej padlo v oči. Za tegale ukinjenega od Essence, ki se ga ne da več dobiti, so me punce čisto napalile, ampak na žalost.. smiley.

   1007
  • teatime je napisal/a na forum v temo IPL laser za domačo uporabo.

   14. mar 2017 12:58

   Sem že imela plan v kratkem se tule oglasiti, da malo poročam. Imam Lumeo, model je pa mislim, da 1997/00 (> 250000 bliskov, funkcija za drsenje (je ne uporabljam, ker se mi ne zdi dovolj natančna, mogoče kasneje, ko bo manj dlak) ima kabel, kar me ne moti in nima dodatnih nastavkov, ki jih tudi ne pogrešam).

   Skratka, pričakovanja so bila nizka, ker praviloma izdelki/pripomočki, o katerih berem čudežne slavospeve po internetu, na meni sploh ne delujejo. No tale IPL je moja pričakovanja definitivno presegel, ne pa čudežno smiley.

   Po treh mesecih redne uporabe (na 2 tedna, po navodilih) je razlika očitna. Ne me narobe razumeti, dlak je še vedno kar nekaj in po vsakem tretmaju se pojavijo nove, ampak rastejo počasneje, jih je manj in so veliko manj opazne. Nekaj je že tudi golih mest oz. otočkov. Bi rekla, da zadeva deluje, a bolj počasi in postopoma kot pri nekaterih (glede na ocene, ki sem jih prebrala). Tako da brez britja za enkrat še ne gre in imam občutek, da bom potrebovala nekaj več časa oz. tretmajev, kot predvideno, me pa zanima do kam lahko pridem z redno uporabo (bom disciplinirano uporabljala vsaj do poletja).

   Uporabljam na nogah, celoten bikini in pazduhe. Enkrat sem uporabila tudi na črti od popka navzdol in od takrat mi na tem delu ni zrasla niti ena dlakica več (tu sem imela bolj puhek kot kaj "resnega"). Na bikinju so očitno opazni brezdlačni otočki, na nogah je po moji oceni 50-70% manj dlak (mi je žal, da se nisem poslikala pred uporabo). So pa na nogah tiste dlake, ki vztrajajo, stalno na istih mestih. Pazduhe najtežje pokomentiram, ker tu si moram takoj, ko kaj prileze ven, pobriti, drugače bi znorela. Sem pa ekstra zadovoljna že iz tega vidika, ker sem včasih (preden sem začela IPLjat) zjutraj pobrila in popoldne je že bilo strnišče, črne pikice. Zdaj, ko pobrijem je koža gladka in novih dlak ni vsaj kak dober dan - imam občutek, da se po vsakem tretmaju ta čas še malo podaljša smiley.

   Razmišljam, da bom začela še z rokami, ampak to kasneje, jeseni, ko bom že malo bolj videla kakšni so rezultati drugje in mi ne bo treba več paziti na sonce (sicer bi naj bilo varno, če vmes mine 48 ur).

   Uporabniška izkušnja: pazduhe in bikini super, v minutki sem konec, malo bolj boli kot noge. Imam zelo nizek prag bolečine, ampak mi ta ni posebej huda, nikakor pa ni nevzdržna. Noge mi vzamejo dobrih 15-20 min, je treba biti kar natančen in sistematičen, da kakšnega dela ne zgrešiš ali pa greš dvakrat čez. To je edina res negativna stran, ampak zaenkrat še nisem izgubila volje.

   Glede uporabe na obrazu pa ne morem komentirati, si pa predstavljam, da ni priporočljivo, če uporabljaš aktivne sestavine. 

   42
  • teatime je napisal/a na forum v temo Kaj uporabljate za čiščenje obraza?.

   12. mar 2017 17:21

   Kmalu grem na eno potovanje in malo minimaliziram svojo kozmetično torbico, zato sem se odločila, da bom kupila nov gel za čiščenje obraza, ker je moj literski babylove preogromen smiley

   Fino bi bilo, da dobro odstrani MU (mineralc, maskara, nič bolj glamuroznega smiley) in SPF (ker nočem nositi preveč zadev s sabo). Pa da je v neki normalni emblaži. Kak predlog?

   (Vem, da bi bilo najlažje obstoječega preliti v manjšo embalažo, ampak itak mi gre že zelo proti koncu, tako da bom v vsakem primeru šla po novega + rada bi malo menjala, tako da se vseeno ne branim priporočil smiley).

   1007
  • teatime je napisal/a na forum v temo Ogrci, zamašene pore.

   26. feb 2017 22:28

   Pardon, nisem napisala celega imena - Blackhead power liquid sem imela v mislih.

   954
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Akasha 15. jul 2017 13:24
  V redu
 • Akasha 15. jul 2017 13:14
  Dobro
 • Akasha 15. jul 2017 13:00
  Odličen izdelek
 • Akasha 5. jul 2017 22:16
  Nisem zadovoljna
 • Akasha 5. jul 2017 22:00
  Priporočam
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
 • Stasa9222 se je registriral.

  pred 11 h
  • Za objavo kometarjev moraš biti prijavljen/a.
  0
 • Alja je všečkal/a forumski zapis Popravilo usnjene torbice.

  pred 11 h
  0
 • vermilion je všečkal/a forumski zapis Antiperspirant.

  pred 18 h
  0
 • vermilion je všečkal/a forumski zapis Antiperspirant.

  pred 24 h
  0
 • Tanja je všečkal/a forumski zapis Golden Rose dekorativa.

  pred 2 dnevoma
  0
Izpostavljamo
Preden znaki staranja postanejo vidni, se z leti množijo in kopičijo, pokažejo pa se nam v obliki suhe kože, puste polti, gubic, neenakomerne površine kože in temnih lis.