Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ombré, Sombre, Balayage ali Flamboyage? Hollywoodski lasni trendi

14. mar 2016 10:14
0

Oglasno sporočilo

Ampak nočete navadnih pramenov, preveč so dolgočasni in preživeti. Po drugi strani je toliko trendov in tehnik, da ne veste, za katerega bi se odločile, sploh ker so nekateri postopki zelo dolgotrajni in tudi dragi. Kakšne so razlike med njimi in za katerega se odločiti?

Ombré

Čas trajanja: 3 do 4 ure

Idealno za: tiste, ki želijo doseči kontrast v laseh, a treba je vedeti, da bo beljenje poškodovalo lasne konice, ki so že tako nagnjene k temu, da so bolj poškodovane in izsušene.

Ombré pomeni, da so lasje pri koreninah temnejši in se potem proti konicam svetlijo. Prednost pramenov ombré je v tem, da deluje na vsaki barvi las. Če so lasje že posvetljeni, se potemni korenine in videti je, da so lasje naravne barve oz. že rastejo nekaj mesecev.

Sombre

Čas trajanja: 3 do 4 ure

Idealno za: tiste, ki se jim ne da ukvarjati z lasmi

Sombre je bolj subtilna verzija ombréja, čeprav vzame enako časa. Barva prehaja iz temnejše v svetlejšo veliko počasneje, zato je videti še bolj naravno in zahteva manj vzdrževanja (redkeje, kar pomeni tudi ceneje).

Balayage

Čas trajanja: 30 do 90 minut

Idealno za: tiste, ki želijo kontrast zelo naravnega videza

Balayage je francoski izraz za pometanje, tehnično pa pomeni, da se pobarva posamezne predele s prameni las s tehniko kot bi pometali. Prameni so tako v debelejših sekcijah, zaradi česar je videz takšen, kot bi vaše lase naravno posvetlilo sonce. Ker se ne uporablja folije niti kape za pramene, so ti predeli manj nasičeni z barvo kot klasični prameni in narastek je veliko manj opazen. Lasje bodo zato videti manj nevzdrževani, čeprav bi načeloma že morale k frizerju.

Flamboyage

Čas trajanja: 30 do 90 minut

Idealno za: vse, ki želijo komaj opazne pramene

Flamboyage je praktično enako kot balayage, le da so konice malce bolj posvetljene. Tehnika vključuje tehniko balayage in ombré, lasje pa dobijo več navideznega volumna in naraven, a zelo urejen videz – tudi potem, ko so že malce prerasli.

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 5. jun 2018 23:44
   Krasen in nežen
  • Katrin 5. jun 2018 23:16
   Povprečna
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali ste že slišali za 'earthing' ali 'grounding', po slovensko ozemljevanje?