Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Je to napaka, zaradi katere zvečer ne morete zaspati?

13. apr 2017 11:31
0

Oglasno sporočilo
Prepozen odhod v posteljo; večerno gledanje v TV in računalničke ekrane; stres in preobremenjenost; pretežka, preobilna in nezdrava hrana; premalo gibanja – vse to vpliva na slabšo kakovost spanca.
 
 
In ker slabši spanec povzroči, da imamo še manj energije; nam paše še bolj nezdrava hrana in smo še bolj pod stresom, pademo v negativni začaran krog. Katera pa je, po mnenju strokovnjakov, največja napaka, ki nam preprečuje, da bi dobro spali?
 

PREBERITE TUDI: 7 majhnih sprememb spalnice za veliko boljši spanec

 
Ta, da se trudimo na vsak način zaspati. Zaspati moramo naravno in če imamo v glavi "Moram zaspati, moram čim prej zaspati!" prav zagotovo ne bomo, saj to ustvarja pritisk, ta pa stres. Možgani čedalje bolj delajo, namesto, da bi se sprostili in umirili.
 

Kaj pomaga?

1. Racionalizacija situacije. Torej, da si rečemo "Ok, sedaj ne morem zaspati, ampak prej kot slej bom. Morda ne tako hitro, kot bi rad/a, a bom."
 
2. Pisanje misli. Če ste med tistimi, ki se jim zvečer ali ponoči, ko se zbudite, možgani vklopijo in delajo s polno paro, si zapisujte svoje misli. Pogosto gre za stvari, ki nas skrbijo in s tem se sprostimo, skrbi pa delujejo manjše in lažje rešljive.
 
3. Izklopite vso tehnologijo. Najmanj eno uro pred spanjem izklopite TV, računalnike, pametne telefone, tablice … Če res ne morete brez pametnega telefona, nastavite rumeno svetlobo in zatemnite jakost.
 

PREBERITE TUDI: Baldrijan - zelišče za dober spanec in manj živčnosti

 

Veliko sreče in dober spanec!

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  • Merika19 29. jan 2018 19:15
   Moj rešitelj
  • models 6. jan 2018 19:58
   Prvič in zadnjič
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ene izmed stvari, ki jih ženske želimo in pričakujemo od ličil – no, vsaj večina nas – so obstojna ličila.