Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Latika

 • Latika je všečkal/a forumski zapis Brezposelnost - brezvoljnost, depresija?.

  17. feb 2017 8:44
  0
  • Latika je napisal/a na forum v temo Brezposelnost - brezvoljnost, depresija?.

   17. maj 2015 11:38

   summerbreeze, tudi jaz vem za več primerov, da so dobili službe (in to dobre službe!) po vezah (sorodstvo ali kakšne druge sumljive veze hehe). In tudi mene taki primeri ujezijo, priznam, ampak kaj hočemo, z jezo samo sebi škodimo. Saj drugače vsakemu privoščim dobro službo, ampak v primeru, da si jo zasluži. Ne pa, da pridni in delovni posedajo(mo) doma, enim je pa vse tako lahko ...

   No, jaz sicer nisem še dobila zaposlitve, sem pa dobila delo, kar je tudi super. Delam pogodbeno, tako da nekaj je. Vsaj možgane uporabljam in se čutim koristno. Plača je manjša od minimalca, ampak vsaj je. In delovni čas si lahko prilagajam, tako da delam takrat, ko imam čas. Itak iščem naprej, ampak v tem vmesnem času se vsaj kaj dogaja. Sem se pa vmes prijavila na nešteto razpisov in nisem dobila niti enega vabila na razgovor. Me prav zanima, kateri ljudje pridejo zraven. 

   BBCC, meni se zdiš zelo močna oseba. Jaz v bistvu to nisem in me kar moti. Zelo hitro podležem pod pritiskom - če mi ena stvar v življenju ne gre tako, kot sem si zamislila, sem vsa depresivna zaradi tega. Pa pozabim, da imam toliko lepih drugih stvari, da imam urejeno družinsko življenje, rešen stanovanjski problem, krog ljudi, na katerega se lahko obrnem. In imaš prav, moramo biti hvaležne za to, da smo mamice, žene ali karkoli pač že. Saj jaz sem, da ne bo pomote, itak mi je to na prvem mestu, da je moj otrok zdrav in da smo srečni skupaj, ampak to temo sem ustvarila zato, ker sem bila res na dnu. Močno držim pesti, da se tudi vajina situacija uredi!

    

   23
  • Latika je napisal/a na forum v temo Brezposelnost - brezvoljnost, depresija?.

   13. mar 2015 13:21

   No, pa se vas je še nekaj oglasilo. Sem vedela, da ste same fajn punce tle gor smiley

   BBCC je napisal/a

   Ženske smo "estrogenske", skrbnice odraščajočega "zaroda" Wink in ognjišča, medtem ko moški skrbijo, da je kaj za dat k ognjišču in da družina preživi. Tvoj to dela, in glede na to, da si ti doma, verjamem, da težje doume, koliko je tu truda in odrekanja. Njihov testosteron jih sili v akcijo, zdaj takoj, boj na zunanjem prizorišču, da bo lahko poskrbel za družino. Povej mu, da to vidiš, boš videla, kako mu bo to drago. Ne vem, koliko imata že od prej nekih klasičnih slovenskih vlog ženske in moškega, to veš najbolje sama.

   Drži se, bodi vztrajna, zaupaj vase in zavedaj se, da je veliko ljudi še v slabšem položaju, kot si sama. 

   Midva nisva nikoli imela klasične porazdelitve vlog, oba sva delala, kuhala, skrbela za gospodinjstvo. Zdaj je logično, da je vse bolj na meni, pač skrb za otroka, kuharija in to, mi pa on tudi veliko pomaga, ampak kot že rečeno, je veliko preveč odsoten in niti ne pričakujem pomoči pri gospodinjstvu od njega, več mi pomeni, da malega pelje na sprehod al pa da se pač ukvarja z njim. Ma jaz si ne predstavljam, da bi bila gospodinja, npr. v ZDA je normalno, da je mama doma, ko so otroci majhni, ker moški ponavadi zaslužijo dovolj za familijo. Midva imava kljub enemu prihodku dovolj financ, lahko si normalno privoščimo vse, ampak no way, da jaz ostanem doma, ker nisem tak tip. Kot sem že rekla, rabim neko rutino, zjutraj vstat, it v službo, uporabljat možgane smiley

   Ineya, super, da se je oglasila ena mamica. Ti vsaj imaš službo, v katero se lahko vrneš. Seveda se zdaj maksimalno posvetiš otroku, saj zato je porodniška. Ampak ja, kljub temu da zelo uživam s svojim otrokom, sploh zdaj ko je v starosti, ko je res vsak dan kaj novega in je hkrati že dovolj samostojen, da lahko vmes še kaj naredim, je dan skoraj enak dnevu, ves čas pospravljam, razmišljam o tem, kaj bom skuhala, kuham, pomivam posodo, previjam, se igram, greva ven ... Skratka kolikor mi je lepo in vse in bi imela še enega otroka v prihodnosti, mi je vseeno kar težko.

   summerbreeze je napisal/a

   Poleg tega, ženske za božjo voljo mame ste (oz. vsaj dve izmed vas). Jaz sem pri 30+ samska in brez otrok, pa priznam, da ko sem zdaj prebrala nekatere odgovore sem se za trenutek vprašala, če je z mano kaj narobe, da ne čutim občutka nekoristnosti. 

   No, odvisno če si ti sploh želiš otroke, ker enim je to cilj in želja, drugim pa pač ne (ker si napisala, da si pri 30+ brez otrok). Jaz sicer nisem napisala, da se počutim nekoristna, ker vem, da v bistvu opravljam pomembno nalogo - vzgajam malega človečka smiley , ampak ja, razumem, od kod ti občutki. Čestitke za 2 študija. Tudi jaz sem ves čas študija delala, prav tako prostovoljno. Imam več let delovnih izkušenj, tako da nisem začetnica. 

   Saj ko je tako lepo vreme in sva z malim več ali manj cel dan zunaj, kar nekako odmislim svoje težave. Malo me zamori, ko zjutraj pregledam oglase ali pa ko dobim kakšno zavrnitev, ampak nimam kaj drugega kot iskati naprej. Jaz upam, da res vse čimprej kaj dobimo in da se čimprej uredi ta situacija na delovnem trgu.

   23
  • Latika je napisal/a na forum v temo Na enem forumu opravljajo folk s Facebooka.

   13. mar 2015 12:55

   Mene tudi zanima, če je legalno. In zakaj se ga ne skensla s PL? Sploh pa nisem odpirala povezave, lahko katera kej več napiše, za kaj sploh gre??

   31
  • Latika je napisal/a na forum v temo Brezposelnost - brezvoljnost, depresija?.

   11. mar 2015 11:57

   ana25, dobro vem, da se bom morala ven potegniti sama. No, evo, potem si bila tudi ti v podobni situaciji. Mož veliko odsoten, nisi imela veliko stikov v svojem kraju med porodniško in počutje si opisala skoraj isto, kot bi sama sebe zdaj. Mislim, da nas ni malo mamic, ki nam porodniški dopust ni najlepše obdobje v življenju, ampak večina jih še vedno zelo uživa (ali pa se delajo, ne vem). Jaz imam otroka najrajši na svetu, ampak to "brezdelje", čeprav je dela skoz ful, me ubija.

   summerbreeze, ravno tak odgovor sem rabila smiley V bistvu eno streznitev, da imam skoraj vse. Smo zdravi, imamo kje živeti, imamo se radi, itak je to najbolj bistveno. Ampak saj sama veš, sploh če si bolj karierist, ti vseeno manjka neko delo, a ne? In ja, si zadela, igram vlogo žrtve večkrat. Tudi mojemu očitam, da sem žrtvovala več kot je on, saj ne ve, kako je biti toliko časa doma z otrokom, poleg tega ima tak delovni čas, da je res malo doma. Njemu se življenje ni obrnilo na glavo, meni pa se je.  Hvala ti za spodbudne besede, predvsem za to, kar si napisala iz svoje izkušnje. Želim, da bi tudi ti dobila eno fajn službico!

   Zaenkrat bom naredila tako, da bom malega res vključila v kake igralne urice ali občasno varstvo, jaz pa bom delala predvsem na stikih z ljudmi. Verjetno je narobe tudi to, da se ne znam "prodajat", če me razumete. Poznam ljudi, ki zlahka navezujejo stike z nepoznanimi ljudmi, vsi so prišli preko vez do odličnih služb. Jasno si veze ustvarjamo sami, zato moram več delat na tem. 

   23
 • Latika je všečkal/a forumski zapis Brezposelnost - brezvoljnost, depresija?.

  11. mar 2015 11:47
  0
 • Latika je všečkal/a forumski zapis Brezposelnost - brezvoljnost, depresija?.

  8. mar 2015 16:46
  0
  • Latika je napisal/a na forum v temo Brezposelnost - brezvoljnost, depresija?.

   8. mar 2015 16:40

   89 ogledov in samo 1 odgovor? smiley Očitno to le ni pravi forum za mojo težavo smiley

   MancaS, ful ti hvala za spodbudo! To, da bi se družila z ostalimi mamicami, je bolj težko izvedljivo, saj večinoma delajo in ob službi ne najdejo časa za druženje, kar do neke mere razumem. Na porodniški trenutno ni nobena, poleg tega pa, ko sem bila sama na porodniški, in če smo kam šle, mi je bilo enkrat na teden čisto dovolj, ker so se pogovori vrteli samo okrog otrok. Saj to je vse razumljivo, ampak jaz rabim odklop od tega, ne pogovora o tem smiley Sicer pa sem iz manjšega kraja, kjer ne poznam veliko ljudi, saj ne živimo dolgo tu, niti nisem imela službe tu, da bi spoznala ljudi.

   Bom pa upoštevala ta tvoj nasvet, da povprašam okoli, če kdo kaj ve. Najlažje je dobiti preko vez, ampak zadnje čase nisem delala nič na tem, da bi si ustvarjala nove veze in spoznavala nove ljudi, prav zapečkarska sem postala, odkar imam otroka smiley To mi gre res na živce, ker v osnovi nisem tak tip. Niti nisem tako blazno uživala na porodniškem dopustu, kot nekatere druge, ker mi je bila služba dejansko kot hobi in sem z veseljem vsako jutro vstala in šla delat - to je blo vsem mojim kolegicam nepredstavljivo. Kot si rekla, nekaj se bo že našlo in takrat vem, da bo življenje bolje smiley

   23
  • Latika je napisal/a na forum v temo Brezposelnost - brezvoljnost, depresija?.

   6. mar 2015 9:42

   Ker je na tem forumu en kup super punc smiley, bom svojo težavo kar sem napisala. Sicer ponavadi ne iščem takih nasvetov po forumih, ampak vprašam fanta ali prijateljice, a tokrat je zadeva taka, da potrebujem nasvet od "zunanje" osebe. Pač en drug pogled na zadevo, drugačno spodbudo in komentarje, ki jih trenutno dobivam.

   Po porodniški sem ostala brez službe in mislim, da počasi zapadam v depresijo. Že pred koncem porodniške sem začela intenzvino iskati službo, se sekirati, skratka nisem uživala tako kot nekatere druge mamice. Sem taka tudi po karakterju, sigurno bi bilo bolje biti flegmatik, a pač nisem. Moj me ne razume, ker ima službo že od svojega 18. leta, tako ali drugačno. Naj omenim, da sem imela te težave vedno, ko sem bila brez službe, ker imam očitno preveč časa za razmišljanje, predvsem pa zato, ker ima služba oz. kariera pri meni veliko prioriteto (sicer je družina še vedno na prvem mestu). V določenih obdobjih sem bila brez službe, ali pa nezadovoljna v službi in me je nonstop morilo. No, pred porodniško sem imela pa 3 leta meni sanjsko službo. Sem zelo vesela, da imam otroka, sploh zato, ker ni ratal čez noč in sem se tudi zaradi tega presekirala še in še, ampak ne morem si pomagati, da ne razmišljam, koliko sem žrtvovala. Če ne bi zanosila, bi bila še zdaj v tej službi ... Dejstvo je, da rabim rutino, rabim delo in sem cela nesrečna zdaj, ko sem skoz doma.

   Malega imam doma, čeprav bi bil zdaj verjetno že čas, da gre v vrtec, tudi zaradi tega, ker skoz visim za njim in vem, da to ni v redu zanj. Težava je v tem, da sva veliko sama, ker ima moj tako službo, da je odsoten tudi popoldne, zvečer, čez vikende, kakor nanese pač. Ampak potem si mislim, zakaj naj ga dam v varstvo, če sem doma? Kaj bom pa potem sploh delala doma? 

   Iz dneva v dan postajam bolj obupana. Zdaj teče 3. mesec, odkar sem končala porodniško. Mamice jamrajo, da bi raje bile doma z otroki, da naj bom srečna, ampak jaz nisem tak tip, nikoli nisem bila rada preveč doma. Niti nisem gospodinjski tip, moram se počutiti koristna, moram imeti neko delo izven doma. Hodim parkrat na teden na telovadbo, toliko da spregovorim kakšno besedo še s kom, pa da se malo prešvicam, drugače pa imam zelo omejene stike z ljudmi. In to sovražim!!

   Vse prijateljice so zelo zaposlene, tako da je za druženje zelo malo časa. Pa v bistvu sem tudi sama kriva, ker se mi niti ne da družiti. Vsi, ki jih poznam, imajo službo, so zadovoljni, tako da se mi zdi, da me ne razumejo. Itak je vedno tako, da te lahko razume samo nekdo, ki je dal to čez. Včasih imam občutek, da mi kdo celo priželi, da ne najdem službe smiley

   Saj sploh ne vem, kaj pričakujem od odgovorov. Zakaj je življenje tako, da nikoli ne more biti vse poštimano?? Imaš službo, pa nisi zadovoljen z njo, imaš denar, pa nimaš partnerja in otrok ipd. Ahhh ... se malo smilim sama sebi. Predvsem mi pa manjka pogovorov, stik z ljudmi. Sploh se ne znam več pogovarjati smiley Opažam tudi, da sem kakšen dan vsa nataknjena in se potem kar nekaj znašam nad mojim, včasih sem tudi zelo nepotrpežljiva do malega, ki prav zdaj vstopa v obdobje preizkušanja mej in uveljavljanja svoje volje.

   23
  • Latika je napisal/a na forum v temo Prepiranje in zmerjanje partnerjev v javnosti.

   3. dec 2014 15:11

   Mene tud to moti, sploh če ta par poznaš, pa če ste kje skupaj in si avtomatsko še ti sredi tega krega. Enkrat smo bili z enim parom, ki sta mi drugače delovala čisto skulirana, na počitnicah in sta se skoz nekaj podje*avala, pa prav nesramne opazke sta imela na koncu že. Midva z mojim sva bla čisto paf, ko ne veš, kako reagirat. Sem komaj čakala, da gremo domov.

   4
 • Latika je všečkal/a forumski zapis Vedno vecje nezadovoljstvo s Planetom lepote.

  3. dec 2014 15:04
  0
 • Latika je všečkal/a forumski zapis Vedno vecje nezadovoljstvo s Planetom lepote.

  3. dec 2014 15:03
  0
 • Latika je všečkal/a forumski zapis Vedno vecje nezadovoljstvo s Planetom lepote.

  3. dec 2014 15:03
  0
  • Latika je napisal/a na forum v temo Razočarana nad prijateljico.

   23. nov 2014 11:48

   Starlight, ne vem, če je kaj bolje, ker se drugi niso spremenili, spremenila sem se edino jaz. Res se poskušam obremenjevati čim manj in je lažje. Ko so lepi dnevi, sva z malim večinoma zunaj in sploh ničesar ne pogrešam, ko pa pridejo deževni dnevi, pa bi res pasala kakšna družba, predvsem ženski čvek. Malo sem se spremenila tudi v tej smeri, da ne gledam več toliko, koliko kdo vlaga v odnos, ampak pač če me prijateljica ne pokliče, pokličem jaz njo, pa vidim, da je vesela, da sem jo poklicala. In naslednjič ne bom čakala na njen klic, ker je kao ona na vrsti, ampak spet pokličem jaz. No, saj če bi videla, da ji grem na živce, bi nehala smiley

   Lana34, se strinjam s tem, da nič ni dokončno. Sploh pa odnosi se skozi čas preoblikujejo, skrhajo in morda spet okrepijo, če si to le želimo. Ni mi pa čisto jasno, zakaj ljudje potrebujejo prostor? Zakaj se moraš od nekoga oddaljit, če ga imaš rad? Ne vem, s tem se ne strinjam. 

   259
  • Latika je napisal/a na forum v temo Bolečine med menstruacijo.

   23. nov 2014 11:40

   Fraca, jaz ti ne bom priporočala kontracepcijskih tablet, ker sem ful proti, niti nosečnosti, ker dvomim, da bi kaj rešila, še manj pa močnih painkillerjev, ki so škodljivi za telo. Lahko ti edino svojo izkušnjo povem.

   Jaz sem imela približno dve leti hude bolečine po dva dni na mesec. Sicer nisem bruhala, mi je bilo pa vedno zelo slabo, zbudila sem se proti jutru v hudih bolečinah, driskala, se zvijala na wc-ju, prav groza me je, ko se spomnim. Jaz sem takrat jemala nalgesin, po tistem mi je bilo še bolj slabo smiley Meni so tablete sicer pomagale, ampak brez njih pa nisem mogla nič. 

   Ko sem šla na dieto zaradi ene druge zadeve, sem bila šokirana, ko je 3 tedne po dieti prišla menstra skoraj brez bolečin! Nisem mogla verjeti, res. Od takrat naprej nisem niti enkrat več vzela tablete, ker mi je ni bilo treba. Napisala si, da si probala s prehrano. Morda nisi bila dovolj vztrajna? Si jedla prav? Jaz sem se držala diete proti kandidi, kasneje pa sem jedla brez glutena in brez mlečnih izdelkov, ter z malo mesa, in to je bila zame najboljša kombinacija. 

   Ne pravim, da pomaga vsem, meni vsekakor je. Pa še to: če imaš tako hude bolečine, poguglaj malo o endometriozi, ki ni tako nedolžna bolezen. 

   101
  • Latika je napisal/a na forum v temo Porodniška.

   24. okt 2014 19:56

   Če si na dan nastopa porodniške brezposelna, se gleda sledeče: Če si bila v zadnjih 3 letih najmanj 1 leto zaposlena (zavarovana za starševsko varstvo),  ti pripada nek sorazmerni delež starševskega nadomestila. Si bila zaposlena točno 11 mesecev ali morda kaj več? Je možno, da ti nekako podaljšajo pogodbo za nekaj dni, da boš izpolnila 1 leto zaposlenosti v 3 letih? Boš koristila nadomestilo za brezposelne na Zavodu? Če si bila neprekinjeno zaposlena 9 mesecev, ga dobiš (3 mesece), to se ti potem tudi šteje.

   Če se uspeš zaposliti in si na dan nastopa porodniške zaposlena, gledajo povprečje zadnjih 12 mesecev (tiste mesece, ko si bila brezposelna, vzamejo za osnovo minimalno bruto plačo).
    
   Sicer pa se obrni na pristojni CSD, kjer ti bodo odgovorili na tvoja vprašanja in naredili informativni izračun.
   29
  • Latika je napisal/a na forum v temo Razočarana nad prijateljico.

   24. okt 2014 19:41

   Starlight smiley

   Joj, jaz ugotavljam, da sem res malo smotana. Kot da morajo ljudje sami ugotoviti, kaj je narobe in itak večina sploh ne pogrunta, da je kaj narobe. Jaz itak vedno po sebi gledam, se velikokrat probam vživet v druge ljudi, jih razumet in imam na splošno zelo dober občutek. Pozabljam pa, da drugi ne morejo vedno ugotoviti, kaj želim in vohati, kaj bi rada (točno tako kot si sama napisala).

   Sem se prav zamislila ob branju tvojega posta. 

   Želim ti, da se tvoja situacija uredi. Da se nam vsem uredi smiley

   259
 • Latika je všečkal/a forumski zapis Razočarana nad prijateljico.

  24. okt 2014 19:37
  0
  • Latika je napisal/a na forum v temo Razočarana nad prijateljico.

   18. okt 2014 11:19

   Punce, hvala za komentarje. Se počutim bolje smiley

   Meni je itak na prvem mestu moja družina, večinoma sem zaposlena s sinčkom, ampak to še ne pomeni, da mi pa ne manjka kdaj tudi čvek s kolegico. Se bom poskusila manj obremenjavati, res. Predvsem pa ne bom samo jaz dajala pobude. Če bo katera za pijačko, grem z veseljem, bom pa nekaj časa malo ignorirala, niti poklicala ne bom nobene, pa bomo videli, po kolikem času se bo katera spomnila name.

    

   259
 • Latika je všečkal/a forumski zapis Razočarana nad prijateljico.

  18. okt 2014 11:14
  0
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Stephanie pred 9 h
  Premočan vonj
 • Sanja Pahernik pred 6 dnevi
  Super
 • Tanja 19. apr 2017 13:41
  Božanski :)
 • Jeta 3. apr 2017 20:49
  Zadovoljna
 • Jeta 2. apr 2017 18:03
  Absolutno zgrešeno
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Se še spominjate osnovne šole, ko ste brez kakršnihkoli težav (skoraj) naredili špago ali ponesli stopalo do nosu, čeprav sicer niste bili med najbolj vitkimi ali športnimi otroci?