Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nevarnosti sladkorja

Pojdi na stran 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. okt 2009 15:17
Povezava do prispevka
Neee, sej se ne sekiram, samo nisem se najboljš počutila potem (fizično mislim). Najbrž je bil kar šok za organizem po toliko časa Big smile
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
Bambyna
Starost: 38Pridružen: 9. okt 2009Prispevkov: 17Kraj: Lj. okolicaStatus:Offline
Objavljeno: 9. okt 2009 16:11
Povezava do prispevka
Hehe Big smile , poznam ta občutek ko ti nekaj obleži v želodcu, pri meni je tako pri kombinacijah testenine+mesna omaka, da mi kar obleži. Enako s sladkarijami, palačinkami...
 
No, sama pa prisegam na naslednjo "zdravo" varianto. Ker sem bila neozdravljen sladkoholičar, sem včasih cel dan jedla res samo sladke stvari (zajtrk palačinke, kosilo skutna tortica za sladico, večerja pa npr. rafaelloti ali čokoladni bomboni)  sem se tudi jaz odločila za dokaj drastične ukrepe...Izogibam se sladkega, ampak ko si ga pa zaželim (čokolade, peciv, piškotke, čokoladni kapučino, skutne tortice, ...) pa si to tudi privoščim in se zdaj po novem sekiram samo še 3 minute po tem, ko sem to pojedla. Potem se pripravim do tega, da naredim zvečer kakšno telovadno vajo več in potem naslednjih 14dni ali več nimam nobene želje po sladkem. Zdej sicer ne vem koliko je to v redu, ampak meni tko kar ustreza. Bi pa znorela, da bi sama sebi prepovedala sladko za vedno, sej se mi spentlja še isti moment.
Never mind the darkness, we still can find our way,
cause nothing lasts for ever, even cold November rain...
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 1. nov 2009 15:04
Povezava do prispevka
Jaz bi se rada zgolj zahvalila za link do tistega posnetka predavanja v prvem postu. Res je oči odpirajoče predavanje.  Sicer imam drobno, dečko postavo in nimam nikakšnih težav s pravo debelostjo. Opazila pa sem nabiranje "maščobice" na trebuhu, pasu in notranji strani stegen. Tega bi se rada znebila izključno z zdravo prehrano, zmerno vadbo in vsakdanjim gibanjem (kamor koli grem lahko peš, se tudi odpravim peš - z avtom ali javnim prevozom na kratke relacije se vozim res minimalno, tako povprečno v enem dnevu prehodim nekaj več kot 6 km). Doslej sem mislila, da imam vse te dejavnike zdravega življenja urejene, dokler se nisem zavedla, da konzumiram občutno preveč sladkorja. Vse sem sladkala (tudi če ni bilo potrebe po celih dveh žličkah sladkorja na skodelico čaja) in pojedla ogromno sladkarij, predvsem čokoladnih zadevščin. Danes imam tretji dan brez sladkorja in se že malenkost bolje počutim kot prvi dan, ko sem imela konkretno abstinenčno krizo.  Edini sladkor, ki ga bom pojedla (vsaj zdaj na začetku), je tisti v sadju, kruhu in mogoče kakšnih domačih sladicah. Upam, da mi uspe. Pri tem je moj vzor nedvomno mimika. Če je tebi uspelo, obstaja vsaj upanje tudi zame.
Hvala tudi PL, ker brez te teme ne bi nikoli pomislila na nevarnost sladkorja. Poročam o napredku.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
st
Starost: 11Pridružen: 24. apr 2005Prispevkov: 1859Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 9. nov 2009 10:43
Povezava do prispevka
Poznam eno, ki samo od tega živi. Cigareti, sladkane kavice z mlekom, čokolade, peciva (pa suhe salame in pohane zadeve, recimo sir). No, ne vem kaj vse še je, a sladkor definitivno prevladuje.


Kdor ne govori, kar misli, tudi ne bo delal, kar govori.

We are masters of unspoken words and slaves of the ones we spoke of.

;-{)
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 9. nov 2009 20:04
Povezava do prispevka
Eno vprašanje za poznavalke . Ogledala sem si predavanje na linku, ki je objavljeno v prvem postu. Zdaj pa me zanima naslednje: fruktoza v sadju ni toliko nevarna (kot predelana in dodana v razne druge izdelke), saj so zraven tudi vlaknine, ki izničijo "negativne" učinke fruktoze. Kako je s temi vlakninami, če si doma iztisnem sok pomaranč oz. pripravljam sadne smoothie-je? Ali so vlaknine še vedno prisotne ali jih uničim? Sem brskala po internetu pa nikjer ne najdem eksplicitnega "da, to je ok" ali "ne, ni ok".

Nekje dva meseca nazaj (začetek septembra) sem tudi sama zmanjšala vnos sladkorja: kave in čajev si ne sladkam, ne jem čokolad, tortic, piškotov, torej nikakršnih sladkarij, ne pijem sadnih sokov (razen omenjenih smoothi-jev) in gaziranih pijač,... Sem pa še naprej jedla sadje, mueslije, cornflakes, pri čemer sem zbirala takšne, ki so brez dodanega sladkorja, oz. bolj zdravi, npr. pirin muesli (al nekaj podobnega), ki pa vsebujejo trsni sladkor ali kakšen podoben sladkor. Vmes sem si enkrat privoščila kos priljubljene tortice - domačo čokoladno tortico v eni čajnici -, ki mi je, kljub majhnosti, bil prevelik in sploh  ne čutim nobene potrebe po sladicah ... razen, če grem lačna v trgovino . Hkrati sem zelo zmanjšala tudi razne čipse, smokije, ipd.

Kako pa je z medom? Ali tudi ta vsebuje velike količine fruktoze?
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 37Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 10. nov 2009 9:33
Povezava do prispevka
Film cilja na množice, ki sadja sploh ne jejo. Ampak se bašejo s sladkarijam, pijačam, junk & fast foodom, ... Sadju se izgibat je zame neumnost. Ker ima še toliko drugih mikrohranil, ki so super koristne in pomembne za zdravje. Nekaj vlaknin, sploh tiste iz lupine se pri stistku odstrani oz. ne prenese v sok, ampak vseeno, spij tisti domač, sveže iztisnjem sokec, ker bo samo koristil. 

Med; malo več je fruktoze, sicer sta pa skoraj tam-tam z glukozo. Ni panike. Žlička v čaj, za zdravje.
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 10. nov 2009 10:29
Povezava do prispevka
Sem upala, da se boš oglasila . Hvala za odgovor. Saj sama sem tudi tako razumela predavanje, samo sem potem malo brala komentarje pa še določene druge članke pa sem se malo vprašala. Najbolj me je zmedlo, ker predavatelj za primer presnove fruktoze omenja dva dcl pomarančnega soka in potem nisem bila prepričana, ali je to sveže stisnjen ali "komercialni" pomarančni sok.Se pa ne mislim odpovedati sadju
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. nov 2009 11:39
Povezava do prispevka
Kiely je napisal/aSadju se izgibat je zame neumnost. Ker ima še toliko drugih mikrohranil, ki so super koristne in pomembne za zdravje.

Agree.

KrvavaMeri, kako gre? Wink Sem vsa ponosna, da si me vzela za vzor Big smile
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
KrvavaMeri
Starost: 36Pridružen: 5. nov 2007Prispevkov: 7853Kraj: Zagorje ob SaviStatus:Offline
Objavljeno: 10. nov 2009 12:09
Povezava do prispevka
Mimika, hvala za vprašanje.  Ni tako težko, kot sem pričakovala.  Sicer še vedno gledam na meni zelo ljube sladkarije (npr. čokolado) kot na skušnjave, ampak se jim kar dobro upiram. Od takrat sem pojedla zgolj nekaj domačega peciva in sladic, zato sem super zadovoljna sama s seboj. Hihi ... Dobro je tudi to, da željo po sladkem utišam s sadjem, zato ga pojem še več kot sicer, kar je itak dobro. Res ne obžalujem odločitve, ker mi prinaša samo pozitivne stvari.

Bi pa prosila za priporočilo kakšne dobre temne čokolade s čim manj sladkorja ali brez, če obstaja. To je edino, kar zelo pogrešam.
mejkap - blog o ličenju
0
Nazaj na vrh
st
Starost: 11Pridružen: 24. apr 2005Prispevkov: 1859Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2009 0:50
Povezava do prispevka
Me2...glede temne čokolade.

Kdor ne govori, kar misli, tudi ne bo delal, kar govori.

We are masters of unspoken words and slaves of the ones we spoke of.

;-{)
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 37Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2009 8:47
Povezava do prispevka
Tiste, ki imajo čimvišji odstotek pravega kakava. Recimo Lindt 99% kakav, ampak večina, jih pravi, da to ni čokolada.  Sicer pa vse temne čokolade. Jaz pravim, nekje od 70% kakava naprej. Je pa odvisno, če vama bo všeč okus.

Če pa sta malo freaky na grenko, ampak dišeče in vaju ne moti glodanje, so pa super mleta kavavova zrna, ki mmm dišijo, obenem pa so skoraj nepredelana (samo malo zmleta) in precej zdravju prijazna.


0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2009 13:30
Povezava do prispevka
Meni je ful dobra tudi temna čokolada s koščki kakavovih zrn. Mislim, da je imela Perugina nekaj takega.
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
Maisie
Starost: n/aPridružen: 13. nov 2007Prispevkov: 807Kraj: Planet ZemljaStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2009 16:33
Povezava do prispevka
Sama sicer ne uporabljam veliko sladkorja. Kave ne pjem, čaj pijem nesladkan. Občasno ga uporabim za kakšne sladice. Medtem ko ga moj dragi zaužije precej.
 
Bi nardila korist če bel navadn sladkor v celoti zamenjam z sadnim sladkorjem??Je to zares kaj bolje?
"Iskanje odličnosti pomeni, da poskušamo dati vse od sebe pri vsem, česar se lotimo."
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 37Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2009 18:03
Povezava do prispevka
Prav nič bolje ni. Še slabše. 
0
Nazaj na vrh
Maisie
Starost: n/aPridružen: 13. nov 2007Prispevkov: 807Kraj: Planet ZemljaStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2009 18:33
Povezava do prispevka
Zakaj pa? Vse članke, ki sem jih prebrala pravijo, da je sadni sladkor bolj zdrav...
 
S čem pa predlagaš da ga zamenjam? Z rjavim sladkorjem?
"Iskanje odličnosti pomeni, da poskušamo dati vse od sebe pri vsem, česar se lotimo."
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nevarnosti sladkorja
Stran 8 od 28
Pojdi na stran 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.