Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Izziv: zelenjava

Pojdi na stran 1 , 2
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. apr 2012 8:14
Povezava do prispevka
Pravkar sem si zmiksala banano, 2 kivija in dva velika lista zelene solate v okusen smoothie Smile solate se res nič ne okusi, bom poskusila vsak dan dati malo več Smile

Še vedno pa se priporočam za kak drug recept/predlog ... npr. za kako preverjeno okusno zelenjavno omako?

Hvala vsem še enkrat *smajli z rožico*
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2012 16:03
Povezava do prispevka
Zelenjavo lahko dobro zakamufliraš v riž z mesom. Na majhne kose narežeš šalotko, por, korenje in česen. Na olivnem olju popražiš šalotko, por in korenje (ne sme postati rjavo), dodaš na majhne kose narezano puranje/piščančje meso (že začinjeno) in česec ter pražiš v pokriti ponvi. Posebej skuhaš riž (mi imamo najraje španski riž). Ko je riž skuhan in meso popečeno, riž odcediš in ga dodaš mesu ter vse skupaj dobro premešaš, da se riž poveže z mesom. To pojedo vsi, še tisti, ki so najbolj proti zelenjavi. Enako lahko narediš s papriko in paradižnikom. Pa v piščančjo juho daš zraven zelenjavo, ki jo na koncu spasiraš. Druge ideje mi ne padejo na pamet, ker imam sama zelenjavo rada.
 
Mogoče bi bilo pametno, da te nekdo, ki res dobro kuha, nauči kakšne dobre trike pri pripravi okusne zelenjave. Če je hrana dobro pripravljena, je tudi želja večja. Jaz sem totalne rižo mrzce z dobro pripravljenimi jedmi iz riža spremenila v rižo ljubce.
 
Npr. jaz špinače nikoli nisem mogla jesti, mi je bil okus oduren. Odkar jo pripravljam sama, pa mi je odlična. Ker jo pripravim tako kot meni paše.
 
 
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
cameron
Starost: 37Pridružen: 12. maj 2008Prispevkov: 171Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2012 18:14
Povezava do prispevka
Sydelle skoraj tako kot bi mene opisala. Sicer nisem tak ekstrem, ker nekaj zelenjave mi vseeno diši, ampak je pa res, da se nikoli ne spravim in si jo kupim. Če so zraven pri kosilu kakšne kumarce al pa rdeča pesa, še jem, ampak to res v zelo majhnih količinah, drugače pa ne (zelene solate pa tudi jaz ne prenašam :s) ... tudi sama sem poskušala s siljenjem pa mi ne gre ravno Confused paradižnik sem "začela" jesti oziroma ga jem, če je na pizzi ali pa skrit v kakšni tortiliji (ja sama zdrava prehrana :x), se pa počasi navajam, da ga dodajam še k drugim stvarem, ravno tako papriko in še kaj bi se najdno...ker samostojno tega ne morem jest. Pomanjkanje vitaminov se mi pozna, predvsem na nohtih in tud trenutno jemljem železo, ker mi je padlo na najnižjo možno raven Ouch ampak delamo zdaj na tem in jemljem te dodatke, tko da upam, da se mi bo stanje in "zelenjavni" apetit kaj izboljšalo Smile
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. maj 2012 18:51
Povezava do prispevka
Sinthija, tista ideja za rižoto se ne sliši slabo Smile Zdaj sem dobila tisto knjigo, ki jo je na začetku predlagala KM (Deceptively Delicious), in upam, da mi bo uspelo kaj skuhati. Je pa res včasih "problem" tudi ta, da kuham samo za dva in ko pridem iz faksa, tako da kakih kompliciranih jedi nimam niti volje niti časa (ne maram jesti kosila šele proti večeru :D). 
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2012 7:39
Povezava do prispevka
Zelenjavo lahko dobro zakamufliraš tudi v pražena jajca s sirom(paprika, por, paradižnik, šalotka). Vso zelenjavo zelo dobro pražiš tako dolgo, da je paprika popolnoma mehka, dodaš jajca in dobro premešaš, na koncu dodaš še nariban sir. In potem sploh ne čutiš, da je zelenjava v tem, je okus še vedno večinoma po jajcih in siru, samo veliko bolj je okusno vse skupaj.
 
Napiši katere jedi najraje kuhaš, pa mogoče najdemo kakšno rešitev kako v to zakamuflirati še zelenjavo.
 
Če nočeš, da se ti zelenjava še bolj zagabi, pa samo ne delat zelenjavnih smootijev. Tega še jaz ne bi pila, pa imam rada zelenjavo.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
jagoda007
Starost: n/aPridružen: 21. mar 2007Prispevkov: 1216Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2012 7:59
Povezava do prispevka
Ja, tale predlog z jajcem je super. Uporabiš lahko vso zelenjavo: paprike, paradižnik, stročji fižol, šparglje... Dodaš čebulu, sir...
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. maj 2012 12:23
Povezava do prispevka
Tole imam precej rada in bo zdaj zagotovo večkrat na jedilniku (naredim kar brez masla in moke, pa minus stročji fižol ). Tako da bi bila za začetek zelo hvaležna, če ima katera kakšen preverjen recept za zelenjavno juho ali omako (da je možno spasirati) - takih stvari mi načeloma ni problem poskusiti oz. pojesti, samo res nimam pojma, kje začeti, katere začimbe uporabiti, da bo okusno itd.
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. maj 2012 12:33
Povezava do prispevka
Bučkino omako si že poskusila? Bučke narežeš na kocke, dušiš na olivcu s česnom (+ sol, poper), na koncu lahko še spasiraš in po želji dodaš malo smetane (za kuhanje/kisle).
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. maj 2012 12:59
Povezava do prispevka
-piščančja juha z zelenjavo: v velik lonec vode daš oprano in narezano zelenjavo (cvetača, korenje, por, pa še ena tak koren, ki res ne vem kako se mu reče), poper, sol. Ko vse skupaj vre dodaš oprane piščančje noge. Kuhaš vse nekje 2 uri, da meso samo odstopa od kosti (odvisno od mesa, a bolje dlje kot premalo). Vzameš ven piščančje noge in odstraniš kožo in kosti. Nato daš meso nazaj v juho.
 
Lahko zakuhaš not še glas noodles ali pa ješ kar tako. A to kuha moj, jaz je nisem še nikoli kuhala.
 
-gobova juha: prepražiš čebulo na olju in dodaš narezane šampinjone (ali druge gobe) in vse skupaj pražiš tako dolgo, da gobe spustijo vodo. Dodaš sol in poper ter vročo vodo in krompir narezan na kocke. Jaz dodam še strok ali dva česna. Eni dodajo korenje, jaz ga ne.
Krompirja in gob mora biti toliko, da vse skupaj izgleda dokaj gosto. Jaz kuham to nekje 1 uro, da je krompir res zelo mehak. Nato dodam še kislo smetano in pustim, da se kuha še par minut.
Lahko vzameš sveže ali pa zmrznjene šampinjone. Samo s svežimi je okus veliko boljši.
 
Najprej se moraš navaditi na zelenjavo, šele potem ti priporočam, da kuhaš res prave zelenjavne juhe.
 
Najde se veliko receptov na kulinariki, a veliko receptov vsebuje moko. Če tega ne želiš, pač prilagodiš recept.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 9. maj 2012 13:00
Povezava do prispevka
armyBITCH je napisal/akaj pa če bi si svežo zeleno zelenjavo mešala v sadne smutije? špinača, solata, korenje brokoli...Ali pa če imaš možnost si kupi sokovnik in delaj sadno zelenjavne sokove, ki so tudi super. V smutije in sokove postopoma dodajaj vedno večji zelenjavni delež in sem prepričana da se boš navadila okusa Smile


tole se mi zdi še najboljši predlog, predvsem in tudi zaradi tega, ker je še največ koristnega od surove, sveže zelenjave.

meni osebno pa npr. kuhana zelenjava po veliki večini zelo ne paše v želodec. tudi nekateri zelenjavi se glikemični indeks s kuhanjem zelo poveča - npr. korenju ...
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 12. jun 2012 18:35
Povezava do prispevka
Evo, zelenjava + sadje s slastnim sadnim okusom.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Izziv: zelenjava
Stran 2 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.