-piščančja juha z zelenjavo: v velik lonec vode daš oprano in narezano zelenjavo (cvetača, korenje, por, pa še ena tak koren, ki res ne vem kako se mu reče), poper, sol. Ko vse skupaj vre dodaš oprane piščančje noge. Kuhaš vse nekje 2 uri, da meso samo odstopa od kosti (odvisno od mesa, a bolje dlje kot premalo). Vzameš ven piščančje noge in odstraniš kožo in kosti. Nato daš meso nazaj v juho.
Lahko zakuhaš not še glas noodles ali pa ješ kar tako. A to kuha moj, jaz je nisem še nikoli kuhala.
-gobova juha: prepražiš čebulo na olju in dodaš narezane šampinjone (ali druge gobe) in vse skupaj pražiš tako dolgo, da gobe spustijo vodo. Dodaš sol in poper ter vročo vodo in krompir narezan na kocke. Jaz dodam še strok ali dva česna. Eni dodajo korenje, jaz ga ne.
Krompirja in gob mora biti toliko, da vse skupaj izgleda dokaj gosto. Jaz kuham to nekje 1 uro, da je krompir res zelo mehak. Nato dodam še kislo smetano in pustim, da se kuha še par minut.
Lahko vzameš sveže ali pa zmrznjene šampinjone. Samo s svežimi je okus veliko boljši.
Najprej se moraš navaditi na zelenjavo, šele potem ti priporočam, da kuhaš res prave zelenjavne juhe.
Najde se veliko receptov na kulinariki, a veliko receptov vsebuje moko. Če tega ne želiš, pač prilagodiš recept.