Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Pomanjkanje spanca takole vpliva na vaše telo

24. jun 2019 10:01
0

Oglasno sporočilo

... na naše telo. Ko spimo, se naše telo namreč regenerira, saj se v njem dogajajo določeni procesi, zaradi katerih podnevi lahko dobro delujemo. Pomanjkanje spanca zato marsikaj poruši. 

PREBERITE TUDI: 5 navad, ki uničujejo vaš spanec

Nedavna raziskava, v kateri so analizirali podatke več kot 25.000 odraslih iz Kitajske in Združenih držav, je pokazala, da so ljudje, ki so spali le šest ur na noč, imeli bolj koncentriran urin in 16 do 59 odstotkov večjo verjetnost dehidracije v primerjavi s tistimi, ki so spali osem ali več ur spanja.

Vazopresin uravnava tekočine

Kaj je torej razlog za to? Strokovnjaki menijo, da ima vse opraviti s hormonom, imenovanim vazopresin, ki se v telesu sprosti ponoči, kasneje v ciklu spanja. Vazopresin, tudi antidiuretični hormon pomaga uravnavati telesno tekočino. Pravzaprav lahko dejansko potegne vodo iz telesa iz našega urina nazaj, da ne bi izgubili preveč vode med spanjem. Če ne spimo dovolj, vazopresin ne more dobro opraviti svojega dela in naše stopnje hidracije trpijo. Raziskovalci v študiji prav tako sumijo, da so lahko drugi negativni stranski učinki nezadostnega spanca delno posledica prav te dehidracije. Če boste premalo spali, si torej zagotovite vsaj dovolj vode.

PREBERITE TUDI: 5 nasvetov za boljši spanec

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Maščobne kisline omega-3 so pomembne za ohranjanje splošnega zdravja vašega otroka.