Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zakaj imeti psa ni nikoli slaba odločitev

4. sep 2019 8:11 K.K.
0

Oglasno sporočilo

... da se mu lahko zahvalite. Če ga nimate, a se poigravate z idejo, da bi v vaše življenje vnesli štirinožnega spremljevalca, se pustite prepričati s spodnjimi prednostmi, ki jih to prijateljstvo prinaša.

Več se boste gibali

Imeti psa pomeni, da se gibate vsak dan in 30 minut sprehoda lahko močno izboljša vaše zdravje. Pridejo dnevi, ko se je težko ločiti od fotelja, a pogled na psa, ki stoji ob vratih in čaka na sprehod, vas bo nedvomno premaknil.

Počutili se boste manj stresno

Crkljanje in božanje psa, igranje z njim ali samo opazovanje lahko vsak dan zmanjšajo stres. Z lahkoto pozabite na skrbi, četudi samo za kratek čas.

PREBERITE TUDI: Zakaj posvojiti mačko iz zavetišča?

Izboljšali boste socialno življenje

Medtem ko sprehajate psa, lahko srečate prijetne ljudi, ki so na isti misiji ali celo spoznate bodočega partnerja. Pogosto pa je ravno pes povod, da se na sprehodih začnete pogovarjati z naključnimi mimoidočimi. 

Morda boste prej odkrili raka

Neverjetni vonj psa je lahko pozitiven v različnih namenih, namreč številni lastniki psov so poročali o njihovih psih, ki so lizali, vohali in dregali ravno tiste točke na človekovem telesu, ki so se kasneje izkazale za rakave.

Vaši otroci bodo imeli manj ali brez alergij

Otroci, ki rastejo ob psu, imajo praviloma redkeje alergije. Življenje v domu s psom lahko pomaga otrokom zgraditi imunost na alergije na  hišne ljubljenčke, ki traja celo življenje.

PREBERITE TUDI: Zato bi moral vsak otrok odraščati z živalmi

Zmanjšali boste tveganje za splošne bolezni

Lastniki psov imajo manj zdravstvenih težav. Ponavadi imajo nižje ravni trigliceridov in holesterola. Psi svoje lastnike izpostavijo številnim bacilom, ki lahko pomagajo pri izgradnji človekove imunosti proti boleznim.

Počutili se boste bolj varne

Lajajoči psi odvrnejo vlomilce. Že samo zavedanje, da imate psa, ki lahko s svojim osupljivim sluhom zazna kogar koli, ki se vrti okoli hiše, poveča vaš občutek varnosti, kar je dobro za vaše duševno in fizično zdravje.

PREBERITE TUDI: Imate raje mačke ali pse? To veliko pove o vaši osebnosti

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  • Binas 12. sep 2019 14:23
   odličen
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Danes pred 16 leti se je 'rodilo' dete, ki je kaj kmalu postalo prvi in največji ženski spletni portal.