Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

YouTuberka odstranila ličila in požela val žalitev - njen odgovor nepričakovan

6. jul 2015 10:09
1

Oglasno sporočilo

... ki ne zahtevajo nič manj od popolnosti, verjetno ni treba izgubljati besed. A zadnje čase se na internetu dogajajo spremembe: ženske so začele objavljati svoje fotografije in video posnetke brez ličil in se postavljati zase. Ena izmed njih je tudi 'youtuberka' My Pale Skin, ki je s tem početjem začela pred nekaj meseci.

Po pričakovanjih je sledila vrsta žaljivih komentarjev, a njen odziv je bil nasproten od pričakovanega. Odločila se je, da posname video, v katerem bodo nepravilnosti še posebej opazne, da pokaže, kako lažne, nerealne in zavajajoče so lepotne in modne fotografije popolnosti, kakršne vidimo v modnih revijah, ter da so lepotni standardi nerealni in lahko zelo slabo vplivajo na posameznikovo samopodobo.

Njeno sporočilo je jasno – 'haters are gonna hate', a dokler se cenimo, spoštujemo in imamo radi, je to edino, kar je pomembno.

Kaj meniš o sodobnih lepotnih idealih? So zares nedosegljivi in pretirani?

1

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • ana25

   • 6. jul 2015 13:56

    Video sem ujela na FB in me je res ganil do srca. Odgovor na zadnje vprašanje: ja. Lepotni ideal je nedosegljiv, ker nihče ne izgleda tako kot ženske v revijah in na modnih revijah, vsaj ne v realnem življenju; t.j. brez pomoči profesionalcev in ogromno vloženega časa in dela. Če bi želel biti "najlepši", je potrebno vložiti v to veliko časa in denarja: veliko športa, vrtenja okoli prehranjevanja, prehranskih dopolnil, lepotni posegi, frizerji, manikerji, oblačila, ličenje - lahko celo svoje življenje posvetiš samo temu kako izgledaš. In kaj potem? Te to izpolni? Kje so tu hobiji, družina, sproščenost, spontanost, prepuščanje življenju in čutenje svoje resnične notranjosti, ki nima najmanjše zveze z videzom? Ta industrija je zame nasilje nad žensko in pranje možganov, mislim, da je še posebej škodljiva do zelo mladih punc in tistih, ki so malo bolj občutljive na mnenje drugih.

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  • Dow* 20. sep 2021 20:00
   dobra
  • Dow* 20. sep 2021 17:09
   super
  • Dow* 20. sep 2021 17:04
   v redu
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Mokre sobe so odprte, minimalistično opremljene, prostorne kopalnice.