Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Video gasilca iz Turčije, ki je posvojil rešeno mucko, vam bo polepšal dan

20. feb 2023 15:02
0

Oglasno sporočilo

"To travmo bomo preživeli tako, da se bomo objemali," je dejal turški gasilec, ki je posvojil mucko, ki jo je rešil iz ruševin porušenega stanovanjskega bloka 129 ur po uničujočem potresu.

Črno-bela mucka se po tem, ko ji je dal hrano, ni hotela več umakniti od njega.

Gasilec v Turčiji je ganil srca ljubiteljev živali po vsem svetu, saj je posvojil mucko, ki jo je rešil iz ruševin porušenega stanovanjskega bloka.

Ali in njegovi sodelavci so jo poimenovali Enkaz, ki je turška beseda za ruševine, in jo imeli za svojo maskoto v upanju, da se bo njen lastnik pojavil.

Na prisrčnih fotografijah je vidno, kako Enkaz med odmorom med reševalnim delom gasilske ekipe zaupljivo sedi na Alijevi rami. Posnetek Enkaza in Alija med ruševinami v Nurdagi je bil samo na Twitterju ogledan že več milijonkrat.

Ko ni nihče zahteval vrnitve Enkaza, je postalo jasno, da je mačkin lastnik umrl v potresu z magnitudo 7,8, ki je prejšnji teden v ponedeljek prizadel Turčijo in Sirijo. Ker se je upanje, da bi našli še kakšnega preživelega človeka, močno zmanjšalo, je Ali vzel Enkaz s seboj, ko se je vrnil na svoj dom v mestu Mardin. Mardin je od Nurdaga oddaljen približno 250 kilometrov.

Ali, ki je nekoč kolesaril za turško reprezentanco gorskega kolesarjenja, je na Instagramu odprl račun enkaz.tr, ki ima že preko 18.000 sledilcev, ki se jih je zgodba o muckinem preživetju dotaknila.

Uporabniki družbenih omrežij iz celega sveta so pohvalili Alija, ker je sprejel Enkaz, medtem ko je uradno število smrtnih žrtev potresa in popotresnih sunkov v Turčiji in Siriji preseglo 46.000.

Pričakuje se, da bo končno število smrtnih žrtev veliko višje, saj bodo iz ruševin domov po vsej regiji potegnili še več trupel.

Eden od uporabnikov Instagrama je zapisal:

Oboževalec Instagrama iz Francije je dodal: "Vse najboljše za oba! Mačke vedo, kdo so dobri ljudje, in izbrani ste bili z razlogom. Upam, da bo žalost v Enkazovih očeh izginila. Prisrčne pozdrave iz Francije.«

Ali je o svoji predanosti novemu hišnemu ljubljenčku povedal: "Mama, oče, bratje in sestre me podpirajo. Mačka je za nas član družine."

"Mucka se ni oddaljila od mene, niti se jaz nisem ločil od nje. Zdaj skrbim zanjo v svoji hiši. Spimo z njim. Od dneva, ko je prišla, mi še ni zapustila naročja. Hitro sva se povezala. Oba sva imela težke čase. To travmo bova preživela tako, da se bova crkljala."

Ali je povedal, kako so ga s kolegi iz gasilske službe občine Mardin Metropolitan poslali v Nurdagi v nekaj urah po potresu. Njegova ekipa se je osredotočila na iskanje preživelih v stanovanjskem bloku Akan v mestnem okrožju Atatürk in iz ruševin potegnila pet ljudi, v ločenih reševanjih so rešili tudi tri papige skobčevke v kletkah, Enkaz ter še eno mačko.

Drugo mačko so hitro združili z lastnikom, ki mu je uspelo pobegniti, preden se je stavba zrušila.

Ali je povedal, da sta z Enkaz na kraju nesreče spletla lepo vez in obljubil, da svoje nove prijateljice ne bo zapustil, ko bo njegova reševalna misija končana.

Enkaz je opisal kot pametno, lepo in ubogljivo ter dodal, da je v očeh svoje nove ljubljenke opazil tudi žalost zaradi izgube starega doma in lastnika. Ali je dodal: "Žalostna je bila od dneva, ko je prišla ... Tudi živali imajo čustva. V tem smislu poskušam storiti vse, kar je v moji moči."
 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Za kar najvišjo stopnjo privlačnosti je potrebnega manj vložka, kot si morda mislite.