Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To superživilo lahko pomaga zaščititi vaš vid, pravi nova študija

24. jan 2022 8:10
0

Oglasno sporočilo

Toda bolezni se je mogoče izogniti - in nedavna študija v reviji Nutrients kaže, da bi lahko bilo priljubljeno superživilo - goji jagode, močno orodje za preprečevanje degeneracije. Po mnenju vodilnega avtorja študije, dr. Xiang Lija, je najverjetneje izboljšanje zdravja oči prišlo iz dveh spojin – luteina in zeaksantina, za katera je znano, da izboljšata očesne bolezni, povezane z degeneracijo.

"Ti dve spojini sta kot krema za vaše oči," pravi. "Večja kot je količina v vaši mrežnici, več zaščite imate. To je pomembno za zgodnjo fazo, vendar je koristno tudi za tiste z zdravimi očmi, ker filtrira škodljivo modro svetlobo in zagotavlja antioksidativno zaščito." Ena od prednosti posušenih goji jagod, dodaja, je, da je potrebna zelo majhna količina, da naredi spremembo, in spojine so tudi zelo biološko uporabne. Li pravi, da to pomeni, da se običajno dobro absorbirajo v prebavnem sistemu, tako da jih telo lahko uporabi.

Nimate zanesljivega vira posušenih goji jagod, ali pa vam okus preprosto ni všeč? Dobra novica: te iste lastnosti lahko dobite tudi iz drugih živil, glede na raziskavo v British Journal of Ophthalmology . Lutein in zeaksantin se običajno kombinirata v določenih živilih, najboljši viri pa so jajčni rumenjaki, koruza, paprika, špinača, bučke in več vrst buč.

PREBERITE TUDI: Kako pretiran čas pred zaslonom vpliva na oči vaših otrok

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj aktivnih učinkovin, ki lahko opazno izboljšajo videz in zdravje naše kože.