Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

To je rastlina, ki lajša občutke tesnobe in depresije

17. apr 2019 8:03
0

Oglasno sporočilo

Rastline niso le okras prostoru, temveč višajo ravni kisika ter izboljšujejo kakovost zraka. Nekatere rastline pa lahko bolj ali manj vplivajo tudi na naše duševno počutje. 

PREBERITE TUDI: 12 načinov za naravno zdravljenje depresije


Raziskave so namreč pokazale povezavo med stresom in ravnmi kisika. Visoke ravni toksinov v zraku lahko vodijo k anksioznosti in stresu. Rastline so vam torej lahko v pomoč, da izboljšate svoje počutje.

Najbolj primerna rastlina za to pa naj bi bil jasmin. Jasmin ima namreč posebna eterična olja, zaradi katerih rastlina deluje pomirjujoče. Vonj jasmina deluje na živčne celice in odganja tesnobo. Raziskovalci so ugotovili, da je jasmin veliko učinkovitejši od tablet za spanje, zdravil proti anksioznosti in sedativov, saj ima bolj pomirjujoč učinek.

Eterično olje jasmina je učinkovit naraven način za izboljšanje spanja, povečanje občutkov sreče, uravnavanje hormonov in zdravljenje anksioznosti in utrujenosti. Uporablja se lahko za izboljšanje koncentracije, pomirjanje krčev in ublažitev blage depresije.

PREBERITE TUDI: Preprost način, kako očistiti zrak v svojem domu

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sodim med tiste, ki prisegajo na naraven videz, zato se poslužujem le neinvazivnih metod, ki pomagajo pri ohranjanju svežega videza kože.