Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Tisti, ki pijejo črno kavo, so verjetneje psihopati, pravi znanost

31. mar 2022 19:30
0

Oglasno sporočilo

Zagotovo ste že kdaj videli koga, ki pije kavo brez mleka, smetane ali sladkorja, in se vprašali, kako mu to uspeva. Morda pa ste to celo vi sami?

Čeprav mnogi ne morejo živeti brez jutranje skodelice kave, je ne morejo piti samostojno, brez dodanega mleka ali sladkorja. Konec koncev, kdo bi želel srkati pijačo tako grenkega okusa, še posebej zelo zgodaj zjutraj?

Po nekaterih raziskavah lahko takšno pitje kave precej pove o tem, kdo smo kot oseba – in razkritje vas utegne presenetiti. Čeprav se morda sliši malce bizarno, je raziskava, ki so jo leta 2015 izvedli v Avstriji, poskrbela, da so ljudje govorili o pivcih črne kave. Raziskava je pivce črne kave povezala s psihopatijo.

Raziskovalci z Univerze v Innsbrucku v Avstriji pravzaprav niso preučevali kave, temveč so se osredotočili na snovi grenkega okusa. Analizirali so, ali so lahko določeni okusi pokazatelj antisocialnih osebnostnih lastnosti. Udeleženci so na podlagi določenih okusov, vključno z grenkim okusom, ocenjevali, koliko uživajo v hrani in pijači. Rezultate so nato primerjali z osebnostnimi testi, ki so zajemali določene lastnosti, kot so, agresivnost, narcisizem in manipulativnost.

Študija je potrdila hipotezo, da so preference po grenkem okusu povezane z zlonamernimi osebnostnimi lastnostmi, pri čemer je bila najtrdnejša povezava z vsakodnevnim sadizmom in psihopatijo.

Če to drži, to pomeni, da so ljudje, ki na splošno uživajo v grenkih okusih, kot so grenka piva ali kava, tisti, ki so bolj verjetno psihopati. To je preprosto smiselno. Zakaj bi izbrali nekaj grenkega in gnusnega namesto nečesa, kar ima prijeten, sladkast okus?

Na nasprotni strani pa so ljudje, ki svojo jutranjo skodelico kave popijejo s sladkorjem in smetano, bolj nagnjeni k pozitivnim lastnostim, kot so sočutje, sodelovalnost in prijaznost.

Za zdaj je študija kvečjemu zanimiva, saj navaja povezavo med psihopatijo in črno kavo, vendar so za dejansko potrditev njenih ugotovitev potrebne nadaljnje raziskave.

PREBERITE TUDI: 10 znakov, da imate opravka s psihopatom

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Strokovnjakinja za kraljevi slog je razkrila vzrok za nov poslovno-eleganten sartorialni videz valižanske princese.