Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Strah pred temo: kako rešiti to pogosto težavo pri otrocih

23. mar 2022 9:24
0

Oglasno sporočilo

... jokajočimi dojenčki  boste morda doživeli novo vrsto preizkušnje. Majhni otroci se pogosto bojijo teme. Ta strah se kaže predvsem ko otrok noče spati. Nato se postavlja vprašanje, zakaj se otroci bojijo teme in kako jim pomagati premagati strah pred temo. Ne skrbite, to je faza, ki jo je mogoče rešiti.

Kako premagati strah pred temo z rutino pred spanjem, ki deluje

Ustvarite rutino pred spanjem

Postavitev rutine pred spanjem je ključnega pomena. Kaj boste naredili tukaj, je odvisno od vas, nekaj idej pa je lahko: lepa pravljica za spanje, topla penasta kopel, petje uspavank in celosedenje v postelji z njim, dokler ne zaspi. Dosledna rutina pred spanjem dela čudeže!

Nočna lučka

Nočna luč lahko naredi čudeže, da se počutijo bolj varne. Poskusite lahko tudi z nočno lučko, ki se aktivira z gibanjem, tako da se prižge samo, če se nekaj premakne. .

Pustite vrata priprta

Če pustite vrata rahlo odprta, bi lahko bilo koristno. To, da niso popolnoma izolirani v sobi, veliko olajša njihovo tesnobo in skrbi.

Pomirite jih

Preprosto jim povejte, da se ni treba bati. V njihovi spalnici se ne skrivajo nobene pošasti ali demoni in nič jim ne bo škodilo. 

Dajte jim plišasto žival

Plišasta žival lahko včasih služi kot zaupanja vreden prijatelj, ki pazi nanje in jih varuje. Poleg tega jim bo samo objemanje pomagalo, da se počutijo pomirjene. 

PREBERITE TUDI: 5 nasvetov za razvoj otrokove osebnosti 

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Od zdravja srca do zdravja kosti in lepe, napete, mladostne kože – morski kolagen ima izjemne pozitivne vplive na naše zdravje in videz.