Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zvezdnica, ki je zbolela za multiplo sklerozo, si je omislila zanesljivo pomoč

24. maj 2022 8:26
0

Oglasno sporočilo

Priljubljena igralka, ki je pred 4 leti dobila diagnozo multipla skleroza, je s svojimi oboževalci delila najnovejše informacije o svojem zdravju in pozitivnem vplivu službenega psa Scouta na njeno vsakdanje življenje.

Selma Blair je od leta 2018, ko so ji diagnosticirali multiplo sklerozo, postala veliko bolj odprta glede naslanjanja na razne podporne sisteme in sprejemanju vseh oblik pomoči, ki izboljšujejo njeno vsakdanje življenje.

Decembra lani je igralka in avtorica knjige Mean Baby, ki je še vedno zelo samostojna in sposobna samostojnega življenja, tudi zaradi pozitivnih učinkov presaditve matičnih celic (HSCT) leta 2019, v svojo družino sprejela službenega psa: pozornega in energičnega mladiča angleškega labradorca po imenu Scout.

"Spoznala sem, da se je v zadnjih nekaj letih moj odnos zelo spremenil, in sicer na bolje," je 49-letna Blair povedala v najnovejši številki revije People. "Pravi čudež je bil, da sem spoznala, kaj je zame naredila podpora. Sem mati samohranilka in sem velikokrat sama z otrokom, zato sem si želela zanesljive podpore."

Blairin nevrolog ji je priporočil, naj razmisli o službenem psu zaradi morebitnih fizičnih in čustvenih koristi.

"To je bil velik podvig, saj je pes še mlad, še ni dopolnil dveh let, vendar je ogromno darilo," pravi Blair o povezanosti s Scoutom. "Ves čas je z mano. Če padem v velik mišični krč ali imam težave z gibanjem in se moram ponovno uskladiti, lahko stopi med moje noge, mi pomaga vstati in me uravnovesi. S tem sem pridobila veliko samostojnosti."

Zvezdnica serije Cruel Intentions pravi, da jo je Scout ohranjal pri gibanju in ji pomagal pridobiti vzdržljivost, prav tako pa je dobil pomemben pečat odobritve njenega 10-letnega sina Arthurja, ki ga ima z bivšim, modnim oblikovalcem Jasonom Bleickom.

"Ko gre moj sin k očetu, mu je všeč, da je Scout ob meni," je povedala Selma Blair. "Nisem se zavedala, da ga skrbita moja mobilnost ali varnost."

Glede svojega zdravja in življenja z multiplo sklerozo igralka pravi, da je "v dobrem položaju".

"Počutim se zelo dobro. MS je v remisiji. In vse je videti zelo dobro," pravi. "Po zadnjem velikem izbruhu MS je bilo veliko premikov pri mojih telesnih in čustvenih sposobnostih."

Blair priznava, da se je njeno telesno počutje po postopku MSCT sicer zelo izboljšalo, vendar se še vedno spopada z nehotenimi glasovnimi krči – pogosto s svojim značilnim smislom za humor – ki jih opisuje kot "nekakšno spastično gruljenje".

"Prepričana sem, da je to način, ki mi pomaga, da se naučim prenehati toliko govoriti," se pošali.

PREBERITE TUDI: Zvezdniki, za katere nismo pričakovali, da bodo leta 2022 dopolnili 50 let

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Od zdravja srca do zdravja kosti in lepe, napete, mladostne kože – morski kolagen ima izjemne pozitivne vplive na naše zdravje in videz.