Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Koristi sajenja dreves

10. jan 2023 10:22
0

Oglasno sporočilo

... proti podnebnim spremembam in izboljša kakovost zraka. Zagotavljajo tudi življenjski prostor in hrano za divje živali, zmanjšujejo erozijo tal in lahko pomagajo uravnavati temperaturo območja, tako da zagotavljajo senco in delujejo kot vetrolom.

Poleg teh koristi za okolje imajo drevesa tudi družbene in gospodarske koristi. Lahko povečajo vrednost nepremičnine, zagotovijo možnosti za rekreacijo in ustvarijo občutek skupnosti. Dokazano je, da sajenje dreves v mestnih območjih izboljšuje duševno zdravje in dobro počutje ter lahko celo zmanjša stopnjo kriminala.

Kljub številnim koristim sajenja dreves se ocenjuje, da izgubljamo približno 15 milijard dreves na leto. To je posledica različnih dejavnikov, vključno s krčenjem gozdov, urbanizacijo in podnebnimi spremembami. Da bi se spopadli s tem trendom, je pomembno saditi in skrbeti za nova drevesa ter zaščititi in ohraniti obstoječe gozdove.

Obstaja veliko načinov, kako se lahko posamezniki in skupnosti vključijo v prizadevanja za sajenje dreves. Nekatere možnosti vključujejo prostovoljno delo pri lokalni organizaciji, podporo projektom pogozdovanja in sajenje dreves na lastnem dvorišču ali v skupnosti. Z ukrepi za podporo dreves lahko pomagamo ustvariti bolj zdravo in trajnostno prihodnost za vse.

PREBRERITE TUDI: 5 preprostih stvari, s katerimi lahko praznujete dan Zemlje

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Čedalje več ljudi ima težave s ščitnico – s hipotirozo, Hashimotovo boleznijo, hipertirozo in Gravejevo boleznijo.