Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Obrezovanje dečkov povzroči hudo travmo in poškoduje možgane

10. mar 2015 8:35
1

Oglasno sporočilo

... svetu zgraža – hkrati pa je za mnoge sprejemljivo obrezovanje dečkov, ki je pogojeno z religijo. A ta postopek ima zelo hude in trajne negativne posledice na možgane dečkov, še zlasti na predele, ki so povezani s presojo, dojemanjem in čustvi. V bolnišnicah so medicinske sestre pri mnogih dečkih, ki so jih obrezali, opazile ekstremne bolečine – in sicer tako hude, da je bilo vedenje teh dečkov spremenjeno, najverjetneje trajno. Da bi preverili njihova opažanja, je raziskovalec dr. Paul Tinari s pomočjo magnetne resonance in pozitronske emisijske tomografije analiziral možgane obrezanih dečkov pred in po obrezovanju.

Za test je uporabil kar sina ene izmed medicinskih sester, ki je bila proti obrezovanju, a je njen mož vztrajal. Dečku so najprej izmerili delovanje možganov pred obrezanjem, da bi ugotovili njegovo normalno delovanje možganov, nato so postopek ponovili po obrezanju. Opazili so jasne znake hude travme, pri čemer so bili znaki najhujših poškodb v limbičnem sistemu, ki vključuje tudi amigdalo.

Ko so podatke predstavili nevrologu, je ta razložil, da je obrezanje pri dečku povzročilo travmo, ki je bila tako huda, da je bil v celoti porušen njegovi smisel za sklepanje, percepcijo in čustvovanje. Testi, ki so še sledili po enem tednu in enem mesecu po operaciji, so pokazali, da so bile te spremembe trajne – možgani dečka se najverjetneje nikoli ne bodo povrnili v prvotno stanje.

Šokantno odkritje bo morda le vplivalo na prepričanje mnogih – med njimi tudi zdravnikov – da je obrezovanje popolnoma neškodljiva praksa, ter pripomoglo, da se jo označi kot nepotrebno, barbarsko in škodljivo. Študija pa še čaka na objavo v strokovnih publikacijah – vodilni raziskovalec dr. Tinari je povedal: "Problemi so se šele začeli, ko smo hoteli objaviti podatke raziskave v javno dostopni medicinski literaturi. Pozivam vse, ki imajo dostop do magnetne resonance in pozitronske emisijske tomografije, da ponovijo našo raziskavo in potrdijo naše ugotovitve, nato skušajo izsledke objaviti v javno dostopni medicinski literaturi."

Foto: timesofizrael.com

1

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Mazinga Zeta

   • 29. mar 2015 1:47

    Izum bogov in posledično religija je največje zlo, kar si ga je kdaj izmislil človek.

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Najbolj bodo prišle do izraza v kombinaciji z nevtralnimi barvami kot so bež, bela, črna in, jasno, džins.