Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Multi vitamini in minerali ščitijo pred invazivnim rakom dojk

23. okt 2013 8:00
0

Oglasno sporočilo

... ki so zbolele za invazivnim rakom dojk, pomaga uživanje prehranskih dopolnil, ki vsebujejo vitamine in minerale. Raziskava, ki je bila objavljena v publikaciji Breast Cancer Research and Treatment, je pokazala, da se nevarnost smrti zmanjša kar za 30 odstotkov, če ženske uživajo multi vitamine in minerale napram tistim, ki jih ne.

V študiji je sodelovalo 161.608 žensk v starosti od 50 do 79 let, raziskava pa je trajala 5 let. Osredotočili so se na ženske, ki so zbolele za invazivnim rakom dojke in jih spremljali še 7 let po postavitvi diagnoze. Sodelujoče so morale posredovati točne podatke o svojem zdravju, vključno s tem, ali uživajo kakšna prehranska dopolnila vitaminov in mineralov.

Okoli 38 odstotkov jih je uživalo MVM dopolnila že pred diagnozo raka, preučitev podatkov pa je pokazala, da je bilo med temi ženskami za osupljivih 30 % manj smrti kot med tistimi, ki niso uživale MVM, in to tudi ob upoštevanju vseh ostalih dejavnikov (kajenje, izobrazba, rasa, teža, depresija, uživanje alkohola, gibanje, starost in diabetes).

Multi vitamini in minerali so eno najosnovnejših prehranskih dopolnil. Ponavadi vsebujejo 20 do 30 vitaminov in mineralov. Sodobna prehrana je močno opustošena telesu in zdravju nujno potrebnih hranil, dandanašnje življenje pa izjemno stresno, zato bi moral vsakdo poskrbeti za svoje zdravje z uživanjem vsaj osnovnih prehranskih dopolnil kot so vitamini in minerali, omega maščobe, vitamin C in naravni antioksidanti.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* pred 2 dnevoma
   dobra
  • Dow* pred 2 dnevoma
   super
  • Dow* pred 2 dnevoma
   v redu
  • gakiko 19. avg 2021 21:40
   dober, neproblematičen
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ko pride jesensko enakonočje, vemo, da je poletja in toplih sončnih dni nepreklicno konec.