Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Film, ki bi ga morala pogledati vsaka ženska

11. nov 2019 11:11
0

Oglasno sporočilo

... vztrajnemu boju proti tej zahrbtni bolezni, število primerov narašča. Uradne inštitucije za zgodnje odkrivanje priporočajo mamografijo, ki se je vsako leto posluži na deset tisoče žensk – hkrati pa število primerov raka dojk narašča. Le kako je to možno?

Strokovnjaki raziskovalci in zdravniki so temeljito raziskali zadevo in pripravili dokumentarni film z naslovom 'The Promise', ki razkrije vsa, tudi prikrivana dejstva o mamografiji in nevarnostih, ki jih ta prinaša; prav tako razkrije, zakaj stroka in uradne inštitucije kljub vsem dokazom, ki kažejo nasprotno, še vedno vztrajajo pri mamografiji in zavračajo vse ostale oblike preverjanja stanja zdravja dojk kot sta npr. ultrazvok in termografija.

Čeprav je mamografija še vedno uradni 'zlati standard' preverjanja zdravja dojk, pa se čedalje več strokovnjakov zaveda – in tudi priznava – da to morda le ni najboljša, predvsem pa ne najbolj varna, opcija. Ker se ženskam prikriva nevarnosti mamografije in se jih hkrati ne pouči o drugih možnostih preverjanja stanja dojk, se te ne morejo odločiti pravilno – torej jim je odvzeta možnost do informirane odločitve.

V dokumentarcu 'The Promise' so predstavljene vse pomanjkljivosti in nevarnosti mamografije, o katerih spregovorijo tudi najbolj priznani zdravniki in raziskovalci. Mnogi iskreno priznavajo, da je mamografija nevarna in lahko dejansko povzroči raka – ravno bolezen, ki naj bi jo preprečila z zgodnjim odkrivanjem. Prav tako opozarjajo, da je stopnja nezanesljivosti nesprejemljiva, saj ustvarja bolnice z rakom, ki so v resnici zdrave ženske (gre za stanje duktalni karcinom in situ (DCIS)).

DCIS sploh ni rak in se lahko nikoli ne razvije v raka, a kljub temu je uradno priporočilo lumpektomija ali celo mastektomija, ki ji sledijo še obsevanje in/ali kemoterapija, ki pustita doživljenjske posledice in doživljenjsko jemanje zdravil.

Več o mamografiji, kot tudi alternativnih in neškodljivih pregledih dojk, pa si lahko pogledate v omenjenem dokumentarnem filmu -> za ogled kliknite TUKAJ.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Če se nikakor ne vidite v klasični, do tal dolgi, snežno-beli poročni obleki, imamo za vas 16 idej.