Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Lepotni trend: korejska kozmetika

10. nov 2015 19:09
4

Oglasno sporočilo

Se še spomnite, kako je pred mnogo leti vladalo prepričanje, da je kozmetika, ki je na voljo v lekarnah, najboljša? In večno prisotno mnenje, da je dražje boljše? Trendi pa se spreminjajo in po novem je vodilna korejska oz. azijska kozmetika, po kateri posega čedalje več uporabnic po svetu.

In kaj je v azijski negi obraza tako posebnega? Za začetek to, da za nego obraza uporabijo kar 12 različnih izdelkov naenkrat in traja celo do 40 minut. Južno-korejske ženske so obsedene z lepoto, kar pokaže že pregled nekaj lepotnih 'tutorialov' in obsedenost z lepotnimi posegi, zanimive pa so tudi sestavine – skorajda je ni stvari, ki je ne bi uporabile, da bi bile videti lepe in mlade; od polžjih izločkov do resne nege v embalaži, ki jemlje sapo.

Začelo se je z BB kremami

In vse se je začelo z BB kremami, fenomenom, ki je pred petimi letih preplavil svet. Ker imata Japonska in Kitajska precej napete trgovinske odnose, je Južni Koreji to uspelo unovčiti tako, da je začela prodajati obema. Posledica je, da je sedaj lepotna industrija druga največja v Koreji, takoj za tehnologijo (Samsung in LG sta korejska) in zahvaljujoč državnim investicijam v raziskave in razvoj je sedaj južno-korejska lepotna industrija kar 7 let pred ostalim svetom kar se tiče razvoja izdelkov.


BB kreme

Korejsko kozmetiko ločuje specifičnost

V južni Koreji boste našli najbolj neverjetne, inovativne izdelke – tipični primer so 'maske za pred prvim zmenkom' ali 'kreme za zaposlitveni razgovor' in podobne, pa tudi drugi zanimivi izdelki, ki odlično zapolnijo marsikatero tržno nišo, npr. sponke za fru fru pri umivanju obraza, ki ne puščajo sledi.


Sponka za fru fru

Posebnost korejske kozmetike pa je tudi nenavadno pakiranje – so namreč precej bolj inovativni in napredni in manj 'staromodni' kot v ZDA in Evropi, še zlasti, ko lansirajo novo blagovno znamko. Ko npr. sestavijo kozmetično linijo, ne gledajo na to, da je vse enotnega, usklajenega videza. Njihova filozofija je tudi, da zato, če je nekaj videti igrivo in zabavno, to ne pomeni, da ne more biti resen in učinkovit izdelek. Ena izmed najbolj značilnih lastnosti korejske kozmetične embalaže je je namreč ljubkost, srčkanost, skorajda videz igračk za majhne deklice v roza odtenkih in z okraski.


Ljubka embalaža kreme za roke, ki v Koreji ni prav nič posebnega

Npr. Essences so vodice, polne koži koristnih snovi, ki naj si se jih naneslo pod kremo za obraz, da bi se kožo dodatno navlažilo in izboljšalo vpijanje vlage. V Koreji so stalnica in jih proizvajajo celo svetovno znane kozmetične hiše kot so Sisley, This Works in celo Superdrug, a v bistvu lahko rečemo, da gre za tonike.

Zelo priljubljeni so tudi 'spalni paketi', ki so nekakšna kombinacija maske za obraz in nočne kreme. So zelo goste in hranljive kreme, ki potrebujejo nekaj ur, da se vpijejo, zato se jih uporablja izključno zvečer. Tipični primeri izdelkov zahodnih kozmetičnih znamk so Garnier Miracle Sleeping Cream, Estée Lauder Nutritious Overnight Crème/Mask in La Prairie Luxe Sleep Mask.

Naslednje, kar se obeta, pa so izdelki z ogljikom, ki naj bi – vsaj po teoriji – kože še globlje in intenzivneje očistili zaradi vsebnosti ogljikove kisline. Velik poudarek dajejo tudi čiščenju, sploh z encimskimi pudri oz. pilingi, ki se aktivirajo in spenijo ob stiku z vodo. Svoje verzije imajo tudi blagovne znamke Diptyqe, ArtDeco, CadeaVera in ELF.


wishtrade.net

Zelo priljubljene pa so tudi gumijasto-papirnate maske, kar je tudi eden izmed lepotnih izdelkov, ki ima svojo # oznako (#rubbermasking). Gre za naslednjo generacijo papirnato-bombažnih mask (v obliki obraza z izrezanim predelom za oči in usta), prepojenih s koži koristnimi sestavinami, ki se tesno prilegajo obrazu, tako da koža vse vsrka.


shape.com.sq

Skratka, gre za vrsto inovativnih izdelkov, ki so zahodnemu potrošniku skorajda smešni tako po videti kot tudi namenu, a dejstvo je, da so velike prodajne uspešnice, nad katerimi se navdušujejo tudi največji lepotni in kozmetični navdušenci. Zahodnjaške ženske so desetletja učili, naj prekrijejo nečistoče na koži z ličili ter da nega bolj nujno zlo, a ko sedaj opazujejo Korejke, kako uživajo v svoji dolgotrajni in obširni negi, jih to motivira. In tako je tudi prav, saj so izdelki izjemno visoke kakovosti ter v čudovitih embalažah, pravijo strokovnjaki.

Vogue.co.uk

4

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
   • ana25

   • 29. dec 2015 17:32

    Starlight, jaz sem se navdušenja nalezla od Krvave Meri. Smile

   0
   • Starlight

   • 12. nov 2015 21:24

    Že nekaj časa razmišljam o kakšnem nakupu korejske negovalne kozmetike. Navdušujejo me predvsem dobre izkušnje Planetk, Ana25 pa ima verjetno največ zaslug. Smile

   0
   • jagodkaaa

   • 12. nov 2015 17:30

    Jaaa, Etude House! Njihove izdelke bi že samo zaradi embalaže mela LOL

   0
   • ana25

   • 11. nov 2015 15:26

    Sicer je v članku kar nekaj napakic, ne vem koliko je star izvirni članek, ampak ok, za začetek bo. Smile

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da je uživanje sladkorja izjemno škodljivo za zdravje, čivkajo že ptički na strehi.