Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Lažni prijatelji morda uničujejo življenje vašega otroka: tako jih prepoznate

8. mar 2022 8:19
0

Oglasno sporočilo

... obsežno obstajajo v šolah, na fakultetah in skoraj povsod. Vendar ima lahko ustrahovanje, ko je otrok mlad, pretirano škodljive učinke na um. Še pomembneje pa je, da vašega otroka ne ustrahuje vedno jezna, zlobna punca ali fant, ampak je zelo pogosto nekdo, ki pripada isti skupini kot oni. Lažna prijateljstva so eden najvidnejših razlogov, ki vodijo v ustrahovanje; kibernetsko ali fizično. Ker otroci niso vedno najboljši sodniki o značaju, je tukaj seznam lastnosti, ki glasno govorijo o "lažnem prijateljstvu".

Drama in obrekovanje

Obrekovanje in drama sta stvari, zaradi katerih lažna prijateljstva uspevajo. Če tako uživajo, ni čudno, da to storijo tudi vašemu otroku. Ugotovljeno je bilo, da je obrekovanje osnova agresije v odnosih in ustrahovanju. Poskrbite, da vaš otrok s takšnimi otroki ne deli nobenih osebnih podatkov, sicer lahko postanejo tudi tarča posmeha.

Podpora

Pravi prijatelji se vedno pomagajo drug drugemu, ne glede na situacijo. V primeru lažnih prijateljev bi vedno našli opazovalca, ki bi užival v ustrahovanju, ali pa ne bi rekel niti besede proti. Lažne prijatelje je treba nagovoriti in jih poklicati zaradi tega vedenja, vaš otrok pa mora zagotoviti, da takim ljudem ne bo še naprej stal ob strani.

Koristi

To je ena najbolj podcenjenih, a izrazitih značilnosti lažnih ljudi. So izjemno sebični in vas bodo kontaktirali le, ko bodo kaj potrebovali. Njihovo prijateljstvo je omejeno na koristi in ni pristno. 

Poštenost

Verjeli ali ne, toda poštenost je pravzaprav najboljša politika. Lažni prijatelji lažejo, da bi prikrili svojo negotovost. Lahko lažejo o dosežkih, ocenah, materialnih stvareh in kar je najpomembneje, o sebi. Poleg tega lahko lažejo tudi o sebi in svojih 'prijateljih'. Ko vaš otrok večkrat ujame nekoga, ki laže, je čas, da je previden.

Zavist

Prijatelji, ki pretvarjajo prijateljstvo, so pogosto zelo zavistni. Ne bi proslavljali nobenih dosežkov vašega otroka ali kogar koli, ker se počutijo slabo glede sebe, ko vidijo, da je nekdo uspel. Ne dovolite, da se vaš otrok spusti v taka prijateljstva.

PREBERITE TUDI: Otroci narcisov lahko razvijejo te negativne lastnosti

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Postenje je ena najbolj zdravih stvari, ki jih lahko naredimo zase.