Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako omiliti pretirano ljubosumje?

10. okt 2019 10:25
0

Oglasno sporočilo

... kadar je ljubosumje pretirano in ga občutite ob čisto vsakdanjih stvareh. Veliko ljudi to negativno čustvo popolnoma prevzame in jim preprečuje srečo v razmerju. Zapletejo se v začaran krog nezaupanja, brskanja, obtoževanja in takrat je potrebno ukrepati, najprej lahko poskusite sami s spodnjimi nasveti, če ti ne pomagajo, je potrebno poiskati strokovno pomoč.

PREBERITE TUDI: 5 najpomembnejših lastnosti, ki jih mora imeti dober partner

1. Ocenite svoje razmerje

Premislite, ali imate sploh razlog za svoje ljubosumje. Je partner iskren z vami? Je že kdaj izdal vaše zaupanje? Se dobro razumeta? Če boste pri vseh odgovorih ugotovili, da ni razloga za skrb, poskusite tako tudi čutiti.

2. Ocenite sebe

Poskušajte oceniti sebe. Kako se vi obnašate v razmerju, kaj vse nudite partnerju in se vprašajte, ali bi vas res bil pripravljen zamenjati? Premislite, ali ste morda ljubosumni zaradi izkušenj v preteklosti?

3. Prepoznajte vzorce

Zapišite si tiste stvari, ki vam povzročajo ljubosumje in si jih zapomnite. Predelajte jih, poskusite razumeti, zakaj ste ljubosumni in to delite tudi s svojim partnerjem, da vas bo lažje razumel. Vsekakor pa prenehajte brskati po njegovem telefonu in posegati v njegovo zasebnost. 

4. Prepustite se ljubezni

Če se vam zdi, da ste ljubosumni zato, ker vam partner posveča premalo pozornosti, se umaknita. Pojdita na izlet, romantično razvajanje, skupni dopust in odložita mobilne telefone ter druge moteče dejavnike ter se posvetita drug drugemu.

5. Spomnite se svojih pozitivnih lastnosti

Ko boste začutili, da prihaja naval ljubosumja, se spomnite vseh svojih dobrih in pozitivnih lastnosti ter jim posvečajte več pozornosti. Še enkrat, neka mera ljubosumja je zdrava, dokler ne začne ovirati vašega in partnerjevega življenja.

PREBERITE TUDI: 7 posledic hčera neljubečih mater

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Konični proteini, ki se nahajajo v "cepivu" za Covid, potujejo z mesta injiciranja po telesu in povzročijo poškodbe organov.