Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kaj se zgodi z vašim telesom, ko pritisnete gumb za dremež

15. sep 2021 8:20
0

Oglasno sporočilo

Čeprav to takoj ne bo vplivalo na vas, lahko redno dremanje naredi veliko več škode, kot da ponoči slabo spite. Izkazalo se je, da bi lahko po tem, ko se alarm sproži, potrebovali še več spanca in to vpliva na vašo težo, kožo in celo na reproduktivno zdravje.

1. Lahko vam pokvari cikel spanja

Približno 2 uri, preden se dejansko zbudite, se vaše telo začne pripravljati na začetek dneva. Temperatura se vam dvigne in telo sprošča kemikalije, ki so odgovorne za to, da se počutite budni. Ko vstanete po prvem alarmu, je vaše telo dobro pripravljeno na proces prebujanja. Če pa pritisnete gumb za dremež in zaspite, obstaja velika verjetnost, da se boste dolgo po tem, ko ste se zbudili, počutili zaspano.

2. Čez dan se boste počutili bolj utrujeni

Morda mislite, da vam bo dremanje omogočilo, da se dodatno naspite in se čez dan počutite bolj energično, v resnici pa deluje obratno. Dejansko je raziskava, v kateri je sodelovalo skoraj 20.000 ljudi, pokazala, da se dremavci čez dan pogosteje počutijo utrujeni. 

3. To je slabo za zdravje črevesja

Dremanje zmede notranjo uro vašega telesa in vpliva na kakovost vašega spanca. Ko vaše telo ni prepričano, kdaj je čas, da zaspite in se zbudite, se boste verjetneje celo noč premetavali in se obračali ter spali manj, kot potrebujete. Posledično bi to lahko vplivalo na vaše splošno zdravje, povzročilo presnovne motnje in povzročilo povečanje telesne mase.

4. Lahko uniči vaš menstrualni cikel

Kolikor se zdi, da pritisnete gumb za dremež zgodaj zjutraj, lahko vsakodnevno to vpliva na vaše reproduktivno zdravje. Nepravilni vzorci spanja vplivajo na reproduktivne hormone, ki so odgovorni za menstruacijo in ovulacijo. Če shujšate med spanjem, bo telo sčasoma ustvarilo več stresa, kar pa lahko povzroči nepravilne ali zamujene menstruacije.

PREBERITE TUDI: Spanje za vikend ne odtehta pomanjkanja spanja čez teden

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kate je nosila plapolajočo midi obleko L.K. Bennett in ljubke espadrile s peto.