Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Geni so čudež: Kaj dojenček podeduje po mami in kaj po očetu

30. jun 2023 8:15
0

Oglasno sporočilo

... zanimivih stvari, ki jih lahko dojenčki podedujejo od obeh staršev, toda v genskem bazenu so raziskave pokazale, kateri geni prihajajo od mame in kateri od očeta.

Po mami

Po svetu so že obkrožile informacije, da se inteligenca deduje po mami, pa še kaj?

1. Barva in tip las

Barva in vrsta las sta večinoma odvisna od mame, še posebej, če so mamini lasje temnejši od očetovih. Včasih pa barva las sploh ni podobna starševski, to je posledica nepredvidljivosti genetike. Pri teksturi je najbolj opazno to, da dojenčki kodraste lase podedujejo po mami.

2. Levičarstvo

Geni za prenos levičarstva so nekako zapleteni. Če je otrokov oče levičar, to nekoliko poveča možnost za rojstvo levičarja, če pa je levičarka tudi mama, to še bolj poveča. Oba starša levičarja skoraj zagotavljata, da bo tudi dojenček levičar. Če so po mamini strani vsi levičarji, bo gotovo tudi otrok.

3. Položaj za spanje

Študije kažejo, da spalni položaj bolj podedujemo po mami kot očetu. To vključuje težave s spanjem, kot je premetavanje in obračanje, pa tudi nespečnost in popoldanski spanec.

Po očetu

1. Ustnice

Ko gre za velikost in strukturo ustnic, lahko očetovi geni vplivajo na to lastnost. Dojenček se lahko rodi z ustnicami, ki so popolnoma podobne očetovim, še posebej, če ima oče polne ustnice. Polne ustnice so ponavadi dominantne.

2. Duhovitost

Res je, da lahko zabaven očka močno vpliva na malčkov smisel za humor. Tako kot vse druge osebnostne lastnosti lahko tudi genetika pomaga oblikovati otrokovo splošno osebnost, vključno s smislom za humor. 

3. Prstni odtis

Vsakdo ima različne prstne odtise, dva človeka nikoli ne bosta imela enakih prstnih odtisov kot kdo drug na svetu. Očetje torej nimajo enakih prstnih odtisov kot otroci, vsekakor pa lahko vplivajo na nastanek njihovih prstnih odtisov. Obstaja veliko podobnih komponent, zato si dobro oglejte prstne odtise otrokovega očeta in nato prstne odtise otroka – obstaja velika verjetnost, da je v vzorcih veliko podobnosti.

PREBERITE TUDI: 11 stvari, ki so značilne za inteligentne ljudi

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Valižanska princesa se pri vzgoji zgleduje po vzgoji princese Diane – pa tudi takšne, kakršno je imela sama.