Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zvezdnica se je odločila za transplantacijo obrvi + vse, kar morate vedeti o postopku

24. nov 2021 13:28
0

Oglasno sporočilo

Chrissy Teigen se je odločila za presaditev obrvi, da bi dosegla boj poln in košat videz in seveda je rezultate delila s svojimi sledilci. Nad rezultati je menda navdušena.

Teigen je povedala, da če le more, najraje ne nosi make-upa, zato si je želela imeti izrazitejše obrvi. Obiskala je lepotnega kirurga, ki ji je opravil poseg. In kako ta poseg izgleda?
Menda se populi dlake iz zatilja in se jih 'vsadi' na mesto obrvi v lepo linijo, da je videti povsem naravno.

Eden najslavnejših lepotnih kirurgov v ZDA, dr. Paul Nassif, je dejal, da večina kandidatk, ki pridejo po 'nove obrvi', želijo polne obrvi naravnega videza. To so najpogosteje ženske, ki so si jih uničile s prekomernim puljenjem, ali pa tiste, ki imajo že naravno zelo slabe, tanke in redke obrvi.

"Postopek izgleda tako, da se las izpuli iz zatilja ter se jo strateško, pod ustreznim kotom in v pravi obliki, 'vsadi' na mesto obrvi," je povedal dr. Nassif. "Pomembno je, da je vaš izbrani kirurg res natančen in ima občutek za to, sicer so lahko obrvi videti preveč košate in nenaravne."

Za implantacijo uporabljajo tehniko NeoGraft, pri kateri se izpuli en las za drugo, zato šivi niso potrebni. Dlake vzamejo z zatilja, ker so najbolj podobne dlakam obrvi. Ker gre za lase, presajene dlake še naprej rastejo – za razliko od obrvi, ki dosežejo določeno dolžino in nato izpadejo in zrastejo nove. Zato jih je treba vzdrževati z rednim striženjem in oblikovanjem.

Celoten postopek presaditve obrvi je končan v enem obisku, a za končne rezultate je treba malo počakati. Lasni folikel, ki je bil presajen, ima v sebi namreč las, ta pa izpade in da zraste nov, je treba počakati nekje 6 do 9 mesecev za končne rezultate, ki pa so potem trajni.

Postopek ni boleč, pri izvajanju praviloma uporabijo lokalne anestezijo, pacienti pa med posegom poslušajo glasbo ali gledajo TV.

Po tretmaju je področje malce rdečkasto in zateklo, paziti pa morajo tudi, da ohranjajo obrvi suhe še najmanj 5 dni po posegu, da se lepo 'usedejo'. Po tem času jih je priporočljivo umivati z nežnim detergentom, brez pretiranega drgnjenja.

Poseg v ZDA stane med 4.000 in 7.000 dolarjev, kar je izjemno drago, zato obstajajo alternative kot so japonska metoda vrisovanja, pudrasta tetovaža obrvi in pa dobro staro vsakodnevno poudarjanje z barvico ali senčilom.

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ste se že kdaj ozrli nazaj na kako svoje preteklo razmerje in si rekli: "O čem, za vraga, sem razmišljala?"