Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Bavarsko višje sodišče: Prepoved delovanja velikih trgovin je neustavna

28. apr 2020 11:06
0

Oglasno sporočilo

Berlin, 27. aprila: Nadaljnja prepoved delovanja večjih trgovin je po mnenju bavarskega višjega sodišča neustavna. Večji trgovci so namreč v primerjavi z manjšimi v neenakem položaju, saj so slednji prejšnji teden že lahko ponovno odprli svoje prostore. Sodišče v razsodbi sicer ukrepa, ki velja po celotni državi, ni razveljavilo.

Nemška vlada in vodje 16 zveznih dežel so se v sklopu rahljanja ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa odločili, da lahko od prejšnjega tedna vrata ponovno odprejo trgovci, ki imajo prostore manjše od 800 kvadratnih metrov. A to po oceni višjega sodišča na Bavarskem v neenak položaj postavlja večje trgovce.

Na višje sodišče so se obrnili trgovci iz Bavarske, Berlina in Hamburga, katerih zmogljivosti presegajo omenjeno omejitev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Se pa sodišče po poročanju agencije zaradi epidemije ni odločilo razveljaviti spornega ukrepa. Sklep sodišča sicer velja samo za območje Bavarske, čeprav omejitve za večje trgovce skladno z dogovorom kanclerke Angele Merkel in premierjev zveznih dežel veljajo po vsej državi.

Najnovejši podatki sicer kažejo, da je bilo v Nemčiji doslej potrjenih 155.500 okužb s koronavirusom, vsaj 5738 ljudi je umrlo. Bavarska je med najbolj prizadetimi zveznimi deželami, kjer so zabeležili vsaj 41.300 potrjenih primerov in 1613 smrtnih žrtev zaradi covida-19.

Nemške dežele medtem že sproščajo omejevalne ukrepe, večina je starejšim otrokom omogočila vrnitev v šole, še poroča dpa. Merklova se bo o nadaljnjih ukrepih z voditelji zveznih delež pogovarjala v četrtek.

PREBERITE TUDI: Države naznanjajo dodatna rahljanja ukrepov proti koronavirusu

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstajajo modni trendi, ki pridejo in gredo. In obstaja večna klasika, ki je neminljiva in ženstvena. Nezgrešljiv nakup.