Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ali naj povem prijateljici, da jo mož vara?

3. sep 2019 11:11
0

Oglasno sporočilo

“Najboljši prijatelj mojega moža vara svojo ženo in to me res teži. Moj mož to ve in se zelo ne strinja s tem, kar počne, a meni, da ni njegovo delo, da 'izda' prijatelja. Sama sem si z njegovo ženo zelo blizu in res mislim, da bi to morala vedeti. Razmišljam, da bi ji sama povedala, a se sprašujem, če se me to preprosto ne tiče. Se mi vse skupaj lahko kako maščuje?”

Sledite svoji intuiciji in dejstvo je, da bi večina ženske to želela vedeti. Morda celo že sluti, a nima dokazov oz. ničesar oprijemljivega, kar bi podprlo njene sume. Prav je, da o tem obvestite svojega moža, saj je on tisti, do katerega morate biti lojalni na prvem mestu. Bodite odločni in mu povejte, da vas s tem argumentom ne prepriča ter da boste povedali ženi.

Idealno bi sicer bilo, da bi prepričal prijatelja, da sam pove ženi, a varajoči pač ne slovijo ravno po poštenosti, zato tega načeloma ni za pričakovati.) Nenazadnje so najboljši prijatelji tisti, ki nas spomnijo na kakšna naša dejanja, za katera moramo prevzeti odgovornost. Tako postanemo boljše osebe. Če torej neko početje ni moralno, je prav, da o tem spregovorimo.

A če vaš mož noče prevzeti akcije, je čas, da vi spregovorite z ženo. Kako se lotiti?

1. Dobite se v živo in na samem

Z njo se dobite v živo in na samem, brez druge družbe. Izberite javen, a tih in odmaknjen prostor, da varajoči mož zagotovo ne pride mimo. Nato ji povejte, kaj veste in kako ste izvedeli. Povejte ji čim podrobnosti, da se bo kasneje lahko soočila z možem z zadosti ustreznimi informacijami (npr. kje je bil in kaj je v resnici počel pretekli vikend, ko je mislila, da je na službenem potovanju).

2. Odgovorite ji na vsa vprašanja

Odgovorite ji na vsa vprašanja, ki jih bo imela, ter ji iskreno svetujte, če bo to želela. Izogibajte pa se razkrivanju stvari kot je npr. ime ljubice (razen, če jo žena pozna in mora ustvariti distanco). Če želite, da njen mož ne izve, da ste ji povedali, jo za to direktno mirno prosite, hkrati pa se zavedajte, da če ste se vpletli, vedno obstaja možnost, da to pride do njega.

3. Pripravite se na morebitno slabo reakcijo

Čeprav v sebi veste, da ste s tem, ko ste ji povedali, naredili prav, vedno obstaja možnost, da se bo v šoku oz. afektu znesla nad vami (iz jeze in nezmožnosti (takoj) sprejeti situacijo). Če pride do tega, se preprosto takoj odstranite, a ji dajte vedeti, da ste tam zanjo, če vas bo potrebovala. Obstaja tudi možnost, da ne bo jezna in šokirana – vsak zakon in vsak človek je drugačen.

Vsekakor pa čestitke, če ste se odločili spregovoriti. To terja pogum, odločnost in moralne vrednote, ki jih dandanes nima vsak. Čeprav so žal ženska ženski najhujše sovražnice, obstajajo tudi izjeme, ki potrjujejo pravilo – prav je, da ste med njimi. Prav je, da skrbimo ena za drugo in prav je, da se obvestimo o stvareh, ki so pomembne in ki bi lahko pomembno vplivale na naša nadaljnja življenja.

Predvsem pa je prav, da se držimo načela »ne delajmo drugim, kar ne želimo, da drugi delajo nam. Če bi same torej želele vedeti, da nas partner vara, potem ravnajmo v skladu s tem tudi do drugih.

PREBERITE VEČ na temo VARANJE

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Pozitiven PCR test vam torej ne prinaša nobenega relevantnega podatka. Ne pove vam, ali je človek sploh okužen z novim korona virusom.