Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

6 načinov, kako pomagati otroku, ki ima toksičnega sošolca

7. sep 2021 8:18
0

Oglasno sporočilo

...zdravjem otroka. Nekoč razigranega otroka odkrijejo, da histerično joka v svoji sobi, se umakne iz družbe in noče reči ničesar iz strahu, ker meni, da ga starši ne bodo razumeli. Ko pa otrok pridobi odobravanje toksičnega sošolca, je otrok spet srečen. Ta vrtiljak z začasnimi vzponi in uničujočimi padci se ponavlja in zdi se, da otrok ne more zapustiti vožnje. Vse v otrokovem življenju se začne vrteti okoli tega, da ugaja in ugaja strupenemu prijatelju. Uporaba empatičnega in premišljenega pristopa je lahko najučinkovitejša. Sledečih 6 tehnik lahko pomaga.

1. Poslušajte z odprtim srcem

Ne govorite otroku, kaj naj stori, in namesto tega sočustvujte s tem, kar otrok čuti. Če otrok daje izjave: "Nisem dober človek. Ne zaslužim si biti tukaj." Starš lahko poskusi sočustvovati: "Razumem. Bili so časi, ko sem bil jaz tvojih let, ko sem se tudi jaz tako počutil."

2. Nato postavite odprta vprašanja

Poskusite otroka nagovoriti. Upajmo, da je empatija zmanjšala otrokovo obrambo, zato je pravi čas, da se otroku pomagate odpreti. "Zakaj to govoriš? Kaj je tisto, zaradi česar se počutiš tako? "

Ko se otrok odpre, znova sočustvujte z občutki. "Imaš vso pravico, da si poškodovan. Tudi jaz bi bil. Kar se ti je zgodilo, ni v redu."

3. Nato razvijajte zaupanje

Otroku sporočite, da ne boste hodili v šolo ali se soočili z drugim staršem brez otrokovega dovoljenja. Ohranjanje zaupanja v odnosu je nujno. Toksični prijatelj je otrokovo zaupanje večkrat kršil, zato je odnos, ki uteleša zaupanje, ključnega pomena. V hujših primerih ustrahovanja je lahko pomembno tudi, da otroku razložite, zakaj se morate pogovoriti s šolo ali učiteljem. 

4. Poskusite osvetliti brezvestne težnje toksičnega prijatelja

Vprašajte otroka: "Bi to kdaj komu naredil?" Upajmo, da bo otrok spoznal, da on ni problem; da je prijatelj tisti, ki ima težave.

5. Bodite potrpežljivi

Otrok bo morda težko videl toksičnost, ker je preveč zaposlen, saj krivi sebe. Vendar mu dajte čas in bodite vedno odprti za pogovor.

6. Pomagajte jim, da se oddaljijo od strupenega sošolca

Spodbujajte svojega otroka, da se obrne na prijatelje iz drugih krogov, na primer otroke iz soseske, zbora ali obšolskih dejavnosti. Iskanje drugih prijateljev je nujno. Pomagajte jim doseči zdrave otroke v življenju, ki jih niso prepoznali kot možne prijatelje. Preživljanje časa z otroki, ki niso povezani s toksičnim prijateljem, jim lahko omogoči, da se počutijo sprejete, spoštovane in vključene. Ti odnosi lahko otroku omogočijo razliko med strupenim in zdravim prijateljstvom. Ta vpogled lahko prepreči, da bi ta prijatelj v prihodnosti manipuliral z vašim otrokom.

PREBERITE TUDI: 10 stvari o nosečnosti in porodu, ki vam jih niso povedali

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsi, ki so svoje otroštvo preživeli v devetdesetih letih prejšnjega ...