Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 pametni načini, kako zamotiti vsakega otroka

19. jan 2023 8:17
0

Oglasno sporočilo

... pozornost, da bi si krajšali čas. Tako preprosto jim je dati tablico ali jih postaviti pred TV, a ko je čas za jed, nočejo umakniti pogleda z zaslona. Začnete se počutiti, kot da ste slab starš in da morate nujno nekaj spremeniti.Na srečo obstaja nekaj enostavnih (in zabavnih) načinov za prekinitev te vse preveč znane rutine. Tukaj je sedem idej, ki vam bodo pomagale prižgati ustvarjalni ogenj vašega otroka.

Dajte jim nekaj za risanje

Otroci radi rišejo. Dajte jim papir in barvice in naj ustvarjajo. Če nimajo ideje, kaj narisati, jim predlagajte, da narišejo lik iz svoje najljubše pravljice ali risanke.

Naučite jih reciklirati

Naj ustvarjajo iz stvari, ki so nekoč služile drugemu namenu. Če pripravljate večerjo, jim dajte vse škatle in vrečke, ki ste jih izpraznili med kuhanjem in naj iz njih sestavijo grad, stolpnico, avto ... karkoli jim domišljija pusti.

Naj vam pomagajo pri večerji 

Namesto da jih pustite same, medtem ko pripravljate večerjo, jih prosite, naj vam pomagajo pripraviti njihov najljubši obrok. In za dodaten ustvarjalni pridih lahko oba najdeta načine za spremembo recepta z dodajanjem nove sestavine ali zamenjavo druge.

Pustite jih, da se dolgočasijo

To so tri besede, ki jih starš ne želi slišati od svojih otrok na mirno sobotno popoldne: "Dolgčas mi je!" V tem primeru jim lahko rečete: "Žal mi je, da to slišim." S tem, ko jim pustite, da se sami znajdejo, jih učite, da postanejo samozadostni in uporabijo svojo domišljijo ter sami najdejo način za zabavo.

PREBERITE TUDI: Kako zaščititi svojega otroka pred tem, da postane ugajalec ljudem?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?