Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 navade iz različnih držav, ki tujce puščajo odprtih ust

25. maj 2020 7:51
0

Oglasno sporočilo

Ne preseneča niti, da se nekatere stvari, na katere običajno nismo pozorni in jih počnemo, ko gremo v restavracijo ali hodimo po nakupih, nekje drugje dejansko štejejo za žaljive ali čudne. Dejansko se nekatere stvari, ki bi se nam lahko zdele žaljive, na primer kričanje  v javnosti, v drugi državi dejansko lahko štejejo za popolnoma normalne. Poglejte, kako zelo različni smo ljudje širom sveta.

1. Napitnine

Napitnine v restavracijah in barih so nekje popolnoma običajne (celo obvezne), drugje pa se smatrajo celo kot žaljive, odvisno kje se nahajamo. V zahodnih državah je napitnina zaželjena, medtem ko se v nekaterih azijskih državah smatra kot žalitev.

2. Poljub na lica v javnosti

V latino-ameriških državah je to pogost pozdrav med prijatelji nasprotnega spola ali dvema ženskama. V nekaterih državah Bližnjega vzhoda ali Severne Afrike, kot sta Izrael in Egipt, je pogosto lahko videti tudi moškega, ki poljublja moškega prijatelja, vendar pa se moški in ženska, ki se poljubljata v javnosti, pogosto obravnavata kot nedostojna in sta lahko celo kaznovana. Obstajajo nekatere izjeme, na primer Libanon in Tunizija, kjer se moški lahko poljubi z žensko prijateljico.
V južnoevropskih državah je poljub na lice pogost pozdrav med prijatelji. Ali obstaja tabu glede na spol, je odvisno od države. Moški bodo poljubljali moške prijatelje v Italiji in Franciji.
Na splošno pa se v vzhodnoazijskih državah poljubljanje v javnosti zdi neprimerno.

3. Osebni protor

Na v zahodnih državah je zagotavljanje osebnega prostora ljudem neizrečeno pravilo in zelo neprimerno se je preveč približati nekomu na javnem mestu. V nekaterih državah, zlasti tistih z velikim številom prebivalstva, kot je Kitajska, je osebni prostor razkošje, ljudje, ki se kopičijo v velikih skupinah, pa veljajo kot norma.

4. Kričanje

Na Kitajskem je kričanje v javnosti povsem normalno. Ko greste na kosilo, je popolnoma sprejemljivo, če kričite za natakarjem, da pritegnete njegovo pozornost. Na zahodu pa kričanje velja za nespoštljiv odnos do zaposlenega.

PREBERITE TUDI: Študije so pokazale, da potovanja osrečujejo ljudi

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstajajo modni trendi, ki pridejo in gredo. In obstaja večna klasika, ki je neminljiva in ženstvena. Nezgrešljiv nakup.