Jaz sem danes lotila temeljitejšega čiščenja svoje sobe, ker sem pri iskanju
telefona za posteljo videla, da imam steno, kjer je postelja povsem belo od plesni.
Ko sem pogledala tudi druge stene in kote, sem bila prav šokirana.
Nekje so madeži beli, nekje zgolj temnejši (kot da bi bila stena mastna/mokra), nekje oranžni. Skoraj ni normalne stene do 50 cm od tal. Ponekod gredo posamezni madeži tudi višje, čeprav niso "zaprte". Kar tako sredi stene so razpršeni temnejši madeži, za katere sem doslej menila, da so umazane stene od kakšnih sprejev.
Dejstva.
Živimo v stari (100+) vrstni pritlični hiši. Temelji so precej slabi. Moja soba ima kar dve zunanji steni in eno, ki meji na kopalnico. Naravnost navdušujoče.
Povsem normalna je edino stena do dnevne, na kateri ni niti pikice plesni.
Imamo Zibro razvlaževalec prostorov, ampak ga jaz ne uporabljam redno. Zdaj sem ga imela nekaj dni skoraj neprestano prižganega, ampak me moti tako
suh zrak. Na plesen sem pa preverjeno alergična.
Krasna kombinacija.
Edino, kar je pozitivno, kot sem razumela iz teme, je moje staro okno, ki še zdaleč ne tesni.
Ne vem, kako naj se lotim problema. Kakšnih dolgoročnih in zahtevnih projektov se ne bomo lotevali, ker bomo kmalu vsi zapustili to stanovanje (ne zaradi plesni in vlage
). Redna uporaba razvaležvalca. Mogoče čiščenje madežev z varikino ali nečim podobnim. Umikanje pohištva 10 cm stran od sten in odstranjevanje manjših kosov iz kotov. Je še kaj za storiti?
Hvala za kakršen koli odgovor.