Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Trendi moške nege za 2018

2. jan 2018 18:18
0

Oglasno sporočilo

Z globalizacijo; poenotenjevanjem spolov ter spremembami v modi, kulturi in z družbenimi mediji tudi na tem področju prihaja do sprememb. Kaj se obeta?

 

1. Porast moške nege

Napovedujejo še nadaljnji porast moške nege, sploh kar se tiče nege kože. Tako so v zadnjih letih skorajda vse kozmetične hiše pripravile moške kolekcije za nego kože (čeprav se nega moške kože ne razlikuje od ženske – nego se prilagaja tipu inj stanju kože), sedaj pa prihajajo celo kozmetične hiše, ki se bodo posvetile izključno moški negi.
 

2. Krajše brade (končno!)

Po nekajletnem trendu srednje dolgih brad se vračajo krajše brade; tako zelo privlačen videz tri dni stare 'brade' ali celo povsem gladko obrit obraz (česar bodo vesele vse, ki so site pikanja). Poznavalci napovedujejo vrnitev v osemdeseta. Napovedujejo tudi pojav oz. razrast brivnic.
 

PREBERITE TUDI: Brada je umrla

 

3. Višja kakovost izdelkov za britje

Tako britvic kot tudi krem, gelov in mil za britje kot tudi negovalnih izdelkov za po britju. Takšnih, ki bodo blažili razdraženost kože po britju; jo vlažili, zaščitili pred škodljivimi zunanjimi vplivi in preprečevali vraščanje dlak.
 
 

4. Ozko usmerjeni izdelki

Medtem, ko si večina žensk želi poenostavitev nege s čim manj izdelki in koraki, naj bi se v moškem segmentu pojavil nasprotni trend: izdelki za ozko ciljane težave in nepravilnosti: npr. temni podočnjaki, zabuhlost pod očmi, mozolji, pigmentni madeži ipd. (naj ponovno opomnimo, da so vsi ti izdelki že na voljo, le da niso označeni kot 'moški').
 

PREBERITE TUDI: Kako pomagati moškemu, ki se je začel zanimati za modo?

 

5. Zaščita pred zunanjimi vplivi

Ker je to eden najpomembnejših korakov v negi kože poleg učinkovitega čiščenja, je jasno, da tudi moški zahtevajo svoje, zato lahko tudi tu pričakujemo pojav izdelkov, ki bodo kožo ščitili pred UV žarki in škodljivimi zunanjimi vplivi.
 

6. Trajnost & transparentnost

Osveščenost potrošnikov narašča, zato so zahteve po izdelkih, ki niso testirani na živalih; so trajnostno ustvarjeni in transparentni (sestavine; način pridobivanja; formulacije …), pričakovane. Temu bodo morali slediti tudi proizvajalci, ki se bodo morali prilagoditi zahtevam potrošnikov, če bodo hoteli ostati konkurenčni in se obdržati na zahtevnem in (pre)nasičenem trgu.
 

PREBERITE TUDI: Kako biti moderen moški?

 
Vse to se bo odražalo tudi na embalaži: plastika, pridobljena iz etanola se bo počasi umikala pridobljeni iz sladkornega trsa, ki lovi ogljikov dioksid in tako zmanjšuje ogljični odtis.
 

7. Korejanifikacija

Trend korejskega načina nega, ki vključuje vrsto korakov in izdelkov je že nekaj časa prisoten tudi na trgu, saj ga mnogi posnemajo v prepričanju, da je to pot do za azijske porcelanaste polti. Naj takoj povemo, da ni: gre za povsem drugačno kožo, ki je rezultat druge rase in genov, poleg tega določena nega, ki ustreza osebi A in ji daje izjemne rezultate, ne pomeni, da bo ustrezala tudi osebi B (in C in D), saj bo stanje kože lahko celo poslabšala.
 
To seveda ni ovira, da tudi zahodnjaki ne bi preizkušali korejskih izdelkov, čeprav večina z bolj kot ne povprečnimi rezultati. Vsekakor pa lahko v 2018 pričakujemo dodatni porast izdelkov, ki so dobili navdih pri korejskem načinu nege in ličenja, npr. toniki, emulzije, obarvane kreme (marketinško preimenovane v BB, CC, DD in ostale 'kreme').
 

PREBERITE TUDI: Takšen je PRAVI moški.

No, če ne drugega, je vsaj obdobje moških fig ('manbun') zaključeno. Aleluja.

0

Galerija

  Preberi še

  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • models 6. jan 2018 19:58
   Prvič in zadnjič
  • models 6. jan 2018 19:45
   Odlična
  • models 6. jan 2018 18:54
   Nežen
  • Katrin 4. jan 2018 21:55
   Krasna zadeva
  • models 3. jan 2018 13:58
   Vse kar pri kremi ne maram
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Brez skrbi, skinnyke so klasika, ki jo bomo nosile vedno!