Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Trgovine za male živali po Sloveniji

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2007 22:55
Povezava do prispevka
Glede na to, da je vse več trgovin s potrebščinami za naše ljubljenčke, me zanima, v katere najraje hodite, v katerih se vam zdi ponudba pestra? Ali hodite v več trgovin in v vsaki kupite le tisto, kar katera druga nima, kako ste zadovoljni z osebjem in kaj bi spremenili?

Jaz zahajam v več trgovin, odvisno pač od tega, kaj potrebujem. Za mimogrede stvari (bikovke, kako konzervico tu in tam, ovratnica ipd.) grem največkrat v Zootic ali Mr. Pet; v prvem prijazno osebje, vendar si najraje stvari ogledam sama in jih mogoče vprašam le, kje se kaj nahaja. V drugi se mi zdi, da imajo nekam veliko osebja, ki sem in tja postopa in te dekoncentrira, medtem ko skušaš ugotoviti, kateri šampon za kužija bi vzel... Tudi prijaznost jim ni pretirano znana. Imajo pa pestro izbiro zelo kvalitetnih negovalnih izdelkov, tako da šampone in balzame kupujem le tam. Občasno zavijem tudi v Gali&Nika (za razne bio stvari proti klopom&bolham), po hrano pa v Maks&Lučko, ki pa je žal ni več in zdaj brikete nabavljamo v trgovini v Stožicah. V obeh so ekstra prijazni in ustrežljivi in tja se vedno rada vrnem; če briketov kdaj ni bilo na zalogi, so nam dali cel kup testerjev (te iste hrane seveda) in nam povedali, kdaj spet dobijo novo zalogo; če je bila trgovina (M&L) kdaj zaprta in si nujno potreboval brikete, so ti dali tudi tel.št., da si jih lahko poklical in si brikete takrat tudi dobil. Zelo rada pa zavijem tudi v Smrček v centru mesta, kjer te pričaka mačkon, ki se preteguje na pultu Smile Prodajalka Zelo zelo prijazna in rada svetuje, prav prijetna trgovinica.

Načeloma sem z izbiro v vseh trgovinah kar zadovoljna, vendar se mi zdi, da smo še malo za časom in se nekaterih stvari še ne da dobiti... Dober primer je PIN BRUSH krtača za maltežane, ki se v tu dobi le na kakšni pasji razstavi. Pa večja izbira ovratnic in povodcev tudi ne bi bila odveč. Naravnost odlično pa bi bilo, če bi lahko vse stvari lahko nabavil na enem mestu (največ dveh), ne da moraš po brikete na en konec mesta, po bio pripravke proti klopom&co. na drug, po negovalne izdelke in igrače pa spet nekam drugam...
Poleg tega se mi popolnoma neprimerno zdi to, da lahko nekatere domače živalice kupiš mimogrede v trgovini (po možnosti se otroci zagledajo v prekrasnega čupkastega kunčka, mami&ati ga kupita in ko ugotovijo, da je to živo bitje in ne igrača, se žival oddaja).

Strokovnost prodajalcev niti ne morem komentirati, ker se več ali manj o vsem pozanimam in posvetujem na živalskih forumih, tako da grem stvari samo iskat, so mi pa v eni vztrajno ponujali neko čudno krtačo za maltija, ki še zdaleč ni bila prava, pa se niso dali, češ da bo kužiju ustrezala tudi ta... Tega pač ne maram in se naslednjič izognem ali trgovini ali pa pač temu prodajalcu.

Kam pa ostali zahajate?


0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 19. maj 2007 23:43
Povezava do prispevka
Jaz večino stvari kupim v Zooticu ali pa Mr. Petu.  Hrano za buco pa v Štogu na Jesenicah, ker so tako prijazni in mi 15 kilski žakelj nesejo v avto.
0
Nazaj na vrh
babyjazz
Starost: 34Pridružen: 28. sep 2006Prispevkov: 280Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2007 0:21
Povezava do prispevka
Jaz sem do zdaj hrano kupila največkrat v Zooticu, vendar sem zdaj prešaltala na drugo hrano, ki je v Zooticu nimajo in sem jo kupila v Mr petu. Pri Zooticu mi res ni všeč, da imajo tak mini izbor hrane. Vsaj pri mačkah se mi zdi, da majo samo Hill
let us enjoy our love as long as we may
0
Nazaj na vrh
LoveMe
Starost: -14Pridružen: 14. maj 2007Prispevkov: 191Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2007 7:40
Povezava do prispevka
Mr. Pet in ZOO Tukano (upam da sem prav napisala ime, :)). tam zajcu najraje kupim zelenjavni priboljšek - v eni vrečki je - posušena zelenjava pa tudi neka poljska zelišča; super stvar, čist ga znori. v mr pet pa gimborn palčke, genesis, seno.
 
Zoo Tukano moram pohvaliti tudi po zelo prijaznem osebju, izbire je ogromno, pa igrač! tako da tam lahko dobite od žogic (za zajčke govorim) pa do nekega tunelčka, kjer se lahko igrate skrivalnice, :). ne vem pa, kako ga prav namestiti. bom se pozanimala, ker mislim, da bo to eno veliko veselje; Bunny Gardaland, Smile
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 42Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2007 9:39
Povezava do prispevka
hko vam ko imate tako ponudbo 
Tle v Kopru so 2 ali 3 trgovine pa imajo vse isto. Hrano za Gizmota kupujem v DM - ker smotko samo to hoče jesti! Sem mu dajala vse živo od znanih proizvajalcev s popolno sestavo - pa nič....stoji tam dva dni in jo niti povoha ne.
0
Nazaj na vrh
Moxy
Starost: 37Pridružen: 7. nov 2006Prispevkov: 4127Kraj: glava v Slo/srce v UkStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2007 16:17
Povezava do prispevka
Tudi jaz kupujem v Mr. Pet-u - za muco kupujem hrano Royal Canin, ki je nimajo na voljo v vseh prodajalnah. O osebju pa ne bi izgubljala besed, večina od njih mi niti ne deluje, da so ljubitelji živali.

Nutty as squirrel poo :D !



RockYou PhotoFX - Get Your Own


Liam - olupim te pojem te, nikomur te ne dam <3
0
Nazaj na vrh
babyjazz
Starost: 34Pridružen: 28. sep 2006Prispevkov: 280Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2007 21:14
Povezava do prispevka
Candy katera žival pa je Gizmo?
let us enjoy our love as long as we may
0
Nazaj na vrh
Čenča
Starost: 45Pridružen: 22. maj 2005Prispevkov: 1846Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. maj 2007 22:29
Povezava do prispevka
Jaz sem se pa ravno v petek jezila na Tukano in mislim, da tja ne bom več šla, ker se mi je že dvakrat v 3 mesecih zgodilo, da briketkov za mačka, ki sem jih iskala ni bilo. Moti me tudi, da razen Hill sa kvalitetne mokre hrane za mačke nimajo, pa še kadar hočem Hill sa kupiti imajo samo velike pločevinke. V bistvu mi njihove trgovine delujejo kar precej umazano.
 
Tako da zdaj v glavnem kupujem v Mr. Petu, ker tam dobim vse, kar potrebujem. V BTC mi osebje sicer ni prav nič simpatično, ampak res ne, v Domžalah sem pa zelo zadovoljna z vsem. V BTC se mi je že nekajkrat zgodilo z različnimi prodajalci, da so bili popolnoma apatični, se na blagajni neprimerno obnašali, ipd. Vendar - glede na to, da kupujem za mucka in da ni trgovine, kjer bi dobil vse na enem mestu, enostavno ni - potrpim. 
 
Včasih skočim po kako konzervico v Domžale v Tačko ali Zootica.
 
Po ostale stvari (pripomočke, pesek, igrače) grem pa rada v Celovec (če grem ravno v shopping oz. na izlet, kar se zgodi skoraj vsake dva meseca), v Zoo&Co in v Fressnapf. Sploh Zoo&Co mi je ful všeč, velika trgovina, čisto, nič ne smrdi, izbira velika, osebje prijazno, tudi angleško se da zmeniti z njimi, itd. Izbira npr. peska na enem mestu je bistveno večja od izbire v naših trgovinah, podobno je z igračami, zaščitami za okna in balkone, oprsnicami, pripomočki za higieno, itd.
 
Sem pa ugotovila, da je hrana (vsaj tista znamka, ki jo kupujem) v Avstriji nekje 30 do 50% dražja kot pri nas.
 
 
Ko smo že ravno pri trgovinah - je kdo kje videl tako zaščitno mrežo? Sem jo hotela zadnjič kupiti v Celovcu, pa niso imeli prozorne ali bele?
image file name: 2kdcf15b45b9.jpg
 
V Merkurju ali Obiju nisem našla nič primernega, če pa mi lahko kdo kaj svetuje, bom pa tudi vesela (na ZS, da ne bomo smetili teme).
 
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2007 8:39
Povezava do prispevka
moji dve zverinici sta glede hrane prav skromni, tako da za čenčo in za tončka kupujem v zooticu, kjer dobim vse kar potrebujem. tudi prodajale/ci so prijazni in znajo svetovati, če se kdaj ne znajdem prav. za priboljške ponavadi poskrbim sama, tako da kupljene zelo redko zamešam med hrano. lp.
tanjal
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2008 19:35
Povezava do prispevka
Je katera že bila v Mr. Petu na Celovški? Me zanima, kako so kaj založeni? Smile
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 45Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2008 19:50
Povezava do prispevka
Za zajčke kake pretirane izbire igrač in ostalih drobnarij pri nas niti ni, tako da kar se tega tiče jih samo gledam na netu. Hrano smo ji včasih kupovali (Kaytee) v eni mali trgovinici v Nm, ker je pa nimajo več, ji sedaj kupujem Genesis v Mr. Pet, s tem da me prodajalci niso navdušili, pa tudi ne potrudijo se z nabavo (hrane za starejše zajčke nimajo že od decembra) in najlažje je skomignit in rečt da je pač ni. So pa glodalci (po mojih izkušnjah) tako v trgovinah kot pri veterinarjih zapostavljeni, glede izbire in oskrbe.
 
Mr. Pet na Celovški pa moram še preverit, sploh nisem vedela da ga imam tako blizu...
Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2008 20:01
Povezava do prispevka
galyka je napisal/aSo pa glodalci (po mojih izkušnjah) tako v trgovinah kot pri veterinarjih zapostavljeni, glede izbire in oskrbe.


To je pa  res, ja. Že to, da je v Sloveniji le nekaj veterinarjev, ki so spec. za glodavce, pove veliko ...

Mr. Pet je pa zraven Boscha za bencinsko postajo (blizu Hoferja) Smile
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 45Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 22. jan 2008 20:24
Povezava do prispevka
O super, to je pa blizu 'moževe' službe, bom šla mogoče še ta teden pa poročam. Hvala za informacijo. Smile
Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
manaja
Starost: n/aPridružen: 5. sep 2006Prispevkov: 412Kraj: ljubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2008 13:09
Povezava do prispevka
meni je moj maček kar malo olajšal nakupe hrane- zbral si je hrano purina one (vrečke in brikete), ki jo imajo v mullerju. pogojno še je brikete felix, "zakoplje" pa hrano hills (mokro in brikete), whiskas (tudi oboje, iz briketov ven je pojedel samo sirove žepke) in royal canin (brikete). za posladek pa obožuje hoferjeve palčke (modre in rdeče).
0
Nazaj na vrh
Tinchka
Starost: n/aPridružen: 28. okt 2007Prispevkov: 770Kraj: CaliforniaStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2008 22:36
Povezava do prispevka
Na Goriškem koncu je s temi ZOO trgovinami res revščina. V Zooticu
imajo samo 2 ali 3 vrste mačje hrane, v Tukanu v tudi samo 2, ki
prideta v poštev, prodajajo pa Whiskas in Kitekat! (v specializirani
trgovini??? halo??) Tako da se še najbolj splača kupovati na veterini,
kjer je tudi osebje najbolj kompetentno. Je pa še ena trgovina v
Solkanu, kjer pa še nisem bila, ampak na zunaj izgleda kar dobro
založena.

No, ker je v domačem kraju izbira slaba, velikokrat kupujem v
Ljubljani, kjer pa še nisem raziskala vseh trgovin. Bila sem v ZOO
Ameba in v Smrčku in sta mi bili obe všeč. Kljub majhnemu prostoru
mislim, da imajo kar veliko izbiro kvalitetne hrane in to take hrane,
ki se je na Goriškem sploh ne dobi. Bila sem pa tudi v Zooticu v
Cityparku in je izbira dosti boljša kot v novogoriškem. Glede izbire je
Mr. Pet tudi tam nekje, ampak nisem bila zelo zelo navdušena. Raje grem
spet v Smrčka.



Mimogrede, pozna kdo kakšno dobro trgovino v Italiji (v bližini Gorice)?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Trgovine za male živali po Sloveniji
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.