Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ko sprehod postane nočna mora

Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. feb 2015 10:30
Povezava do prispevka

Če je slučajno tukaj kdo, ki se rad sprehodi po koroškem. Posebno v Slovenj gradcu, "mimo grada", Po luštni poti, okoli sv. Pankracij, Grajska vas (malo moje imen za isti kotiček).

Imejte s sabo dazer, poprov sprej, palico, karkoli. Še posebno ob večernih sprehodih in še posebej, če imate s sabo psa/psico. Žal imamo tukaj neodgovorne ljudi z dvema psicama, ki sta do živali zelo agresivne, ne glede na spol napadate pse, v bližini doma pa tudi do ljudi. Jih imajo pretežno na povodcu, ampak kaj to pomaga, če povodec ne ostane v rokah in je pes na raztegnjenem flexu?

Zadevo imajo sicer uradne inštitucije (veterina, policija) na znanju. Ampak to ni zadosti. To je priljubljena sprehajalna pot in nekateri še ne vedo kakšne hudiče lahko srečajo.

Moj Binec jo je odnesel samo s tremi luknjami in antibiotiki, protibolečinskimi. Napad je bliskovit in zverinski (ena na rit, druga na glavo), njihovi lastniki pa so precej neuporabni pri vsem tem, tudi neeresni in se ne zavedajo ali pa se nočejo zavedati kakšne pse imajo.

problemi so že dlje časa prisotni.

 

Lastniki so tudi žleht in ob tem, ko jih lastni pes pogrize, ker ne zna psa stran dobit na pravi način....Podajo lažno prijavo proti vašemu psu. (ampak okej, če resnično nimaš nevarnega psa, je možno napisati pritožbo in pridobiti preizkus/oceno o karakterju/nevarnosti psa).

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. feb 2015 9:04
Povezava do prispevka

In koristen članek kako ravnati ob napadu psu na psa.

http://www.mojpes.net/modules/news/article.php?storyid=2048

 

Kako pa postopati, ko pes kaže znake strahu, nesigurnosti, preveč obrambnega nagona? Zaradi napadov. Strumno in pogumno poiščeš pomoč strokovnjaka, da se s skupnim delom, psu dvigne samozavest in zaupanje v človeka na drugi strani povodca in predstavi pse v drugi luči.

V Sloveniji takih ni veliko. Ampak, na srečo je Slovenija majhna. Sama zaupam ŠKD Urbanih psov, Alfakan, Sedi5, City Dog, Katarina Wallas (ŠKD Krim).

Apel vsem, ki imate pse. Dejte jih vzgajat in izšolat. Da bodo kar se da nemoteči za okolico, da ne bodo skakali, vletavali tam, kamor niso povabljeni, predvsem pa, da ne bodo predstavljali nevarnosti ostalim.  (in ja, to trobim tudi na sprehodih vsakemu, ki ima nevzgojenega psa, po možnosti brez nadzora).

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Nikke
Starost: n/aPridružen: 30. jan 2006Prispevkov: 942Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. mar 2015 15:59
Povezava do prispevka

šiiit smiley ... mene je tko strah k grem z mojim kužkom in včasih vidim na travnikih spuščene velike pse ... kar groza me je.... sem pred dnevi poslušala gospo strokovnjakinjo, pravi, da če te napadeta 2, da nimaš šans...ali tvoj kuža...

Mogoče veš kje se da kupiti te spreje ?

 

0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. apr 2015 8:05
Povezava do prispevka

Te spreje dobiš takorekoč v vsaki trgovini za živali.

Glede spuščenih psov. Jaz se jih ne bojim, če so tisti psi sproščeni in vzgojeni. Opažam pa, da ogromno lastnikov psov nima pojma o pasji telesni govorici in sploh ne znajo prepoznati nekonfliktnega, rahlo radovednega psa, ne poznajo miritvenih signalov in so prepričani, da se morajo psi spoznavat na napetih povodcih.

Je pa res, da se zdaj mičkeno še izogibam psov, ki vlečejo svoje lastnike na povodcu in pa, če se kaki psi med sabo igrajo in jih ne poznam. Hkrati pa sva se priključili skupini v  ŠKDju in nama zelo koristi.

Tudi me ne moti. Če ima nekdo odvezanega psa, če se moji, ki je privezane lepo izogne ali pa pride z željo, da njegov mladič dobi eno vzgojno klofuto, če je preveč tečen. Taki vzgojeni biseri so pa redki. Ampak kapo dol lastnikom, ki imajo tako vzgojene pse!

Jaz delujem po sistemu, če imam jaz problem s svojim psom, se drugim umaknem lepo v loku in tudi ne rinem na kako popularno pasjo sprehajalno pot, kjer bi vsakih 5 minut srečevala pse. Moje pseto še ni pripravljena. In predvsem nimam psa 10M pred sabo, ampak ob meni, ko srečujeva pse, ker pač ni zanesljiva.

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ko sprehod postane nočna mora
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kmetijstvo je temelj sodobne civilizacije, vendar je ustvarilo nočno moro za naše zobe – kmetijska revolucija je spremenila vse in to dejstvo je nemogoče zanikati.