Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Mehiška hrana

Pojdi na stran 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Cherry Miss
Starost: 38Pridružen: 21. okt 2005Prispevkov: 1081Kraj: Go-Go-Go!Status:Offline
Objavljeno: 12. apr 2007 16:10
Povezava do prispevka
Lahko popražiš/podušiš še malo piščanca narezanga na koščke in potem dodaš še vse ostalo... pomoje pišče paše noter Big smile
Smeh je jezik duše.
P. Neruda
0
Nazaj na vrh
Matejkica
Starost: 37Pridružen: 1. dec 2005Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. apr 2007 16:24
Povezava do prispevka
S čim pa naredim da bo bolj kremna?
0
Nazaj na vrh
Cherry Miss
Starost: 38Pridružen: 21. okt 2005Prispevkov: 1081Kraj: Go-Go-Go!Status:Offline
Objavljeno: 12. apr 2007 20:13
Povezava do prispevka
Aja! Dodaj kako žlico kisle smetane (če "paziš" linijo uporabi jogurtovo KS od Ljubljanskih M.), ali pa vmešaj malce sladke smetane za kuhanje Embarrassed

Saj nevem, improviziraj! Za zgostiti zadevo, pa lahko dodaš žlico, 2,3 moke.
Smeh je jezik duše.
P. Neruda
0
Nazaj na vrh
Moxy
Starost: 37Pridružen: 7. nov 2006Prispevkov: 4127Kraj: glava v Slo/srce v UkStatus:Offline
Objavljeno: 25. apr 2007 8:58
Povezava do prispevka
Tole je moj recept za koruzno juhco, in pride ista kot v Cantini, pa jo naredim precej drugače kot je zgoraj napisano.
 
Na maslu popražim na koščke narezanga nasoljenega purančka. Pol konzerve koruze zmiksam, pol je pustim cele.
Zalijem z mlekom in vodo (50:50), dodam koruzo (zmiksano IN celo), kuhaš in kuhaš, malo vegetaš. Na koncu stisnem notr malo paradižnika v tubi in čisto na koncu daš na vrh nariban sir, da se vleče, tako kot v Cantini. Nobene čebule, curryja, kisle smetane... garantiramo identičen okus. Pa dober tek

Nutty as squirrel poo :D !



RockYou PhotoFX - Get Your Own


Liam - olupim te pojem te, nikomur te ne dam <3
0
Nazaj na vrh
Pikca
Starost: 37Pridružen: 3. avg 2006Prispevkov: 4480Kraj: everywhere aroundStatus:Offline
Objavljeno: 30. jul 2007 18:42
Povezava do prispevka
No, danes sem pa se jaz naredila tale slavni tinnin buritos ...fenomenalni recept!!! Sicer sem med pripravo skoraj izgubila zivce, ampak za to je kriv moj fotko , drugace pa res super recept, tok je dobro, da bi kar non-stop jedla ...ceprav nimam vec kam dati
To believe in your choice you don't need to prove that other people's choices are wrong. (P. Coelho)
0
Nazaj na vrh
grumi
Starost: 40Pridružen: 28. maj 2007Prispevkov: 1167Kraj: gorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2007 20:26
Povezava do prispevka
Sm bla dons prvič v mehiški in morm reč da mi je bl kr všeč.Smo pa jedl vse sorte od kaktusa,tortilij,neke zelenjave,...
0
Nazaj na vrh
*nina*
Starost: 31Pridružen: 9. avg 2006Prispevkov: 185Kraj: obalaStatus:Offline
Objavljeno: 31. okt 2007 13:14
Povezava do prispevka
A ve kera kako narediti uni riž ko ga dobiš zraven kot prilogo??   Res bi ga rabila.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 9. avg 2008 22:33
Povezava do prispevka
Sem bila v MB-ju v gostilni Galeb (mehiška, ob Dravi), pa sva s fantom jedla tortilje, 4 omake, in svinjino... Ena omaka je bila na paradižnik, ena kot kumarice zmiksane, ena na sir in ena na smetano okus. Možno je tudi s piščančjim belim mesom, ve katera recept za te omakice, ter meso? Ful dobro je bilo. Pls heelp Big smile
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2008 10:00
Povezava do prispevka
Smetanasto omakco jaz naredim tako: zmešam kislo smetano in jogurt (približno enaka dela), posolim in dodam stisnjen strok (ali dva) česna ali narezano mlado čebulco (tisto ta zeleno).
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2008 11:46
Povezava do prispevka
Ona zelena omakica pa je verjetno kakšen zmiksan avokado pa kakšna začimba poleg, ne? Kakšne začimbe se uporabljajo? In kateri čili naj vzamem (da ni preveč pekoči, torej blagi in koliko ga naj dam notri) saj sem nekje zasledila, da npr. čili od Droge bol močan od Maestra, Kotayne ali kako se že reče ipd.?
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. avg 2008 13:35
Povezava do prispevka
omaka guacamole , je pa Mis pisala o omakah v temi Mehiška kuhinja
 
Mis je napisal/a
- sama naredim omake:
   - paradižnikova salsa (pekoča in nepekoča): zmiksam pelate, rdečo čebulo, sol, malo sladkorja. V pekočo omako dam še čili
  - guacamole (pekoč/nepekoč): za nepekoči guacamole zmečkam zrel avokado, ga prelijem s sokom limete, dodam nasekljan česen, čebulo, sol, poper in kislo smetano. Za pekoči guakamole k. smetano nadomestim s pelati in čilijem
  - kislo smetano zmešam in dodam koruzo (temu pravimo gasilec)
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 18. avg 2008 21:30
Povezava do prispevka
Baje se kupit da, posebna naprava oz. pripomoček s kateri se stisne kepica testa v tortiljo. Ve morda katera kje se da to kupiti in koliko stane?
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
LIVvy
Starost: 41Pridružen: 4. jan 2006Prispevkov: 4786Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. avg 2008 2:17
Povezava do prispevka
Pri nas še nisem opazila (resda bolj slabo spremljam kuhinjske pripomočke), lahko pa na Ebayu malo pogledaš pod "tortilla press". Za običajne kovinske naj bi se cena gibala med 10 in 20 € ter navzgor za kake bolj spešl.

Sicer pa mi valjanje tortilje z navadnim valjarjem vzame par sekund. Kupljene pa niti do kolen ne sežejo doma narejenim

image file name: 2k3d673a53bc.jpg
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 1. sep 2008 22:00
Povezava do prispevka
Samo potem niso take lepe okrogle, kako vam uspe? Prosim za nasvete! Če bi katera to naročala bi kr kupila! Čist zares!

Nekje sem zasledila, da spustijo tole testo skozi mašinco za testenine, to imamo doma, ker delamo domače rezance Big smile Bomo sprobali!

Zbiram recept za fajitas iz Galeba MB, tiste slastne omakice Big smile Tiste, ki ste že bile tam veste o katerih govorim, 4 so. Fantu bi rada naredila pa bi rada da mi uspe, ker tudi tisto meso je tako dobro, no v bistvu se okus po samem mesu niti ne čuti.

Lahko pišete tudi na ZS, da ne bom smetila preveč tule gor.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
lilja4ever
Starost: n/aPridružen: 23. apr 2005Prispevkov: 2360Kraj: Somewhere around NothingStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2008 19:40
Povezava do prispevka
 
 
Nora sem na Sticky Fingers v Cantini Mexicani z BBQ omako.
Zanima me, kje se kupi? Obstaja več vrst? Ima morda katera preverjeno dober recept? Danke!
I think your whole life shows in your face and you should be proud of that. - Lauren Bacall
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Mehiška hrana
Stran 9 od 11
Pojdi na stran 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.