Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Mehiška hrana

Pojdi na stran 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 9. jun 2009 20:08
Povezava do prispevka
Mogoče katera ve, kako se reče tisti fižolovi jedi, ki jo dobiš v mehiški. Je taka speštana fižolova kašica. Oziroma če ima kdo kakšen recept. Meni je tako všeč. Aja, ful hudo imajo v joe penasu. 
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. jun 2009 20:30
Povezava do prispevka
Ne vem, kako se mu reče, vem pa, da ima moko noter. Sej ni nič narobe, ampak sem nekako živela v veri, da je samo speštan fižol, torej samo zelenjavca  Je pa odličen, poskusi ga enkrat v Cantini mexicani.
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 9. jun 2009 21:08
Povezava do prispevka
Ah, ta moka. Sem ga jedla že parkrat v Penasu ter poleti v Franciij in mi je odličen! Bom pa probala kar sama naredit tako, da bom samo fižol speštala pa malo začinla. Nekaj podobnega bo že. Thx S.


0
Nazaj na vrh
J.Lo
Starost: 12Pridružen: 7. jan 2005Prispevkov: 7043Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 9. jun 2009 22:59
Povezava do prispevka
Tej fižolovi pasti se reče frijoles. Naredijo jo pa (kolikor se spomnim) tako, da fižol pražijo na masti in potem dodajo neke začimbe.
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 10. jun 2009 15:02
Povezava do prispevka
Ja to bo. Našla sem en recept, čeprav praženje na svinjski masti mi ne diši kaj preveč. Če ga bom delala, ga bom zagotovo prilagodila po svoje. Thx JLo.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. jun 2009 15:16
Povezava do prispevka
Frijoles, jaaaa. Kiely, ti ga boš sigurno na kokosovem maslu Big smile
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 10. jun 2009 15:43
Povezava do prispevka
Uf, kako si pa to uganila Staša?

Pa še recept, čeprav tu uporabijo olivno:

Za 6 oseb potrebuješ:
  • 1 malo pločevinko črnega ali rdečega fižola,
  • 1 večjo čebulo,
  • 3 stroke česna,
  • 2 žlički olivnega olja,
  • 1 žličko mlete kumine,
  • ¼ žličke mletega čilija,
  • ½ žličke soli (ali več po okusu).
1.V kozici na olivnem olju prepraži narezano čebulo, ki jo že na začetku malo posoliš.
2.Vanjozlij fižol s tekočino vred, dodaj kumino, čili, sol in nasekljan česenter praži toliko časa, da se fižol zmehča in prične razpadati. Pri temsi pomagaš s kuhalnico s katero ga med mešanjem pridno peštaš.
3.Ko dobiš pacavo, lepljivo zmes, je frijoles gotov. Lahko ga še dodatno zmečkaš v multipraktiku, ni pa obvezno.
4.Frijolesnadevaj v malo skodelico za omako in ga ponudi, skupaj s koruznimičipsi ali na osminke narezanimi pšeničnimi tortiljami. 
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. jun 2009 17:00
Povezava do prispevka
Tu pa ni nič moke!! Ne vem, zakaj jo v Cantini dajejo noter, izgleda je več variant ...
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. jun 2009 19:01
Povezava do prispevka
Pomoje dodajo moko, ker tako malo prišparajo. Moka naredi zadevo bolj pocasto in gosto in po logiki lahko dodajo manj fižola (ali pa še malo zalijejo...ipd.). Tako kot recimo delajo pri kakem golažu...
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 10. jun 2009 19:03
Povezava do prispevka
Imaš prov romy. Zdi se mi, da je v penasu prav tako moka. Saj občutek je tak. No, tale recept je prov fajn in ga bo treba probat.
0
Nazaj na vrh
HonEyKa
Starost: 33Pridružen: 4. avg 2007Prispevkov: 1969Kraj: Bora Bora IslandStatus:Offline
Objavljeno: 18. jun 2009 11:53
Povezava do prispevka
Uuff.. Jaz sem tud ljubiteljica mehiške hrane! Čim bolj pekoče tem boljše! Full rada jem v mehiški restravraciji Takos v Mariboru v Europarku, ali pa si doma kaj pripravim.

Željna tudi novih receptov.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jun 2009 12:06
Povezava do prispevka
lilja4ever je napisal/aTudi Joe Penas ni od muh, čeprav je marsikomu antipatičen (ker restavracija doživlja strašen večvrednostni kompleks, ampak kaj sem bla na zadnje, je bla kelnarca jako prijazna... celo prišla me je čez cajt vprašat, kako se mi zdi koktajl in če je vredu - to me še noben nikoli nikjer pišel vprašat, kako se mi zdi, če sem zgolj nekaj pila in nič jedla). Ampak meni je hrana tam vedno boljša (se mi zdi, da so se popravili), pa koktajle imajo ful dobre (sploh Sex On The Beach mi nardijo za umret dober).
 


Večvrednostni kompleks? Sploh ne! To trdno velja za Cantino, kjer sem bila le nekajkrat in so bili kelnarji prezirljivi, počasni in naveličani (ko sem bila prvič tam, so mi na vprašanje, kaj bi priporočili totalni novinki pri mehiški hrani, odgovorili, da je itak karkoli dobro, čeprav sem bolj dobila vtis, da sploh ne vedo, kaj imajo na jedilniku ) za Joe Penas pa nikakor, vsaj zadnje mesece, odkar sem redno tam, ne. Kelnarice so zelo prijazne, tudi natančno razložijo, kaj je v neki jedi, če ne razumeš, če nimaš bona, najdejo najcenejšo alternativo naročanju jedi a la carte v obliki menijev, nihče ni vsiljiv in te pustijo v miru tudi, če si že davno pojedel...

Hrana pa je itak izvrstna. Jaz jem samo še Quesado Grande (zelenjavno tortiljo z mešano solato in mehiškim rižem), od sladic mi je najboljša banana v nekem testu, prelita z vanilijevo kremo, pijem pa ponavadi Tijuana Ice Tea. Koktejlov še nisem poskusila. Ni pa mi jasno, od kod dobijo tako svežo, hrustljavo zeleno solato. Mi jo imamo doma na vrtu, prav tako sorto, pa ni tako dobra niti, če jo namakam v mrzli vodi ali pustim v hladilniku.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jun 2009 14:09
Povezava do prispevka

Lubenica je napisal/a

 To trdno velja za Cantino, kjer sem bila le nekajkrat in so bili kelnarji prezirljivi, počasni in naveličani (ko sem bila prvič tam, so mi na vprašanje, kaj bi priporočili totalni novinki pri mehiški hrani, odgovorili, da je itak karkoli dobro, čeprav sem bolj dobila vtis, da sploh ne vedo, kaj imajo na jedilniku

Jaz pa lahko osebje v Cantini v mestu samo pohvalim, take prijaznosti še nisem doživela :). V Supernovi so pa tako tako - megla.

Sem pa zadnjič naročilo najboljšo sladico Crepa (čokoladna palačinka, polnjena z nadevom iz bele čokolade )
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jul 2009 21:54
Povezava do prispevka
Kakšne so pa kaj cene v Joe Pena's? Zadnje čase se mi prav luštajo tortilje in pogosto zavijem v Romeo, me pa mikajo še kje drugje (sploh tale Quesada Grande se sliši dobro).
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jul 2009 22:24
Povezava do prispevka
Cena celotnega kosila, kakršnega dobiš na študentski bon, je 8,90 evra, če nimaš bona (jaz ponavadi tako jem). Dobiš pa juho, malo nekega čipsa (pozabila sem, kako se reče), glavno jed in sladico. Več kot dovolj, tudi za zelo lačne.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Mehiška hrana
Stran 10 od 11
Pojdi na stran 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.