Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Resveratrol izboljšuje spomin

9. mar 2015 12:45
0

Oglasno sporočilo

... učinke. Tako je nedavno opravljena raziskava pokazala, da preprečuje pešanje spomina in izboljšuje spomin. Deluje namreč na hipokampus, ki ima ključni vpliv na učenje, razpoloženje in spomin in resveratrol naj bi imel tako izjemno delovanje, da preprečuje in zdravi celo nevrodegenerativne bolezni kot je Alzheimerjeva bolezen.

Raziskovalci so povedali: "Tako živalim kot tudi ljudem s starostjo peša spomin, zato je učinkovitost resveratrola zelo pomembna za preprečevanje izgube spomina in izboljševanje spomina in Alzheimerjeve bolezni. V eksperimentu smo starajočim se podganam dajali resveratrol in rezultati so bili neverjetni. Podganam, ki so dobivale resveratrol, sta se sposobnost pomnjenja in učenja močno izboljšala." Tudi nevrogeneza (rast in razvoj novih nevronov) se je tem podganam podvojila, izboljšano pa so imele tudi mikrocirkulacijo in manj kroničnih vnetnih procesov.

Drugi pozitivni učinki resveratrola

Resveratrol pa je tudi obetavno naravno sredstvo za zdravljenje herpesa, preprečevanje rakavih obolenj, zaviranje staranja, pomoč pri hujšanju, zaščiti srca in celo zdravljenje osteoporoze. Osteoporoza je stanje, ko kosti postanejo krhke in lomljive in resveratrol spodbudi delovanje celic, ki ustvarjajo nove, zdrave in močne kosti.

Resveratrol se nahaja v vinu in grozdju, nekaj ga je tudi v borovnicah, v najbolj čisti in koncentrirani obliki pa je na voljo v obliki prehranskega dopolnila.
Raziskava o pozitivnem vplivu resveratrola na spomin in učenje je bila objavljena v Scientific Reports.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  To so manikire, ki bodo po mnenju poznavalcev najbolj 'in' v letošnjem letu.