Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Žličniki

Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 5. okt 2010 22:16
Povezava do prispevka
Po današnjem PL receptu sem se lotila pripraviti (malce prirejeno) govejo obaro (a to obstaja? no, zdaj vsekakor).

In me zanima, ker nimam skute za pripravo žličnikov, ali jo lahko nadomestim s kislo smetano
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. okt 2010 7:42
Povezava do prispevka
Ja, seveda. Sem mislila še to dopisati kot opombo, ampak seveda pozabila Edino pazi, da bo masa dovolj gosta, sploh če boš slučajno zamrzovala ... moji so bili zelo prijetno rahli, ko so bili sveže skuhani, v skrinji so pa malo razpadli je bilo pa vseeno okusno
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 12. okt 2010 21:09
Povezava do prispevka
Uf, sem potem čisto pozabila na tole: torej, ker ni bilo odgovora, sem uporabila kislo smetano in so bili super, res krasni. Cela obara je bila krasna (kljub temu, da ne maram kuhanja, dobro kuham).

Priredila sem jo pa takole:
  • 1,5 kg zajčjega mesa s kostmi (in po želji z drobovino) - bio pusto goveje meso
  • korenje + grah (oboje bio)
  • pol čebule - 2 veliki čebuli za polovično količino obare (čebula se mi zdi osnova vsake kuhinje in se mi je zdelo, da tako malo čebule ne bi bilo dovolj okusno, zato sem jo dala veliko več in je bilo super)
  • olje
  • belo vino - rdeče vino (doma je bila samo Modra Frankinja)
  • šopek peteršilja (lahko s korenino)
  • lovor
  • timijan
  • poper - kajenski poper
  • sol

Sestavine za žličnike:

  • 2 jajci - 1 jajce
  • moka - bio polnozrnata pirina
  • skuta - kisla smetana
P.S. Aja, pa žličnike sem skuhala v obari, ne vidim potrebe/razloga za kuhanje posebej, se samo dodatna posoda umaže (kar tudi ni ekološko, če izvzamemo praktični vidik).

Kot že rečeno, je bila kljub 'priredbi' obara zelo dobra.
Nazadnje urejeno 12. okt 2010 21:33; skupaj popravljeno 1 krat
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. okt 2010 21:26
Povezava do prispevka
Hehe, saj h govedini gre pomoje rdeče vino še bolj zraven Smile me veseli, da ti je uspelo  se mi zdi, da so take juhe/obare itak zelo hvaležne za razno eksperimentiranje/praznjenje hladilnika ... 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Žličniki
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Mirno lahko rečemo, da je dogodek Met Gala največja modna noč!