Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Živeti v Londonu

Pojdi na stran 1 , 2
Glory78
Starost: 45Pridružen: 19. nov 2011Prispevkov: 65Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 21. maj 2012 13:27
Povezava do prispevka
Naslednjega aprila nameravam se za nekaj časa preseliti v London in bi potrebovala kakšen nasvet. Za to sem se odločila ker se je moje življenje obrbnilo na glavo in si želim poskusiti živeti za nekaj časa v tujini. 
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2012 18:27
Povezava do prispevka
Kaj te pa zanima? Kaj boš pa delala tam, kje boš živela, to že veš?
Bila sem nekajkrat tam in poznam nekaj Slovencev, ki tam živijo, nismo pa v rednih stikih.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2012 18:48
Povezava do prispevka
Če si na Facebooku, poišči skupino "Slovenians in the UK" in pošlji prošnjo za članstvo. Kar nekaj Slovencev živi v Londonu. Lahko se pa tudi obrneš na ambasado in ti bodo posredovali podatke ali pa vsaj e-maile, ki jih imajo.

Kot je ana25 rekla, v Angliji je blazno težko najdet neko razmeroma dobro službo brez visoke izobrazbe, tako da resno premisli, če si res pripravljena na veliko spremembo. London je tako ogromno mesto, da se človek hitro v njem izgubi, iskanje stanovanja, ki ni luknja in ne stane celo premoženje, je umetnost, utrip je nekaj, čemur noben del Slovenije niti blizu ne pride (zaradi mase ljudi), itd. Pa še precej drago je, tako da je dobro imet nekaj začetnih financ, dokler se ne ustališ.
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2012 19:07
Povezava do prispevka
Se ZELO strinjam z Lubenico. Ena prijateljica živi v Londonu, zdaj že kakih 7-8 let, od začetka ji je bilo res težko (delala cele dneve v raznih pubih, živela v neki luknji, težko je shajala), zdaj se je nekak ustalila in ji kar dobro gre. Je pa res, da zna z denarjem.
 
Kot varuška otrok je dala že kar nekaj družin čez, trenutno je pri dveh ali treh družinah, poučuje otroke v nekem atletskem klubu, dosti tudi volontira in upa, da bi mogoče kje na tak način našla neko bolj 'stabilno' delo. Ima pa od družin dobra priporočila, tak da ji ni ravno problem najti novo družino. 
 
Zasluži si za stanovanje (ni neka razkoš, ampak je OK) in hrano, poleg tega si je plačala tudi šolanje, opravila je 1. bolonjsko stopnjo, upa, da bo lahko šla še na drugo (problem so finance). Poleg tega si še prišpara za kakšno večje potovanje (backpack varianta, Avstralija, Južna Amerika, Azija). Jaz jo prav občudujem, da se je tako znašla. Ima tudi fanta, Londončana, zaenkrat sploh ne razmišlja, da se vrne v Slovenijo.
 
Od časa do časa tudi sama razmišljam, da bi šla v Anglijo/Irsko, ampak ne vem, zaenkrat sem zelo neodločena ... Moraš biti tudi tak tip človeka. In moraš si upati in biti dobro pripravljen(a) na tak podvig.
 
 
Lubenica je napisal/autrip je nekaj, čemur noben del Slovenije niti blizu ne pride (zaradi mase ljudi), itd.
 
. In dokler tega ne občutiš na lastni koži, sploh ne veš, kakšen tempo, način življenja je to.
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2012 20:08
Povezava do prispevka
Vedite samo to- v Veliki Britaniji se ne cedi med in mleko, če je to razlog, zakaj bi šle. Stanovanjski standard je v povprečju slabši kot v Sloveniji, s tem da so cene nepremičnin v primerjavi s Slovenijo krat 5, za službe je konkurenca neznanska, dela se cele dneve, na splošno je tempo življenja še hitrejši, pritisk na otroke, da pridobijo samo najboljše ocene že od nivoja osnovne šole je zelo hud, s tem da šolanje za razliko od Slovenije ogromno stane (ne samo univerzitetno, tudi kvalitetno srednje šolstvo ni zastonj) in podobno. Predvsem pa v mestih kot so London, ni občutka varnosti- hoditi sam okoli ponoči je zelo tvegano, veliko več je tatvin, nasilja, nestrpnosti zaradi večje multikulturnosti družbe in tako naprej. Je pa življenje v tujini nedvomno dobra izkušnja za naprej, ker se naučiš znajdet se v novem okolju, izpopolniš jezik, spoznaš veliko novih (predvsem bolj svobodomiselnih) ljudi, itd.

Seveda so plusi in minusi, ampak mislim, da je treba vedet, zakaj greš v tujino in ne kar tako brezveze. Pa ne mislim zdaj to za vaju direktno, ampak poznam toliko mladih ljudi, ki bi samo radi spokali iz Slovenije in nekam šli, pa se sploh ne pozanimajo, kaj jih bi čakalo.
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2012 20:49
Povezava do prispevka

Sej zato pa ne vem, če bo kaj iz tega. Ker vem, kako ta prijateljica živi, bila sem pri njej en teden, cele dneve je zdoma, dela, sama mi pove, kako je.



Če kdo misli, da bo tam boljše/lepše, se moti.

Razen, če ima veliko srečo in natrofi na ne vem kako dobro službo, si najde dobro stanovanje itd.

Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
Baby
Starost: n/aPridružen: 11. mar 2005Prispevkov: 2553Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. maj 2012 21:43
Povezava do prispevka
Tudi jaz sem imela v planu letos v aprilu oditi v London. Vendar sem se odločila mesec kasneje za Avstrijo,ker mi je bližja. Zečetek je povsod težak. Vendar, če sploh ne začneš ne moreš priti nikamor. Če imaš v Sloveniji garantirano službo, potem super, če ne pa...je vse boljše. Meni je žal, da nisem bila že prej sama bolj odločena in sem že zgubila zato eno leto in se obremenjevala in mi nihče ni želel pomagat ne za Slo in ne za Avstr. Nimam nobenih dobrih vez. Zdaj pa se mi je spet vse podrlo in moram začeti na novo. Moramo biti zmagovalci in iskati srečo in uspeh drugje, pa četudi čisto sami. Wink

Za kontakte glede Londona, me kontaktiraj na ZS. Ti lahko priporočam ljudi, ki bi ti lahko pomagali. Sicer z delom pa si moraš sam pomagati, razen kakšno strežbo bi se dalo urediti.
0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2012 0:23
Povezava do prispevka
Mah, zadnje čase, res že skoraj nimaš kaj izgubit, če greš v tujino. Jaz tudi zelo resno razmišljam... sicer ne o Angliji. Me pa skrbi, ker nimam izkušenj in moj študij je totalno neuporaben... Drugače pa pozam enega fanta, ki je šel že prvo leto gimnazije v Anglijo in od tega je minilo že več kot 5 let. Imel je tudi podporo družine, definitivno. Ker je potem še kdo odšel za njim. Je pa drago, ful. Vem, da je res hudo dosti delal, ampak na koncu, mislim, da se zdaj ukvarja s tem, za kar je študiral pa ni iskan profil, nasprotno... Pa vem še za nekaj ljudi, ki so kam odšli in se ne mislijo več vrnit... V tujini dosti več štejejo izkušnje, vztrajnost... V Slo pa se mi zdi, da še veze več ne štejejo... Jaz res občudujem ljudi, ki se odločijo in grejo in predvsem vejo kaj hočejo. To zadnje se mi zdi, da je še najbolj pomembno...
https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. maj 2012 10:13
Povezava do prispevka
Jah, ne vem, če bi komurkoli tujino a priori odsvetovala. 2 x sem živela zunaj, v 2 različnih državah in ti dve izkušnji sta mi zelo veliko dali. Sem imela pa že prej vse lepo napeljano in za vse poskrbljeno, ker nisem človek, ki bi upal it živet kam na blef, brez nekega gotovega pristanka in zaledja.

Res je, da je ritem tam drugačen, da se dela več in bolj intenzivno, ampak si vedno za dobro delo pohvaljen in nagrajen, mladi so enakovredno cenjeni in spoštovani kot starejši, vsaj jaz sem imela pozitivne izkušnje. Stresa ni nič manj kot v Sloveniji, če res delaš, imaš komaj kaj časa še za druge reči, privatno življenje, hobije. Na daljši rok si ne predstavljam življenja v nobenem (evropskem) velemestu, meni osebno je kvaliteta življenja doma veliko, veliko boljša, sploh zdaj, ko imam družino. Nikoli pa ne reci nikoli. Če bi se mi (nam skupaj, seveda) odprla priložnost, bi verjetno še kdaj kam šla, ampak ne v veliko mesto.
0
Nazaj na vrh
*lučka*
Starost: 38Pridružen: 25. jul 2006Prispevkov: 1019Kraj: vsakič nekje drugje :)Status:Offline
Objavljeno: 26. maj 2012 11:25
Povezava do prispevka
Meni se zdi super, da razmišljate o izkušnjah v tujini. Kljub temu se nikoli ne bi spustila v nekaj, če ne bi imela osnovnih stvari zagarantiranih (služba, stanovanje itd.). Poleg tega se strinjam z Lubenico - kulturni šok bi znal biti problem. London je za nas, Slovenčke, ogromen in si ne predstavljam, da bi se lahko dobro vživela v tamkajšnji utrip življenja. Med in mleko se ne cedita nikjer in tujina ni Indija Koromandija. Sicer sem trenutno tudi sama na podiplomcu v tujini, a v relativno majhnem, prijaznem in urejenem mestu - zame idealno in sem se navadila brez problemov, celo zelo všeč mi je tu.. Morda pa za začetek razmislite o manjšem mestu in ne ravno svetovni metropoli - prehod bi bil verjetno bistveno lažji.
Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick. (Gwyneth Paltrow)
0
Nazaj na vrh
Glory78
Starost: 45Pridružen: 19. nov 2011Prispevkov: 65Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 27. maj 2012 12:22
Povezava do prispevka
Mene ne zanima blišč in podobno. Si to želim kot izkušnjo zase. Sem kolebala med Italijo, Malto in Londonom. Italija ni izziv ker sem kar dosti časa preživela čez. Na Malti sem tudi že dostikrat bila. London me najbolj mika ker je dosti stvari za videt, pa zanime tečaje imajo. Trenutno sem po več kot 10 letih razerja sama, hišo bo treba prodat ker sama ne zmorem finančno. Imam delo s katerim nisem zadovoljna, tako, da mi to zgleda idealen, predvsem pa skrajni čas, da se tega lotim. Čez 10 let si tega ne bom upala, sedaj pa še. Sicer pa nimam še nič ne dogovorjeno ne ničesar. Počasi se odločam in začenjam planirat. Je pa res, da dokler hiše ne prodamo, nimam kaj praskat...
0
Nazaj na vrh
Latika
Starost: n/aPridružen: 2. nov 2009Prispevkov: 617Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 27. maj 2012 16:22
Povezava do prispevka
Jaz mislim, da je to dobra odločitev. Sploh če se ti življenje drastično spremeni, da končaš dolgoletno zvezo ali pa kaj podobnega, rabiš potem neko spremembo, odklop. Ljudje odhajajo tudi brez zagarantirane službe, saj garancije nimaš nikjer. Za ta korak moraš imeti dovolj denarja na računu, da si lahko privoščiš najemnino, hrano in druge stroške za prvih nekaj tednov/mesecev, dokler ne prideš do prve službe. Ko imaš enkrat službo, lahko potem iščeš naprej, če nisi zadovoljna. V Londonu je sicer ogromno ponudbe, a tudi velika konkurenca, tako da se splača dobro izdelat CV.
Tudi jaz bi šla, vendar sem zaenkrat to željo odložila, ker imam službo, ki jo z veseljem opravljam. V nasprotnem primeru pa bi tudi jaz spokala kufre.
0
Nazaj na vrh
Baby
Starost: n/aPridružen: 11. mar 2005Prispevkov: 2553Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. maj 2012 16:54
Povezava do prispevka
Ravno zaradi službe si jaz nisem upala v Novo Zelandijo ali Anglijo. Res je da se delo da dobiti, pač ne smeš komplicirati za začetek. Moraš pač gledati da ti je to le odskočna deska, plavaš pa potem dalje...do cilja. Predlagam, da greste, ker časi glede na prognoze v Sloveniji so zelo slabi in se nič dobrega ne obeta. Tudi sama sem dolgo, predolgo odlašala, vendar se stvari niso spremenile. K večjemu se mi je vse obrnilo na glavo. Ravno, ko sem imela fanta in je kazalo, da mi bo lahko on kaj pomagal...se je vse izjalovilo. Očitno nam nekaterim pač ni namenjeno tukaj. Confused
0
Nazaj na vrh
ana25
Starost: 122Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 9323Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. maj 2012 19:20
Povezava do prispevka
Latika je napisal/a
Sploh če se ti življenje drastično spremeni, da končaš dolgoletno zvezo ali pa kaj podobnega, rabiš potem neko spremembo, odklop.


Osebno nisem prepričana, da je to dober razlog za odhod. Razhod je že sam po sebi stresen dogodek in velika sprememba v življenju, selitev v drugo državo pa sploh, čisto vse moraš od začetka, v tujem okolju, novi ljudje, nov ritem. V obdobju prebolevanja je dobro imeti ob sebi znane in drage ljudi in kasneje, ko preteče že dovolj vode, morda načrtovati še druge, večje spremembe. Sicer je pa vedno tudi povratni let domov, če (še) ne bi šlo.
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. maj 2012 8:35
Povezava do prispevka
Se strinjam za Ano.
 
Če je pa res želja za v tujino, pa se tudi meni London ne zdi dobra izbira.
 
Bolj "ziher" se mi zdita Nemčija in Avstrija ali pa npr. Švedska, mogoče tudi Avstralija, saj je tam veliko Slovencev, ki so zelo pripravljeni pomagati. Nemčija in Avstrija sta dokaj podobni življenju v Slo, stanovanjski in življenjski standard je boljši in tudi varnost je zelo dobra. Švedska je sicer draga, a je tam vse veliko bolj umirjeno, varnost pa je super. Čeprav tam zna jezik biti problem.
 
Bi si pa jaz definitvno prej poiskala službo in kje za živeti, preden bi šla v tujino. Ker je potrebo računati, da če živiš v neki poceni luknji, potem je v tistem predelu tudi stopnja kriminala veliko večja in s tem varnost šibka.
 
Jaz sem se odselila v tujino, a to je popolnoma drugače, ker sem jaz imela že vse urejeno, saj sem se selila k fantu. Pa tudi pred selitvijo, sem že dobro poznala življenje tukaj.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Živeti v Londonu
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.