Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Prihod novega pasjega člana

Pojdi na stran 1 , 2
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. avg 2009 18:22
Povezava do prispevka
It's official - sestra namerava čez mesec dni domov pripeljati malo mešanko, ki je trenutno še vedno odvisna od svoje mamice. Recimo, da plan uspe (še vedno mora prepričat našo mami :D)

Doma imamo dve muci (8 in 2 leti). Koliko neprijetnosti in hudih trenutkov lahko pričakujem, ko mala kepica postane nova članica družine? Kako naj mucki navadimo na kužiko? Obstaja možnost, da se ne bodo vzljubile? Ne želim si situacije, ki bi bila  rešljiva samo tako, da bi kakšna naša žverca morala stran.

Torej, imate kakšne izkušnje s podobnim primerom? Kako jih spoznati? Skrbi me predvsem za ta starejšo maco, mlada bo firbec v eni in chicken v drugi sekundi. Smile
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. avg 2009 22:32
Povezava do prispevka
Navy, mi smo ravno pred 2 tednoma postali pasji starši malemu pasjemu palčku. Doma je spoznal našega 10-letnega kunca in nekajletno mačkico, težav ni bilo pri nobenem. Mali je precej firbčen in igriv (pasje dete pač, vsepovsod ga je dosti :D) in ga ostala živalska bitja neizmerno zanimajo (sploh kunec je hit, ker je bel in ga je verjetno zamenjal za kakšnega bratca ali sestrico iz legla). Najprej se je spoznal s kuncem - malega smo držali v rokah, da sta se najprej povohala, potem pa smo ju oba spustili, da sta se bolj "zares" spoznala. Ker je kuža živec in pol in bi se igral na take načine, ki kuncu ne ustrezajo, nista oba skupaj spuščena oz. sta vedno pod nadzorom, če slučajno sta. Z mačko tudi ni bilo težav, njo smo držali, da ga ne bi usekala s taco (na prejšnjega je pihala), ampak je bila čisto flegma. Skupaj še nista bila spuščena, trenutno si ne upam, ker zna biti zelo nepredvidljiva in useka tudi znano roko, kaj bi šele naredila, ko bi ji eno malo čudo viselo dol z repa.

Drugače naj ne bi bilo večjih težav; seveda je možno, da si bodo ene živali bolj "všeč" kot druge, ampak da bi bilo tako hudo, da bi kdo od njih moral stran, pa mislim, da ne bo Smile Počasi jih spoznajte, če bo mačkom dovolj malega raziskovalca, se bodo tako ali tako umaknile, če je slučajno katera izmed njiju bolj maščevalna ali neprijazna do novih prišlekov, bo potreben nadzor in več pazljivosti. Lahko, da bo katera izmed njiju (ali pa obe) kuhala mulo nekaj časa, dokler se ne navadi.

Prvo, kar lahko pričakujete je to, da bo malemu zanimivo vse, vključno z vsemi kosmatimi bitji, ki jih imate doma (ali pa s krili, njam muhe in komarji, pa čebele in ose ...) - ker se bo žeel z njimi spoznati in se poigrati, bo lahko tudi preveč vsiljiv. Postavite mu meje in se jih jasno držite.

Pa začnite se pripravljati na sprehode ven na lulanje/kakanje 100x na dan Big smile pa kako knjigo si nabavite za prvih nekaj noči, ker spali ne boste prav veliko Wink Priporočam tudi knjigo Psi za telebane, prijetno čtivo za nove pasje starše (pa tudi tiste, ki pasji starši že ste).
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. avg 2009 13:20
Povezava do prispevka
Lai hvala za tako super odgovor. Smile Priznam, da me je bilo sprva kar malo strah, ker je kuža veliko velčja obveznost kot mucek, jih imam pa prav tako rada. Sestri sem povedala, da bom njeno odločitev podprla, še vedno pa ima glavno besedo mama. Ker pa vem, da si sestra že od malega želi kužka, upam da bo uspelo in da ga bomo res lahko sprejeli v naš dom. Smile

Je pa res, da sem jaz o tem veliko bolj racionalno razmišljala, saj je sestra v tej situaciji veliko bolj subjektivna. Imam občutek, da je imeti kužka podobno kot otroka, velika odgovornost. Smile

Mislim, da z malo maco ne bo težav, je prav tako zelo igriva in prijazna (meni sledi kot senca. Pa pravijo, da se mucke ne navežejo na ljudi. :P) tako da se bosta s kužiko po moje zelo dobro razumeli. Bolj me skrbi za starejšo, ker vem kakšno mulo je kuhala, ko smo malo mucico prinesli domov. Uff zamera do neba. Big smile

Sestra se je že javila, da bo imela psa večinoma ona čez in da bo spal pri njej. Meni to ustreza, ker je moja mala macica navajena spati pri meni in se mi ne zdi fer, da bi ji to "ugodnost" skenslala zdaj. Big smile Priznam pa, da se neznansko veselim sprehodov s kužkom. Že zato, ker se mi zdaj včasih ne da iti malo ven na sprehod sami, če bomo imeli pa kužka, bom pa prijetno s koristnim združila in bo prav fino. Smile

Včeraj sem videla slike legla in kužki so prečudoviti. Že starša sta mešančka - psica je križanec med lovskim kužkom in še enim x predstavnikom, ata pa je mešanec med dobrmanom in samojedom. Vsi kužki, razen naše, so črne barve, naša pa je umazano bela, čeprav naj bi se dlaka potem spremenila v lepo svetlorjavo/zlato (tako napovedujejo). Najbolj mi je pa všeč, da sta že starša zelo prijazna kužka že po naravi in upam, da bo tudi naša dobrovoljček. Big smile

Imena sta že v igri - trenutno vodita Šapa ali Šana. Bom prilepila sličice, ko dobim kakšno novejšo.

Lai, še nekaj me zanima. Kužko bomo dali cepit, sterilizirat in vse kar sodi zraven - pri katerem mesecu se to sme narediti?

No, upam da bo mamo kmalu seznanila s svojo željo, ko bo pokazala edino sličico, ki jo do sedaj imamo, se bo pa po moje tudi mami omehčala, ker je res cuker. Potem pa še v nabavo vseh potrebščin in prihod male kepice.

Aha, pa še nekaj - je res pri psici lažje uvajanje k ostalim domačim živalim kot pri psu? Ne vem od kje je sestra to pobrala, ampak je bil eden izmed glavnim razlogov, zakaj se je odločila vzeti psičko in ne psička.
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 42Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 21. avg 2009 22:10
Povezava do prispevka
Navy dokler gre za mladička po mojem sploh ne bo problem, saj bo za muce popolnoma neškodljiv in nenevaren. Kvačjemu se bo hitro z njimi spoprijateljil - predvsem s tamlajšo muco, ki se najbrž še ful rada igra. Pa kakšno slikco nam pokaži, ko prispe mali navihanec. 
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. avg 2009 22:56
Povezava do prispevka
Navy, res je, pes je nekaj čisto drugega kot maček, ampak ob vseh obveznostih, ki jih dobite z njim, se boste imeli tako fajn, da vam ne bo prav nič hudo ali težko Smile Tudi mučno vstajanje ob nečloveških urah, capljanje v hudih nalivih ipd. so popolnoma normalni pojavi Big smile

Ko je še kužica mala, je res podobno kot bi imeli otroka (tudi kasneje, ampak v prvih mesecih je to še bolj  izraženo). Meni so rekli, naj kljub vsem naporom v tem obdobju skušam čimbolj uživati v tem, ker hitro mine in to tudi počnem Smile

Pri komu bo spal, se boste na koncu še kregali Big smile

Za cepljenje je tak načrt, za sterilizacijo pa piše nekaj tukaj. S sterilizacijo psice nimam še izkušenj, tako da ti natančnejših informacij žal ne morem podati, lahko pa povprašaš več veterinarjev, kako je s tem. Imate že izbranega veta?

Pri potrebščinah je fajn nabavit tiste osnovne stvari še pred prihodom psičke, malo se držite nazaj pri igračah, kupite jih po eno od vsake (npr. nekaj piskajočega, nekaj za žvečit, kako žogico, pliškota) in ko boste videli, s čim se raje igra, potem lahko navalite še na podobne stvari. Pri nas se zelo obnese tista gumijasta kura (zelo rad ima piskajoče stvari), pa piskajoča žogica ala ježek, kupili smo mu Kong za mladičke, ki je tudi odličen (zelo priporočam), ima tudi enega majhnega pliškota (lahko kupiš na otroškem oddelku, a pazi na plastične dele, npr. oči), v moji škatli otroških igrač smo pa našli perzijsko muco-igračo, na kateri rad spi.

Pri ovratnici je treba biti previden, kupite eno ali dve za začetek, kasneje pa še kakšno (ko bo mala rastla, jih boste tako ali tako menjavali); rabili boste še en čisto navaden povodec (1m npr.), kasneje pride v poštev tudi fleksi (priporočam tistega na trakec, ne vrvico). Mi smo si za začetek namesto ovratnice izbrali kar oprsnico, kasneje pa bomo raje na ovratnici.

Potrebujete tudi ležišče. Ker je izbira ogroooomna, se ti v vseh trgovinah že skoraj zmeša od vsega. Za začetek je fajn imeti npr. plastično košaro, v katero lahko date mehkejšo blazino (ki obdobja grizenja sigurno ne bo preživela), kasneje pa, ko mala zverina neha z uničevanjem vsega kar vidi, lahko zamenjate (ali ji pač kupite še eno dodatno ležišče za v drugo sobo :-P) - vzamete lahko oblazinjeno "košarico", blazino, zelo so priljubljena Comfort ležišča. Absolutno odsvetujem pletene košare (v kateremkoli obdobju), že zaradi čiščenja.

Priporočam tudi boks/kletko, na katerega jo navajajte od samega začetka, sigurno ga bo sprejela kot svoje zatočišče in bo v njem tudi sama želela spati, ko/če bo odprt.

Potem rabite še posodice za hrano in vodo; za Timija smo mi imeli rostfraj posodici na tistem mini stojalu, malemu so pa zdaj preveliki in ima majhni keramični. Imamo še dodatno za kakšne posebne stvari. Priporočam tudi podlago za pod posodice (lahko kupite navaden podstavek za krožnike v kakem Merkurju npr.).

Pa še pribor in izdelki za osebno nego - kvaliteten šampon in balzam sta obvezna (v trgovinah za živali so večinoma dobre znamke, sama imam izjemno dobre izkušnje z BioGroom izdelki, priporočajo tudi All Systems ipd.); ustrezna glavnik in krtača (poleg "navadnih" za redno nego, pride lahko v poštev še glavnik za vozle, bolhe ipd. - tega je malo morje. Nabavite osnovno krtačo in glavnik, ostalo pa po potrebi; za odstranjevanje odvečne dlake je odličen Furminator), klešče za kremplje, zobna krtačka (lahko kar otroška, imajo pa tudi posebne pasje, tudi take, ki gredo na prst) in zobna pasta (npr. Virbac encimska); pozimi bo fajn posebno mazilo za zaščito pasjih tačk zaradi soli. Ne pozabite še na izdelke proti bolham in klopom ter ostalim zajedalcem. Za notranje (gliste ipd.) lahko pri vetu dobite tabletke ali pasto, za zunanje pa sprva imejte nekaj za mladičke. Za prostor pa priporočam kak sprej, nam se je za odraslega psa super obnesel Zyzek, ki sem ga uporabila tudi na njegovem ležišču in okolici. Obvezna oprema so tudi "klešče" za klopa, zdaj je na voljo ena posebna zadeva, tak kaveljček O'Tom se imenuje in naj bi bil boljši kot tiste oldskul "klešče".

V prvih nekaj tednih vam bodo prav prišle tudi plenične podloge.

Preden psička pride, povprašajte njene oskrbnike, s katero hrano so jo hranili, da lahko v prvih dneh nadaljujete s tem (in potem postopoma preidete na željeno ali bolj ustrezno hrano). Izberite kvalitetne brikete za mladičke, saj navadni briketi iz supermarketov nikakor niso primerni za pse, kaj šele mladičke, ki se komaj razvijajo. V specializiranih trgovinah imajo praviloma kvalitetnejšo hrano, a je vseeno potrebno biti pozoren. Na voljo imaš od vsem poznane Eukanube (meni osebno a no-no), Hill'sa (tudi ni perla) in Royal Canina (tudi ni nevemkaj v primerjavi z nekaterimi drugimi) do Boscha, Arden Granga in trenutno najbolj kvalitetnih hran pri nas, Canidae in Orijena. Vzamite brikete za mladičke ustrezne velikosti (vsaka znamka deli brikete po svoje, ene imajo samo eno vrsto, spet druge imajo za mladičke malih pasem, pa mladičke velikih pasem ipd.; posvetujte se z osebjem). Več o sami prehrani v temi Pravilna prehrana psov, kjer je tudi link do seznama hran in ocena njihove kvalitete.

Evo, tako nekako Big smile
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. avg 2009 9:47
Povezava do prispevka
Joj Lai resnično hvala za izčrpno poročilo. Moj nasmešek se je z vsakim prebranim stavkom širil vedno bolj proti ušesom. Big smile

Tale tvoj post bom pa kar sprintala in bo naša biblija. Veterinarja še nimamo izbranega, čeprav mislim da bomo psičko peljali kar k temu, ki ima čez tudi naše mucke.

Mi bo pa kar malo hudo, če mama ne bo pristala na psičko, sedaj ko tako razmišljam o tem kako bi jo bilo fino imeti.
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2009 9:52
Povezava do prispevka
Jaz bi ti prvo svetovala, da si izbereš dobrega veterinarja. V mojem primeru je bil to Zaninović, čeprav sem na začetku psičko v izrednih primerih vozila na fakulteto. Sicer sem jim nekaj nesposobnosti oprostila, ampak potem, ko so predlagali usmrtitev zaradi epi napadov pri 7 mesecih in mi psa pustili domov brez pomirjevala, da je dobila še nekaj hudih napadov, me tam zagotovo več ne vidijo.
Da zaključim to poglavje - predlagam zavarovanje psa, ker stroški znajo kar na enkrat biti enormni, sploh takrat, ko je to najmanj treba.
 
Kar se tiče advantixov, frontline-ov ipd. Vse prej stestiraj. Meni se je zgodilo, da je bila na advantix izredno alergična in se je praskala, kot da bi bila garjava. Najhujše je bilo, da so se nanjo vseeno obesili vsi klopi. Če smo že pri klopih... Teh se je potrebno izredno pazit, ker prenašajo erlihijo. Po večini ne ugotovijo dovolj hitro, da jo pes ima in je lahko že prepozno. Lahko povzroča tudi epi napade. Da se pa kri pregledati za borelijo in erlihijo, samo ne vem koliko stane.
 
Tudi jaz sem za njen prihod nabavila kletko, ki predvsem pomaga pri navajanju na sobno čistočo in varovanju tvojega imetja pred malimi zvermi z mlečnimi zobki. Nikar jo ne puščajte same brez nadzora oz. izven kletke, ker to preveč stane  in še naredi si lahko kaj. No, so tudi izjeme, ki nič ne uničijo, samo na to se ni za zanašati.
 
Gumijasta kura je res zakon, sploh ko jo potem tresejo okoli in se lahko sami z njo igrajo. Moja ima rada tudi pliške, samo tam moraš paziti, da ne poje kakšnega plastičnega dela. Se pa da dobiti tudi žogico iz pliša, jaz sem jo kupila v Mr. Petu. V glavnem vse igrače pridejo prav. Če se boste vlekli pa pazi, da ne povlečeš preveč, ker zna zamakniti mlečni zobek, kar lahko povzroči napačno rast stalnega - torej vlečenje z občutkom.
 
Jaz imam za krtačenje samo krtačo z bunkicami na koncu in pa grablje. Furminator pri moji pasmi baje ne prime najbolje, tako da ga ne bom kupila, ker je predrag.
Za ušesa sem sprva imela neko drago tekočino iz vet. ambulante, ampak moram priznati, da je psička prav trpela, ko sem ji čistila uhlje s tistimi kapljicami. Zdaj uporabljam kar baby negovalne robčke in psička prav uživa v masaži.
 
Pri veterinarju se pozanimajte za sterilizacijo, sploh ker nimate namena vzrejati in bo za vse lažje, če vam ne bodo samčki tulili pred vrati in pa tudi kakšnega raka zna preprečiti.
Pes mora dobiti 3x mix cepljenja + cepljenje za steklino (v ustreznem razmaku) in mikročip.
1. mix cepljenje morajo opraviti tisti od katerih psa vzameš. To zato, ker ga mora dobiti pri mislim da sedmih tednih, takrat pa mora pes biti še v leglu, zato mora za prvega pač poskrbeti tisti, ki leglo ima (to vštejejo v ceno, ki jo boste vi plačali za mladiča) in pa mislim, da je od novega leta sočasno obvezen tudi mikročip že pri prvem cepljenju in pa steklina pri treh mesecih (o tem raje ne bi tukaj).
 
Če ti ne bo marala jesti vseh briketov, pojdi v kakšno dobro trgovino in prosi za testerje. Sigurno ti jih bodo dali. Mora biti pa velikost briketov primerna velikosti psa. Drobni briketi so npr. za manjše kužke. Jaz sem imela že v osnovi večje, ker se tako potrudi, da jih primerno pregloda, manjše stvari pa samo golta.
 
Kar se kopanja tiče, pri nas nič ne rabimo, ker se moje pasme sploh ne kopa, razen v primerih "odišavljenja". Jaz sem jo samo postavila pod tuš in je bilo dovolj.
 
Primanjkovalo mi je edino povodcev in podobnih reči. Za začetek ne kupuj kaj vrednega, ker zna vse pogristi. Premislite tudi o trasnportnem boksu za v avto. Ta zadeva ni poceni, je pa edini res varen transport za potnike in psa hkrati. Boksi so dragi (tako jeklena kletka za doma kot plastična za v avto), zato kupite boks za odraslega psa. Če ne morete določiti velikosti, potem boksa za v avto raje še ne kupovat, ker mora biti ravno prav velik, da ga ne premetava po njemu (mora biti bolj "tesen"). Za domačo kletko pa je fajn, če je velika, sicer se jo pa da za mladiča pregraditi (ob navajanju na čistočo, ker se zna drugače ponečediti na eno področje, na drugega pa gre lahko neovirano spati). Za v kletko se uporablja posodica, ki je dvignjena od tal, ker drugače bo ležal na mokrem.
 
Navajajte psa na vse možne situacije. Upam, da ne bo boječa.
V prvih dveh tednih jo peljite do vode, hodit po rešetkah, v urbano okolje, v lokal na kavo, pico, trgovino (lahko tudi pasjo, samo jo imejte še v naročju, če se slučajno spomni polulati), na letališče, ob kar se da prometno cesto podnevi in ponoči, na turistične točke (kolesarji, ljudje s palicami) in pa seveda tudi h veterinarju. Pojdite čisto povsod, kamor boste psičko vodili kot odraslo. Vse te reči morate imeti narejene do 15. tedna. Če psa na kaj ne navadiš, se ponavadi tega boji.
Če bo pred vami kakšna ovira in bo kuža negotov, je ne silit čez, ampak jo povabi, magari s poli salamo ali igračo. Nikakor je ne sili in ne nateguj povodca.
Če jo bo strah, npr. pri veterinarju, je nikakor ne tolažit. Takrat preusmeri pozornost, da ne bo mislila, da je ok, da jo je strah. In pa tudi lastnik ne sme biti tak, ker se to vse prenaša na psa.
Pa tudi glejte, da nima kontakta z motenimi psi. Na vasi so lahko skoraj vsi taki, tako da ne priporočam, da slučajno pride do stika z njimi in da ji kaj naredijo. Vsako slabo izkušnjo si psi zapomnijo. Dobre izkušnje se pridobiva s poznanimi psi normalnih ljudi in pa v dobri pasji šoli. V mali šoli boste spoznali pse primerne starosti, ki jim gredo po glavi same neumnosti in se bodo z vašo psičko lepo ujeli. Za igro si izberite psa primerne velikosti in primerne konstitucije, ker se zna zgoditi, da se v igri "povaljajo". Tudi način igre je važen, ker so eni psi izredno grobi oz. se izdatno "rangirajo" in ti jo znajo prav super pogristi. Moja je tak primerek mladiča, ker je grizla za ušesa do krvi in naskakovala na glavo, zato ne pustim, da se igra z majhnimi kužki. Se pa super razume s stafordi, ki so primerne velikosti in se lahko potem mlatijo med sabo brez kakšne škode.
 
Drugače pa v večini primerov velja, da je pes takšen kot je lastnik. Če ne bo prišla "uničena" iz legla, se bo oblikovala po vas. Več je pes v družbi (in ne zaprt v pesjaku), bolj bo navezan na človeka in boljši spremljevalec bo.
 
Na začetku se pa čim več igrajte (sploh zunaj) in ne pozabite na izhod vsake 2-3 ure (po hrani, vodi, igri in spancu). Če boste šli pa v javnost, pa imejte s sabo vedno vrečko, da pospravite, kar bo žverca puščala za sabo.  
Pa kar se tiče drugih živali - jaz svoji nikoli nisem puščala, da se požene za muco, kokošjo, srno, ko sva bili na sprehodu ali na tujem. Pregon živali je v prvi vrsti odvisen od genov (lovske pasme) in pa tudi od tega, kako ga vzgojiš. Pazit je treba samo na mačje kremplje, ker mladiček vtakne bučo vsepovsod nevedoč, kaj ga čaka.
www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2009 10:58
Povezava do prispevka
Super super odgovori in posti!

Sestr še ni utegnila omeniti mami ampak deluje zelo samozavestno kadarkoli jo povprašam po tem. Big smile Drugače živimo v "centru" Ljubljane v naselju kjer so same hiše. V naši bližnji okolici je par kužkov, vsi prijazni in neproblematični.

Kot pa sem že rekla, tile poste si bom ob prihodu psičke sprinatala in sestri rekla, da se jih bova naučili na pamet. Smile
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2009 11:07
Povezava do prispevka
Aja, sem pozabila še to: od prvega dne mora poznati krtačo, čiščenje uhljev, pregled zobovja in ostale "nevšečnosti", ki jih vsak pes mora poznati po sili razmer.
Pa za vsak priboljšek mora nekaj narediti (magari priti do tebe), enako velja za obrok hrane. Jaz ji rečem, da se vsede in potem mi mora pokazati še čekane. V tej fazi je sumljivo tolerantna in ji vse lahko pregledam.
Občasno pa dobi tudi kakšen briket ali dva kar iz roke, da lažje poveže hrano z mojimi rokami (pri ostrih psih preprečuje agresivnost v odnosu hrana-človek). Priporoča se tudi, da psu med hranjenjem iz posode le-to za trenutek odvzameš in mu dodaš še malo hrane. Tako ne bo dobil vtisa, da človek hrano jemlje, hkrati pa se bo navadil človeške roke na svoji posodi.
Aja, pa igra se pri kolenu, ne v višini enega metra, kot to radi počnemo. Tako mladičku prišparaš kolke, sebi pa odpravljanje neželenega vedenja - skakanja v človeka.
 
Drugače pa se bo morala sestra z vami pogovoriti, kaj od vas pričakuje in vam povedati, kaj se pri mladiču sme in kaj ne, ker se morate vsi držati enakih pravil.
www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2009 12:09
Povezava do prispevka
Cama 

Glede veterinarjev: Navy, glede na to, da ste iz Lj., je klinik malo morje. Osebno odsvetujem VF (Mestni log) in Vet. postajo (zraven VF). S prvo imam zelo slabe izkušnje (smrt psa), za slednjo pa še nisem slišala dobre besede, kvečjemu je dobra za kako cepljenje. Sama sem za Oskarja imela v mislih Zaninovića (Prva K klinika) in Tristokosmatih; za splošne stvari (cepljenja, splošni pregledi ipd.) sem se odločila za slednjo, ki mi je po prvem obisku pustila zelo prijeten občutek; za kakšne specifične stvari pa bom poiskala specialista, čeprav so mogoče v drugih ambulantah in ne v "moji". Ko psička pride k vam, predlagam, da jo peljete na en splošen pregled - pregledali bodo ušeska, zobke, poslušali srce, dihanje ipd. Svetovali vam bodo o izdelkih za odstranjevanje notranjih zajedalcev, o čiščenju ušes, krajšanju krempljev ... Pripravite si vprašanja za veta, če vas kaj zanima. Čipirana bo ob cepljenju za steklino (3 mes.); kadarkoli se boste oglasili pri vetu, poglejte, če čitalec še zazna čip in preverjajte podatke, ki so vneseni v register.

Tudi pri nas Furminator za psa ne pride v poštev, bi pa se ga razveselila mačkica Big smile Imajo pa v Gali podobno zadevo za nižjo ceno, a je pravtako učinkovita in deluje na isti princip.

Za klope&co. se je pri nas najbolje obnesel Zyzek sprej. Imeli smo tudi Expot ampule, ki je bil za klope super, ampak pri bolhah ni dovolj dobro učinkoval, Zyzek je pa pometel z vsemi "nebodigatrebi" Big smile Za Advantix sem slišala marsikatero kritiko ravno na račun reakcij psov, tako da ga nisem nikoli vzela, Frontline je pa pri nekaterih povsem neučinkovit. Obstajajo še določene naravne zadeve, npr. Petvital Bio-Insect Shocker (za prostor pa Capha des Clean), ki so tudi ok. Test za erlihiozo je nekaj čez 33 €.


0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2009 12:14
Povezava do prispevka
Še to sem pozabila dodati: nikar jo ne tolažite, ko se česa boji (sploh grmenja, mimoidočih, motorjev ipd.), ampak jo vzpodbujajte. Ob kakšni nevihti se obnašajte povsem normalno, ne dajajte ji občutka, da je nekaj drugače, narobe in pod nobenim pogojem jo ne tolažite, ker bo mislila, da ima prav, ko se boji.

A, no saj je Cama pokrila tudi ta del Big smile
0
Nazaj na vrh
flamingo123
Starost: -14Pridružen: 2. sep 2008Prispevkov: 430Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2009 13:10
Povezava do prispevka
Ulala punce vi se pa fejst spoznate na pasje in ostale ljubljenčke zelo fajn nasveti.
Kakor sem si prebral,kar sta napisali Cama in Lai Ming smo mi,kar na pravi poti pri našem grimilinu,da bo postal vzoren in lepo vzgojen pes.
Sedaj je pri nas že dober mesec in se je že privadil na čisto vse.Tudi psička od punce ga je zelo lepo sprejela,zanimivo,ker drugače ne prenese drugih psov,tega pa je vzel čisto za svojega,samoz papagajem pa imata prigode.
Prvi teden je bila malo težka lulanje,kakanje in ostalo navajanje pač dojenček ne,ampak se je nenormalno hitro prilagodil.
Zdaj smo ga dali v malošolo,da nas in njega naučijo osnov,samo se mi zdijo malo prestrogi.
Svoj prostor si je že našel,tudi hrano ve kje ima.Dobiva tudi nagrado,ko se odziva na ime in ostalo učenje.
Edini problem je grizenje,kar je sicer normalno samo kuža ima nenormalen fetiš,da grize roke,noge,samo ga potem hitro zamotimo z drugo igračko.Igračk ima malomorje ima cel igrišče v avtu ga vozijo v kletki,jaz ga imam pa pri sovoznikovem sedežu in se je že čisto navadil,ko ga čez vikend odpeljem na obalo,spi celo pot
Veterinarko imamo fajn, edino tole z klopi je treba paziti ane jih je že ene par fasal.
Je pa zelo hiperaktiven,zanima ga prav vse  prevoha in prešnofa in na vsake toliko časa ima dneve,ko se mu malo odrola.
Aja ko ga peljem na sprehod,čisto skoz hodi za mano niti enkrat še ni pobegnil ali ,kaj podobnega z drugimi psi in ljudmi nima problemov še preveč je prijazen in igriv dotalno je scrkljan.Kakor je na začetku kazalo,da bo problematičen se je sedaj vse normaliziralo.
 
 
 
0
Nazaj na vrh
candy
Starost: 42Pridružen: 27. avg 2004Prispevkov: 11856Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2009 18:33
Povezava do prispevka
Lai, kaj je to Zyzek sprej? Se dobi v prosti prodaji? Koliko časa drži na psu ali je za vsakodnevno uporabo? Kakšna je pa cena?
Naša dva imata Frontline combo ampule in opažam zadnje 2 meseca, da so bolj ko ne zanič...skozi se praskata
0
Nazaj na vrh
Lai Ming
Starost: -14Pridružen: 11. jan 2005Prispevkov: 13584Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2009 20:36
Povezava do prispevka
Zyzek je sprej, ki se ga dobi v prosti prodaji, v Mr. Petu sigurno, ker sem ga tam sama kupila, mislim, da sem ga videla tudi v Zooticu, stane ok. 15 €. Pošpricaš po psu in vtreš v dlako in kožo (pri dolgodlakih je malo problem, ker je treba dlje vtirat); po kopanju je seveda treba postopek ponoviti, če pa imate plan kam v gozd lahko pred sprehodom še dodatno našpricaš tačke (v mejah normale, seveda).

Če se praskata zaradi bolh, moraš poskrbeti za odstranitev le-teh tudi v stanovanju (smo pisali o tem v eni temi tukaj), lahko pa, da jima ta preparat ne ustreza? Si poskusila kaj drugega? To verjetno že bolj spada kam drugam
0
Nazaj na vrh
Navy
Starost: n/aPridružen: 13. jul 2008Prispevkov: 1578Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. avg 2009 9:41
Povezava do prispevka
Kužika pride!!!! Je mami rekla, če bo sestra skrbela za stroške, lahko pride. In sva se zmenili, da bova dali vsaka pol, tako da očitno je kosmatinka na poti.  
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Prihod novega pasjega člana
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.