Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pizza

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2005 16:39
Povezava do prispevka
Ravno danes sva imela spet pizzo  Mnjaaami!
Pa sem SPET pozabila slikat...ne me kregat
Spečeva tako ogromno (da pride čez cel picopek) Narediva jo pa takole:

Testo zamesim iz 500g moke, en zavojček kvasa (25g), žlica soli, žlica sladkorja, malo olivnega olja in 4 dcl (ali malo manj) piva. Iz polovice testa naredim ogromno pico za oba (pa še malo ostane), iz druge polovice pa spečem samo okrogel kruhek brez oblog, za malico za popoldan.

Na testo namažem zmiksane pelate z baziliko, origanom, soljo in olivnim oljem, gor naložim šunko, šampinjone v slanici (jih prej odcedim), sir (jošt) in povrhu ubijem še en jajček (klasična pizza z jajcem pač).
To je najboljši recept za testo, kar sem jih kdajkoli sprobala. Res , vak dan bi lahko to jedla. Namesto piva damo lahko 320 ml vode, je tudi super, ampak je s pivom veliko boljše.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Spela
Starost: n/aPridružen: 14. sep 2004Prispevkov: 3149Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2005 16:40
Povezava do prispevka
Tinna kot vedno- profesionalno
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2005 16:45
Povezava do prispevka
Špela, tvojo moram tudi čimprej sprobat (tuna, čebula...). Mislim, da bo naslednja takšna.
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2005 17:24
Povezava do prispevka
Tinna, imam še nekaj "tehničnih" vprašanj: 
A kvas prej raztopiš v vodi?
žlica soli in sladkorja - najbrž majhna žlička?
 
 
 
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2005 18:43
Povezava do prispevka
Kiara, kvasa nič posebej ne raztopim, kar takoj vse skupaj zmešam.
žlice so pa mišljene velike, ne zvrhane, ampak zravnane (jaz dam soli majčkeno manj kot sladkorja).
Lahko še opozorim, da je pri pivu treba paziti na pene, ker, ko splahnijo, tudi dajo tekočino, tako da je hitro lahko preveč...zato raje manj piva kot več, ker je sicer malo preveč pocasto testo. 
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
kiara
Starost: 49Pridružen: 5. nov 2004Prispevkov: 2540Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2005 20:18
Povezava do prispevka
Hvala!
 
p.s.: Kdo ugane kaj bomo imeli jutri za kosilo?
Nikoli se ne kregajte z idiotom,spravil vas bo na svoj nivo in premagal z izkušnjami!
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2005 20:47
Povezava do prispevka
Kiara, če delaš s svežim kvasom (to je tisti v kocki) potem v mlačni vodi zmešaš kvas in žličko sladkorja. Pustiš zmes , da na toplem vzhaja, dodaš k moki (moko soliš predtem, najboljše da daš v skledo najprej sol, potem moko), ker kvas v stiku s soljo slabo vzhaja. Zamesiš z vodo, lahko tudi malo piva, morda dodaš žlico olivnega olja. Pustiš testo vzhajati, da vidno naraste (opa, preden daš vzhajat DOBRO presmesiš testo). Meni ponavadi vzhaja v pečici na kakšnih 20-25
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 45Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2005 20:54
Povezava do prispevka
Kiara !
Jaz uporabljam sveži kvas, pa nikoli posebej ne vzhajam.
Pozabila sem pa napisat, da preden dam testo pečt, ga pustim na toplem, pokritega, da vzhaja ene pol urce.
Dober tek, pa poročaj kako je uspelo!
I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2005 23:26
Povezava do prispevka
Super napotki za domačo pizzo!
 
Jaz obožujem na pizzi šunko, sir, rukolo in svež paradižnik ali pa šunko, sir, zeleno papriko in kislo smetano.
0
Nazaj na vrh
Sasha
Starost: 42Pridružen: 18. okt 2003Prispevkov: 1227Kraj: UKStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2005 23:40
Povezava do prispevka
Naredila pico (ok... testo je ata ) - paradižnikova mezga, začimbe, tunina konzerva in sir. Je bilo ok, čeprav mi je tista v (dobrih) picerijah boljša.
Sasha
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2005 8:43
Povezava do prispevka
aleksa je napisal/a
Kiara, če delaš s svežim kvasom (to je tisti v kocki) potem v mlačni vodi zmešaš kvas in žličko sladkorja. Pustiš zmes , da na toplem vzhaja, dodaš k moki (moko soliš predtem, najboljše da daš v skledo najprej sol, potem moko), ker kvas v stiku s soljo slabo vzhaja.
 

Sama tudi delam s svežim kvasom, le da namesto mlačne vode dam mlačno mleko in pustim, da vse skupaj vzhaja 15 min na toplem (vse ostalo je enako).

Bom pa poskusila s pivom, me prav zanima kakšno testo bo ratalo. Tinna me je spet navdušila.

Moja najljubša pizza pa je z rukolo, mozzarello, origanom in svežim paradižnikom. To največkrat naročim.

0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2005 9:01
Povezava do prispevka
andy, taka je tudi moja najljubsa pizza... ko pa jo doma delava, je ponavadi se tuna zraven (sicer se mojemu zdi, da ni nic jedel)
aja, najveckrat pa kupiva pecjakovo testo, da je potem hitro narejena.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2005 9:06
Povezava do prispevka
jaz pa uporabim kvas v prahu, ker s svežim meni ne rata .
 
naredim pa takole Question moko , sol , kvas v prahu zmešam s toplo vodo in potem mešam, mesim, da dobim testo
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2005 9:06
Povezava do prispevka
A res? Zanimivo, da ima moj enake pomisleke in zanj ponavadi priredim pizzo in dodam več sira, včasih pa še šunko. Rukole ravno ne obožuje, sploh pa ne v solati, kjer je še bolj čutiti okus, meni pa je BBB.
0
Nazaj na vrh
Angels
Starost: -14Pridružen: 12. feb 2005Prispevkov: 536Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. mar 2005 9:08
Povezava do prispevka
Jaz tudi Pečjakovo testo....odtalim, razvaljam, nadevam in to kar konkretno nadevam, ponavadi s tuno, ali pa zelenjavno..paradižnik, bučke, melancane....mnjami...:Y:
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pizza
Stran 2 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.