Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Pes preganja mačke

Ninja
Starost: n/aPridružen: 30. maj 2004Prispevkov: 838Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. okt 2004 23:54
Povezava do prispevka

Ne vem, kako naj prevzgojim mojega psa. Za "hobi" ima namreč preganjanje mačk in ne vem, kaj naj naredim da bi prenehal.  Doma sem na vasi, okoli je polno mačk in se bojim, da ne bi prišlo do kakšnega neljubega dogodka. Ves čas ga pa tudi ne morem nadzirat... Zato bo vsak nasvet dobrodošel.

0
Nazaj na vrh
Šamuk
Starost: n/aPridružen: 28. jul 2004Prispevkov: 424Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. okt 2004 10:00
Povezava do prispevka

Ninja, očitno mu je ta hobi že precej prišel v navado, kajne? žal ti odgovor ne bo všeč, vendar tako je - kot lastnik psa si DOLžNA poskrbeti, da pes ne teka naokrog brez kontrole!! Poleg tega je na vasi najbrž tudi polno psic, kar pomeni, da tvoj kuža lahko v času ko je brez tvoje kontrole, naštima še kake (neželjene) potomce....


Torej, odločiti se boš morala. Lahko se ti zgodi, da jok in stok po kakem drastičnem neljubem dogodku ne bo pomagal.


Sama imam psičko iz zavetišča, Z IZREDNIM LOVSKIM nagonom, saj preganja in  lovi VSE, KAR LEZE IN GRE. Edina rešitev je samo ta, da jo imam stalno na povodcu in se dnevno precej sprehajava...


Razumem, da so na vasi tovrstni "običaji" malce nenavadni in nekaterim celo smešni... ampak če ti je res do psa, ga boš morala omejiti pri tem hobiju. Pa brez zamere.


 


lp


 


 

0
Nazaj na vrh
Tommy girl
Starost: 47Pridružen: 4. okt 2004Prispevkov: 162Kraj: BledStatus:Offline
Objavljeno: 8. okt 2004 11:02
Povezava do prispevka

Tudi moja mala ne trpi mačk. Sicer jim ne bi nič naredila, ampak zadržati se pa tudi ne more.


Sicer sem vesela, ker imamo ogromno teraso in končno ni več mačjih dlak na naših stolih. Nič več "označenih" mest in česa podobnega..


Je že tako, da je vsaka stvar za nekaj dobra.


lep vikend!


 

Uživaj v drobnih stvareh.
Morda se boš nekoč ozrl in spoznal, da so bile velike...
0
Nazaj na vrh
smrketa
Starost: 44Pridružen: 26. mar 2004Prispevkov: 1959Kraj: Ljubljana-KranjStatus:Offline
Objavljeno: 8. okt 2004 11:10
Povezava do prispevka

Jaz imam podoben problem, vendar ne z mačkami, temveč s kurami in srnami. Tako kot je rekla Šamuk, za nadzor in varnost tako psa kot "plena", je potrebno imeti psa na povodcu. Jaz imam 8 metrski povodec (flexi) in je Gal vedno pripet na sprehodu, saj mu na podlagi slabih izkušenj (prepodil je celo jato kokoši pred avto in zahvala gre samo dobrim refleksom voznika, da se ni kaj hujšega zgodilo) ne zaupam več, če se bo odzval na odpoklic v kritični situaciji (do sedaj, če vidi srno je gluh in slep za moje klice, tudi če je na povodcu, če je pa odpet pa samo črta....) V naši okolici je torej dvojni problem, srn je tako zelo veliko, da se dobesedno sprehajajo po dvoriščih in ne mine sprehod, da ne bi videla vsaj 3 srne/srnjake ali jih vsaj splašila, kakšna kokoš ali pa maček (mačku ne bi storil nič, vprašanje je če bi poškodoval kokoš, bolj v smislu igre, kot iz krvoločnosti) se pa najde pri vsaki drugi hiši. Velik problem so tudi spuščeni psi in psičke.


Svetujem ti, da imaš psa stalno pod nadzorom, saj ti lahko kot lastnica mačka povem, da ne bi bila nič kaj navdušena nad tem, da bi mi mačka preganjal pes, ki ni pod nadzorstvom in ki mu lahko še kaj naredi. Tak primer smo imeli, ko so eni mimo naše hiše sprehajali dobermanko, ki je mačka zadavila v sekundi. Pokončala je dva mucka od stare mame, našega pa večkrat napodila na drevo. Meni je bilo kmalu dosti in sem jim povedala, da morajo imeti psa na povodcu in da je njihovo ravnanje neodgovorno, saj je prišlo že do tega, da sem jaz mačka pospravila v hišo, če sem videla, da se bližajo po cesti, kar mi je začelo počasi presedati. Mojo prošnjo so vzeli resno in so imeli psa v bližini hiš (ali pa samo naše, to ne vem) vedno privezanega. Vprašanje kaj bi se zgodilo, če bi mi ta psička zadavila mojega mačka....zato ukrepaj, dokler ne bo prepozno!!

0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. okt 2004 11:59
Povezava do prispevka

Povsem se strinjam s Šamuk in Smrketo, pes po vseh predpisih MORA biti na povodcu, tudi če je miroljuben, čeprav je verjetno na vasi to nekaj nezaslišanega.


Tudi pri nas v ulici so imeli pred leti terierja, ki so ga pametni in dobri lastniki spuščali ven. Pomoril je vse sosedove zajce, muce, preganjal srne, pa tudi moje otroke, ko so hodili tam mimo iz in v šolo. Tudi grožnje sosedov jim niso pomagale, tako, da ga je potem eden od sosedov dobesedno nalomil, potem je bila pa užaljenost pri lastnikih! Ja, kjer ni razuma, je hudo! No, na srečo je že kar nekaj časa pokojen, je pa hotel napasti tudi mene, ko sva se z lastnico pogovarjali, in če ne bi bil takrat na povodcu, ne vem, kako bi bilo, ker je bil totalno neubogljiv! Se je pa potem na široko izogibal naše hiše, ker sva parkrat tekla, seveda tokrat jaz za njim z metlo.


Kaj pa bi bilo, če bi ogrizel moje otroke, ne vem, ampak ne bi čakala kake policije ali iskala pravice na sodišču. Mislim, da ne bi več dolgo hodil okoli. Je pa res, da sem že večkrat slišala, da je pes odraz svojega gospodarja.

0
Nazaj na vrh
kimi
Starost: n/aPridružen: 21. avg 2004Prispevkov: 220Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. okt 2004 15:01
Povezava do prispevka

tud jaz se strinjam z šamuk in smrketo.

Ko ti vse narobe gre le nasmehni se in pozabi na skrbi saj življenje lepo je...
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Pes preganja mačke
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Fauci je dejal, da ne ve, od kod se je vzelo pravilo o socialni oddaljenosti dveh metrov, priznal pa je tudi, da ni bilo študij, ki bi priporočale maskiranje otrok.