Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

morski prašiček

nepoznana
Starost: n/aPridružen: 7. nov 2004Prispevkov: 1Kraj: Rače - FramStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2004 19:03
Povezava do prispevka

imam en velik problem. moj morski prašiček je star 7 mesecev in zelooo debel! če ga pogledaš od zadaj je zelo debel! kar izstopa mu vse! pa ne me sedaj tako vzeti kot da sem "obsedena" s tem da mora imeti moj pujsi "ravno linijo" ampak je že zastraqšujoče debel! strah me je, da bi se mu zamašile žile ali kaj podobnega. no, hrano je imel v skledici čez cel dan, tako da je jedel koliko je hotel. sena je dobival bolj malo, ker me je bilo spet strah, da bi se prenajedel, ker je celo veliko pest stisnjenega sena pojedel v sekundi (no ja pretiravam ampak zelo zelo hitro). sedaj mu zmanjšujem "obroke" žita in ter mu dajem več zelenjave ampak sedaj si je začel že hišico iz lesa gristi in mislim, da se mu zobje ne obrabljajo dovolj! prosim pomagajte! nisem hotela kar klicati veterinarja ampak sem prej v forum napisala! upam da mi bo znal kdo pomagati, ker sem se nanj zelo navezala in n bi prenesla če bi mi v "mladih" letih umrl. Crying or Very sad
hvala

vsaka ovira v življenju je podobna oviri na konjski tekmi. najprej spravi čeznjo svoje srce in konj mu bo sledil. :) :) :)
0
Nazaj na vrh
Silver
Starost: -14Pridružen: 22. apr 2004Prispevkov: 2597Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2004 19:19
Povezava do prispevka
Ej, takoj se posvetuj z veterinarjem, kolikšna je priporočljiva dnevna
doza hrane za morskega prašička, pa kolikšna je doza prašička na dieti.

TAKOJ!!

Ker moji znanki je umrl zaradi prenajedanja. Morski prašički nimajo notranje kontrole, kdaj je dovolj- oni se najedo do smrti!
If you lose your mind
there s more space left
for poetry.

-Loesje
0
Nazaj na vrh
kimi
Starost: n/aPridružen: 21. avg 2004Prispevkov: 220Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2004 19:32
Povezava do prispevka

HM...žAL NISEM NIKOLI IMELA MORSKEGA PRAŠIČKA IN TI NEZNAM POMAGAT,SVETUJEM TI DA GREŠ K VETERINARJU DA NE BO POTEM PREPOZNO.POJDI K VETERINARJU ALI PA POČAKAJ ŠE NA MNENJA DRUGIH.ČE SE PRAV SPOMNIM SEM ENKRAT NA INTERNETU BRSKALA POD VETERINARJI ZA HRČKE(KER JE MOJ HRČEK DOBOL BULO...)IN POTEM SI ENEMU VETERINARJU LAHKO NAPISAL VPRAŠANJE NA KATEREGA JE TUDI ODGOVORIL.


UPAM DA BO VSE VREDU.


 

Ko ti vse narobe gre le nasmehni se in pozabi na skrbi saj življenje lepo je...
0
Nazaj na vrh
pipi
Starost: n/aPridružen: 23. nov 2003Prispevkov: 2568Kraj: TrbovljeStatus:Offline
Objavljeno: 7. nov 2004 22:03
Povezava do prispevka

Jaz imam tudi morskega prašička. Moram reči, da ima tudi kar zajetno rito. Wink Drugače je pa precej izbirčen, sem kupila že vse mogoče priboljške, pa jih ne mara. Confused Ampak prašički so pač takšni, da neprestano nekaj glodajo. Hrano naj bi dobivali dvakrat dnevno, tisto, ki je prav za morske prašičke in je uravnotežena. Seveda mu ne smeš dati polne skledice, jaz mu dajem po občutku. Seno mora imeti vedno, moj si ga tudi nastilja, ne samo je. Da zadovoljijo svojo potrebo po glodanju, jim je dobro dati posebno kameno sol za glodanje, ki jo lahko kupiš v trgovinah za male živali. Nič ni narobe, če gloda leseno hišico. Ampak, če se ti zdi le predebel, ga le pelji k veterinarju, da ga pogleda.


A ja, še to. Dobro ga je večkrat pustiti ven iz kletke, da se malo razgiba. Moj tako šiba po kuhinji sem in tja, da pokuri vse kalorije. Wink 

LP, Pipi
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
morski prašiček
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kar nekaj zvezdnic se je odločilo, da se ne bodo podvrgle kirurškim popravkom temveč sprejele svoj naravni videz.