mislim, da to kar paše sem, si se pa ti malo zmotila
- Nega obraza &
telesa - Make up &
ličenje - Moda &
stil - Rekreacija &
hujšanje - Zdravje &
odnosiZadnje novice
Najbolj brano
- Nosečnost &
starševstvoZadnje novice
Najbolj brano
mislim, da to kar paše sem, si se pa ti malo zmotila
ja, se strinjam s tem, kar je povedala pomlad.
mislim, da je jedel Chili con carne 500 g mletega mešanega mesa Najprej prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo mleto meso in prepražimo, da izhlapi tekočina. Dodamo sesekljan česen, mleto papriko in moko ter začimbe iz vrečke, na hitro premešamo in dodamo fižol iz doze s tekočino ter odcejeno koruzo. Dobro premešamo, posolimo, popopramo ter dodamo tabasco po okusu. Zalijemo z vodo, da nastane gosta zmes, kot enolončnica. To kuhamo cca 45 min, da se čebula razkuha in okusi prepojijo. Če je preredka jo zgostimo z moko. Zraven se odlično prilegajo kakšne koruzne tortilje ali pa kruh. SESTAVINE POSTOPEK
4 čebule
3 stroki česna
2 veliki dozi rjavega fižola (v obliki ledvičk - Kidney beans, doza ima cca 600 g)
2 majhni dozi koruze
1 vrečka začimb Kotany za Chily con carne
2 žlički mlete paprike
2 žlici moke
sol + poper
paradižnikova mezga
tabasco po okusuChili con carne je tudi odličen, če ga pripravimo z govedino, katero narežemo na majhne koščke. Jed lahko tudi zamrznemo.
PIŠČANČJI FAJITAS
FAJITAS DE POLLO
3 tortille,
75g rdeče salse,
75 g zelene salse (Hans Commerce),
1 kisla smetana,
tabasko,
olje,
mešanica mehiških začimb (lahko tudi vegete),
150 g piščančjih prsi brez kože, narezanih na majhne koščke,
limonin sok,
tequila,
100 g sveže paprike (rdeče, zeleni in rumene),
50 g čebule.
Koščke piščančjega mesa mariniramo dve uri v mešanici limoninega soka in teqile.
Svežo, razrezano papriko in čebulo narežemo na kocke in preprežimo na maščobi.
Dodamo marinirano meso, prepražimo in začinimo po okusu (tabasko dodamo po želji).
Tortille segrejemo v pečici.
Postrežemo vroče tortille, posebej v posodi mesno-zelenjavno mešanico, priložimo omake in kislo smetano.
Vsak si po svojem okusu polni tortille z mesom in omakami.
Poleg prija mehiško pivo ali Margarita (Tequila, Triple sec., Limonin sok).
Tole, po točno tem receptu, samo brez teqile! Meso se marinira dve uri-to je treba računat. Je pa fuuull dobro. Če se še kaj spomnim, bom napisala.
Tudi jaz sem danes delala buritos...to je taaaak dobro!!! Evo slikice, samo za Tinco
Dober tek
Wow Špela, pa res full lepo izgleda!!!
V končnem izgledu si me definitivno premagala!
Šele zdaj vidim, da sem zadnjič pozabila na koncu smetano.
mmm mehiška hrana!
jaz bi lahko bla vsak dan v mehiški, pa se ne bi naveličala... najraje (beri:vedno ) pa jem patata con pollo. meni je ful dobro. si ga znam zdaj že tud sama doma nardit, tako da to zlo velikokrat prakticiram. njami!
Balea BEAUTY EXPERT kremni gel za telo vsebuje 5 ...
Šampon za lase Elseve Extraordinary Clay je ...
Intenzivno vlažilna in hranilna krema z ureo, ...
S 5 % UREA regeneratorja in učinkovine proti ...
Lahkoten gel serum za prefinjeno polt Z ...
Tanja je všečkal/a forumski zapis Kaj ste danes uporabile za osnovno nego obraza? II. del.