Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Mehiška hrana

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 15:21
Povezava do prispevka

mislim, da to kar paše sem, si se pa ti malo zmotila

I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 42Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 15:55
Povezava do prispevka
čili , kitajska kuhinja . se mi zdi da bolj paše v mehiško kuhinjo. MHO
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
pomlad
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 1424Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 16:51
Povezava do prispevka
naaaah, tudi na kitajskem, sploh v dolocenih provincah, obilno uporabljajo cili. recimo ribica panirana v ciliju- mljask!
kitajska je tako ogromna, da je hrana raznovrstna, najde se takorekoc
vse. pri nas imajo neko prirejeno varianto za nas okus, ki
je le bleda senca originalne kuhinje, ponavadi delajo variacije na kantonsko.

ok, da se vrnem k mehiski cuisine: ni ga cez dober guacamole! (in tequilo)
"Begin at the beginning and go on till you come to the end: then stop." -Lewis Caroll- Alice in Wonderland
0
Nazaj na vrh
MajaN
Starost: 122Pridružen: 21. nov 2004Prispevkov: 270Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 17:05
Povezava do prispevka
Meni je mehiška hrana zelooooooo okusna,nisem pa pristaš kitajske kuhinje,ko sem bila Na Kitajskem sem 7 dni samo riž jedla

Pol si pa morte predstavljat na koliko časa si omislim riž za kosilo

 
Vrlina je kot dragulj, ki je najlepši, če je sestavljen preprosto.
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 18:15
Povezava do prispevka
Kitajska kuhinja je precej precej pekoča. Ampak tega pri nas ne počnejo, ker ljudem pri nas niso všeč pekoče stvari. In pol je pač vse brez čilija.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 19:51
Povezava do prispevka

ja, se strinjam s tem, kar je povedala pomlad.

I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 20:39
Povezava do prispevka
Jaz sem pa cisto za nepekoce. Nimam rada teha sploh. Me moti ze, ce je
prevec poprana jed. Tako da se izogibam temu. Se bom lotila mehiske
hrane, ampak brez pekocih zadev.



Ima mogoce katera recept za kako mehisko stvar z mletim mesom in
fizolom?? Moj fant sanja o neki taki zadevi. Jo je jedel 1x v mehiski
restavraciji, ampak nimam pojma o cem govori Help
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 18. dec 2004 21:39
Povezava do prispevka

mislim, da je jedel Chili con carne











SESTAVINE   POSTOPEK

500 g mletega mešanega mesa
4 čebule
3 stroki česna
2 veliki dozi rjavega fižola (v obliki ledvičk - Kidney beans, doza ima cca 600 g)
2 majhni dozi koruze
1 vrečka začimb Kotany za Chily con carne
2 žlički mlete paprike
2 žlici moke
sol + poper
paradižnikova mezga
tabasco po okusu





Najprej prepražimo čebulo, da postekleni, dodamo mleto meso in prepražimo, da izhlapi tekočina. Dodamo sesekljan česen, mleto papriko in moko ter začimbe iz vrečke, na hitro premešamo in dodamo fižol iz doze s tekočino ter odcejeno koruzo. Dobro premešamo, posolimo, popopramo ter dodamo tabasco po okusu. Zalijemo z vodo, da nastane gosta zmes, kot enolončnica. To kuhamo cca 45 min, da se čebula razkuha in okusi prepojijo. Če je preredka jo zgostimo z moko. Zraven se odlično prilegajo kakšne koruzne tortilje ali pa kruh.






Chili con carne je tudi odličen, če ga pripravimo z govedino, katero narežemo na majhne koščke. Jed lahko tudi zamrznemo.

I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 29. dec 2004 19:43
Povezava do prispevka

PIŠČANČJI FAJITAS
FAJITAS DE POLLO

3 tortille,
75g rdeče salse,
75 g zelene salse (Hans Commerce),
1 kisla smetana,
tabasko,
olje,
mešanica mehiških začimb (lahko tudi vegete),
150 g piščančjih prsi brez kože, narezanih na majhne koščke,
limonin sok,
tequila,
100 g sveže paprike (rdeče, zeleni in rumene),
50 g čebule.

Koščke piščančjega mesa mariniramo dve uri v mešanici limoninega soka in teqile.
Svežo, razrezano papriko in čebulo narežemo na kocke in preprežimo na maščobi.
Dodamo marinirano meso, prepražimo in začinimo po okusu (tabasko dodamo po želji).
Tortille segrejemo v pečici.
Postrežemo vroče tortille, posebej v posodi mesno-zelenjavno mešanico, priložimo omake in kislo smetano.
Vsak si po svojem okusu polni tortille z mesom in omakami.
Poleg prija mehiško pivo ali Margarita (Tequila, Triple sec., Limonin sok).


Tole, po točno tem receptu, samo brez teqile! Meso se marinira dve uri-to je treba računat. Je pa fuuull dobro. Če se še kaj spomnim, bom napisala.

I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 41Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2004 17:01
Povezava do prispevka

Tudi jaz sem danes delala buritos...to je taaaak dobro!!! Evo slikice, samo za Tinco  







Dober tek

0
Nazaj na vrh
tinna
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2004Prispevkov: 5909Kraj: KRANJStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2004 17:07
Povezava do prispevka

Wow Špela, pa res full lepo izgleda!!!
V končnem izgledu si me definitivno premagala!
Šele zdaj vidim, da sem zadnjič pozabila na koncu smetano. 

I LOVE THIS CITY.
0
Nazaj na vrh
Gori
Starost: n/aPridružen: 3. okt 2004Prispevkov: 1372Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 30. dec 2004 17:08
Povezava do prispevka
To pa izgleda mjamiii
0
Nazaj na vrh
J.Lo
Starost: 12Pridružen: 7. jan 2005Prispevkov: 7043Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 17:06
Povezava do prispevka

mmm mehiška hrana!


jaz bi lahko bla vsak dan v mehiški, pa se ne bi naveličala... najraje (beri:vedno  ) pa jem patata con pollo. meni je ful dobro. si ga znam zdaj že tud sama doma nardit, tako da to zlo velikokrat prakticiram. njami!

0
Nazaj na vrh
Spela
Starost: n/aPridružen: 14. sep 2004Prispevkov: 3149Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 17:22
Povezava do prispevka
j.lo recept!!!!!!!!
0
Nazaj na vrh
*tikvica
Starost: n/aPridružen: 17. maj 2004Prispevkov: 2884Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. jan 2005 20:03
Povezava do prispevka
Ja hitro recept!!
Kaj pa sticky fingers? tinna, ostale, je katera že probala izvest to doma?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Mehiška hrana
Stran 2 od 11
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Raziskovalci so našli več dokazov, da ima suhi post (postenje brez hrane in tekočine) izjemen vpliv na splošno zdravje.